Apple

Apple backar – webbappar blir kvar på hemskärmen

Teknikbubblan blir kvar bland dina viktigaste appar

Nu i början av mars såg det ut som att Apple skulle ta bort möjligheten att spara webbappar på hemskärmen på iPhone – det hela var en reaktion på att bolaget nu behöver öppna upp iOS för webbläsare som använde sina egna renderingsmotorer. Fram tills nu så använder alla webbläsare i iOS Apples egna renderingsmotor Webkit.

Apple menade att detta inte gick att kombinera med att våra eventuella webbappar skulle använda samma underliggande webbläsare ur ett säkerhetsperspektiv – därmed så var de tvungna att ta bort funktionen att öppna dessa webbappar och webbsidor från direkt hemskärmen i stället för att gå via aktuell webbläsare.

Nu meddelar dock bolaget att de löst det – webbappar och webbsidor som du öppnar från hemskärmen kommer helt enkelt att använda Apples underliggande webbmotor för Safari. Detta oavsett vilken webbläsare du använder i övrigt.

Därmed kan du med fördel fortsätta använda exempelvis vårt forum till lika progressiva webapp bubblan.teknikveckan.se direkt från din hemskärm.

Via: 9to5mac

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!