Menu
Twitter RSS Profile

Om Aapl.se

Året var 2008. Jag satt och väntade på att iPhone 3G skulle lanseras i Sverige. För att stilla min otålighet lusläste jag bloggar som skrev om iPhone och Apple. På den tiden var bloggar något av det hetaste som man kunde ha och det fanns en uppsjö med bloggar som skrev om nyheter om Apple.

För att slippa surfa runt och leta nyheter började jag fundera på om det skulle gå att samla in alla nyheter på ett ställe. Efter lite undersökande hittade jag ett script som kunde läsa in RSS-flöden och jag knåpade ihop ett annat script som genererade ut en webbsida som listade alla nyheter. RSS är den teknik som bloggar använder för att göra sina nyheter tillgängliga för andra plattformar och enheter.

10 år senare bygger Aapl.se på ungefär samma teknik, men sättet att läsa in nyheter har finslipats och istället för att generera en statisk sida sparas nyheterna till en databas. Med tiden har det även Aapl.se för iOS tillkommit och jag har även en sajt, Aapl.io för att samla in nyheter om Apple på engelska.

// Magnus, Växjö, Oktober 2019

🍪 Aapl.se använder så få cookies och sparar så lite data som möjligt