Mark Gurman på Bloomberg hade fel – Iphone-eventet blir inte Apples enda pressevent under hösten. Nu har företaget bjudit in till ytterligare ett event den 30 oktober, och temat är Halloween. Eventet har titeln ”Scary Fast” och i inbjudningar till pressen har Apple skickat med en spöklik version av den glada Mac-ikonen.

Apple brukar ge en ledtråd om vad som vankas på sina event genom både titel och bild i inbjudningarna, och den här gången är det inte svårt att gissa vad företaget syftar på. Enligt rykten är Apple redo att introducera den tredje generationen av sina egenutvecklade systemkretsar, M3, och de väntas ge en betydligt större prestandaökning än hoppet från M1 till M2.

För att hålla sig till Halloween-temat har Apple även valt att liveströmma eventet vid en ovanlig tid på dygnet. I vanliga fall håller företaget sina event klockan 10:00 lokal tid i Kalifornien, vilket på sommaren blir 19:00 i Sverige. Den här gången sänds det 17:00 på amerikanska västkusten och mitt i natten klockan 01:00 svensk tid (inte 02:00 då bytet till vintertid sker dagen innan eventet).