Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Svenska nearplugs håller kvar våra AirPods Pro i öronen

Nearplugs är något vi sett tidigare, AirPods Pro-pluggar som ska sitta bättre än originalet - dessa går inte särskilja från originalet. De har samma vita färg, mjuk silikon, det lilla filtret i ljudgången och fäster med ett klick.

Skillnaden är att vi hittar formbar skum i mellanrummet på insidan av pluggen som sluter tätt och håller hörlurarna på plats när vi rör på oss.

Nearplugs är ett litet svenskt bolag som tog fram dessa för att lurarna envisades med att trilla ur under träning, nöjda med resultatet ville de dela med sig av pluggarna till andra. Sedan har det arbetats med både förpackning och hemsida för att ge en seriös och trevlig upplevelse hela vägen till kunden, något de lyckats med. Så detta känns som ett mycket trevligt alternativ till att beställa andra pluggar från Wish.

Undertecknad som har upplevt samma problem med att AirPods Pro kan trilla ur när vi rör på oss - så löser detta problemet. Vi får en närmre passform som ökar både komforten och ljudisoleringen.

Dessa lurar kommer i en söt liten ask med tre par - small, medium och large i samma storlekar som original-pluggarna. Med en prislapp på 249 kronor.

Men hur känns dem? Som sagt så är de i stort sett identiska med propparna vi är vana att se, dessa har aningen hårdare silikon och så blir de lite styvare av att det sitter skum på insidan. Vi pressar in proppen i örat, och efter någon sekund när det formbara skummet gjort verkan så sluter de tätt. Viktigt är att välja ut rätt storlek, väljer vi för stor så blir det så tätt och trångt att det kan upplevas som obehagligt och göra lite ont efter en stunds användning, men hittar vi rätt bland de tre storlekarna så blir det riktigt bekvämt. Visst är de lite stummare och hårdare än vad vi är vana vid, men det är marginellt och vi vinner funktionen att de faktiskt sitter kvar. Så har du samma problem som nearplugs själva och undertecknad så kan vi starkt rekommendera att testa dessa proppar.

Med en tätare lur stänger vi också ute mer ljud från vår omgivning, så brusreduceringen upplevs en aning bättre samtidigt som vakuumet i huvudet kan göra att vi upplever basen djupare, om än marginellt.

Vår medarbetare Marcus har tidigare provat svarta silikonproppar från en ihärdig Facebook-annons här.

Sammanfattning

Det finns inte så mycket att säga om ett par öronproppar egentligen, förutom att dessa gör jobbet. Vi ser ingen skillnad på dem från originalet, de sitter bekvämt, stänger ute ljud och sitter kvar när vi anstränger oss med rörelse. Så kort och gott ett riktigt bra alternativ av plugg om vi besväras av att de trillar ur. Det finns många alternativ av proppar, men vi kan stark rekommendera dessa då vi nu vet vad vi får.

➕ Fördelar

  • Ser ut som original

  • Sluter tätt och ökar brusreduceringen

  • Håller sig på plats

  • Kommer från ett litet svenskt bolag som ansträngt sig

➖ Nackdelar

  • Tillför inte mycket om vi inte besväras av att tappa lurarna

  • Det finns många alternativ utanför Sverige

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.