Recensioner

Finns det någon anledning att inte köpa denna penna?

Kan dessutom väljas i en färg som inte bara är vit

Fingrar i all ära men ibland kan en penna vara bra när man jobbar på sin iPad. Zagg har nyligen lanserat en ny stylus för vår favoritsurfplatta.

Vi är sjukt vana vid att använda våra fingrar när vi hanterar våra iPads. Visst kommer vi ganska långt med fingrarna men när den konstnärliga ådran vill ge sig tillkänna så går detta betydligt enklare med en penna. Det har i ett antal år nu funnits pennor från Apple för våra iPads men då till en lite högre prislapp än vad många kanske tycker det är värt. Zagg har nu lanserat en ny version av deras stylus och skickade över en till oss för test.

Det här är pennan Zagg Pro Stylus 2

Zagg Pro Stylus 2 är en penna som fungerar med alla iPad och iPad Pro från 2018 och nyare. Det är en aktiv penna med inbyggd magnet som fäster på din iPad och som dessutom laddas trådlöst. I förpackningen finns utöver pennan en laddkabel samt dokumentation och en extra pennspets.

Pennan är stilrent designad och och nästan helt rund förutom på baksidan där den plana ytan fäster med magnet mot din iPad. Upptill finns logotypen tryckt och upptill finns en liten gummihatt som kan tryckas ner för att aktivera pennan.

När pennan ska laddas görs detta enkelt genom att placera den i den medföljande laddaren som har en liten “vagga” för denna. Ganska så praktiskt även om det medför ytterligare en kabel att hålla reda på… En liten LED lyser upp på pennan när den laddas.

Laddaren ansluts till ett USB-C uttag och längden är lagom så man slipper en massa extra kabel som ska lindas upp. Det inbyggda batteriet ger upp till 6,5 timmars driftstid. Vill man så går det också att ladda pennan via valfri Qi-laddare vilket kan vara bra att känna till.

Pennspetsen är av den hårdare typen, är aktiv och går att skruva av vid byte. Spetsen på Zagg Pro Stylus 2 känner även av om pennan lutas vilket då påverkar tjockleken på det som eventuellt tecknas eller skrivs på displayen.

Logotypen upptill och en gummiklädd knapp för att aktivera pennan. Med denna går det också att skrolla på innehåll på iPaden via denna kapacitiva änden. Pennan stänger av sig själv efter 15 minuters inaktivitet för att spara på batteriet.

Användning av Zagg Pro Stylus 2 i vardagen

Undertecknad har testat Zagg Pro Stylus 2 under någon veckas tid på en iPad, tionde generationen och har inget att anmärka på alls. Pennan gör precis vad som förväntas av den och fixar att både teckna med samt skriva med gott resultat.

En annan trevlig detalj är att om du lägger handen på surfplattan så registreras inte detta vilket innebär att det går att fokusera helt och hållet på det som skrivs. Att skriva går precis som förväntat och är skönt då pennan ligger bra i handen.

Zagg Pro Stylus 2 fungerar med appar på iPad som har stöd för Apple Pencil. I detta fall tecknade jag fritt i Pages på iPad vilket fungerade bra och vem på redaktionen som avtecknades kan ni diskutera i Bubblan…

Zagg Pro Stylus 2 är en snygg penna som inte behöver skämmas för sig i sällskap med en iPad. Kvalitetskänslan är hög och tyngden lagom bra så att den inte känns billig eller för plastig.

Övre toppen på pennan som används för skrollning samt för att aktivera denna om den gått in i viloläge vilket sker efter 15 minuters inaktivitet.

Pennans inbyggda magnet fäster mot följande modeller av iPad; Pro 11, Pro 12,9 samt 10 Generationen. Den fäster bra och har suttit kvar när iPaden åkt upp och ner från ryggsäcken.

En bra kombination måste erkännas och det till en lägre prislapp än om man köper original Apple Pencil. Kanske något för den som tycker att den är bra att ha men inte avser att använda den natt och dag.

iPad och Zagg Pro Stylus 2 är en trevlig kombination och lär inte göra någon besviken. För den som inte vill ha en vit penna så finns den glädjande nog i andra färger också (se bildgalleriet nedan).

Att använda Zagg Pro Stylus 2 är en angenäm upplevelse, oavsett vad man vill göra. Det går bra att rita, skissa, skriva och färglägga vilket ger goda möjligheter för den kreativt lagda eller för de yngre som vill bli bra på att använda surfplattan istället för traditionellt papper och penna.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!