Apple

EU ska granska stoppet av webbappar som Apple kommer införa

Detta gör Apple enbart inom EU

I samband med att iOS 17.4 lanseras så kommer progressiva webbappar sluta fungera som de gör idag men EU ska utreda om det var rätt val att göra så.

Apple är minst sagt på radarn hos EU-kommissionen och när iOS 17.4 lanseras kommer progressiva webbappar inte längre öppnas i ett nytt fönster i helskärmsläge utan istället som en flik i webbläsaren. Detta förstör upplevelsen en hel del då det inte längre upplevs som en app. Anledningen till att Apple ändrar detta är på grund av säkerhetsskäl till följd av rättsakten om digitala marknader där Apple måste låta användare välja valfri webbläsare som standard.

Webbläsare som utvecklas till iOS kommer inte heller behöva använda Apples egna motor WebKit utan ska kunna använda sin egna om så önskas och på grund av säkerhetsskäl så har Apple valt att slopa stöd för progressiva webbappar. EU-kommissionen är inte helt säkra på att Apple gör rätt som slopar stödet och ska nu utreda saken genom att dels undersöka det med Apple men även med andra apputvecklare.

Läs även:

Via The Verge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!