Apple släppte senast ny Mac-modell på WWDC i juni, då 15-tums Macbook Air, Mac Studio med M2 Max/Ultra och Mac Pro med M2 Ultra lanserades. Rykten under sommaren talade om att företaget ska hålla ett event i oktober, något som har varit relativt vanligt de senaste åren, där de första Mac-modellerna med den nya generationen M3-systemkretsar kommer lanseras.

Senare uppgifter har påstått att Apple har valt att senarelägga den lanseringen till efter årsskiftet, och nu påstår en ny rapport från Digitimes att nya maskiner kommer se dagens ljus någon gång i början av 2024. Först ut blir Macbook Air och 13-tums Macbook Pro, båda med vanliga M3. Enligt tidningens källor planerar Apple inga andra större förändringar varken på ut- eller insidan och den nya systemkretsen blir därmed höjdpunkten.

TSMC väntas tillverka M3-kretsen med den nya 3-nanometersprocessen och jämfört med generationsbytet från M1 till M2 kan M3 göra ett större prestandaskutt. Det var länge sedan Apple lanserade några nya Mac-modeller i januari eller februari. Mest troligt är därför att de nya modellerna släpps i mars–april.

Några uppgifter om när en ny Imac med M3 kan lanseras, eller hur mycket senare Macbook Pro 14 och 16 tum med M3 Pro/Max kommer släppas, finns ännu inte.