+
Läs artiklar före alla andra
Kommentera före alla andra
Annonsfritt
Ingen bindningstid
ingår också!
Välj period
Ju längre period, desto bättre pris. Du bestämmer!
Välj hur du vill betala
Du kan alltid betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex.
Med engångsköp kan du även använda Swish och Klarna.

10 igår Välkommen till Feber Skaffa Feber+ Pressbyrån förlänger glassfesten en vecka
176kg
0
Helldivers II recensionsbombas
29.2°
0
Planira hjälper dig att planera nästa resa
47.9°
0
VPN-strul på Windows efter uppdatering
31.1°
0
Google förbjuder annonser för deepfake-porr
41.8°
0
Legendariskt shackbråk ska filmas
32.9°
0
En trailer för S04 av The Boys
44.3°
0
Lynx Motors presenterar eldriven DeLorean
42.4°
0
Temporär rubrik Temporär subrubrik
The Verge recenserar Rabbit R1 Ingen höjdare direkt Tumnagel 36.1° 0 Google förbjuder annonser för deepfake-porr Låter vettigt Tumnagel 41.8° 0 Släppdatum för XDefiant 21 maj Tumnagel 36.3° 0 Legendariskt shackbråk ska filmas Av Nathan Fielder Tumnagel 32.9° 0 Pressbyrån förlänger glassfesten en vecka På grund av dåligt väder Tumnagel 176kg 0 Premiärdatum för S04 av Emily in Paris 15 augusti Tumnagel 36.3° 0 Helldivers II recensionsbombas På grund av nya kontoregler Tumnagel 29.2° 0 En trailer för S04 av The Boys Blodigt värre Tumnagel 44.3° 0 Planira hjälper dig att planera nästa resa Reseplaneringssystem utvecklat av Feber-läsare Tumnagel 47.9° 0 Nu kan du prova Star Wars Jedi: Survivor May the fourth osv... Tumnagel 38.3° 0 Vi har testat nya Apple Watch Series 9 Och Apple Watch Ultra Vi har testat nya Apple Watch Series 9 Foto: Hugo Engström / Feber Den här artikeln publiceras om -327701 minuter.
Med Feber+ får du läsa den redan nu!
Från 25 kr/månad
Skaffa Feber+
Apple har i år, precis som alla andra år sedan 2015, släppt en ny version av sina olika modeller av Apple Watch. Till en början skedde ganska stora förändringar. Apple Watch Series 2 fick GPS och bättre vattentålighet, Series 3 fick mobilnät, Series 4 fick mycket större skärmar och Series 5 fick en skärm som alltid var på. Sedan dess har det faktiskt inte hänt särskilt mycket, med undantag för förra årets Apple Watch Ultra som var en helt ny modell på alla sätt och vis. Så vad har hänt i år? Kort sagt inte mycket alls förutom detta:Transparens: Apple har lånat ut testenheter till oss. Roger har varit hos Apple på event och då betalade Apple resa och uppehälle. Inga överenskommelser eller förväntningar finns.

Nytt chip med snabbare Siri


Trots att Apple har uppdaterat sina klockor varje år med en ny SiP (system-in-package) har faktiskt själva processorn varit densamma sedan S6, som lanserades med Series 6 så långt bak som 2020. S9 är dock den första klockan sedan dess med ett snabbare chip, enligt Apple 30 procent snabbare för vanliga uppgifter och dubbelt så snabb när det kommer till maskin­inlärnings­­­­uppgifter. Har vi märkt någon skillnad i daglig användning? Nej.
Med ett undantag. Tack vare klockans nya fyrkärniga Neural Engine har Siri blivit mycket snabbare. Med Hugos gamla Series 6 tog det ungefär två sekunder för Siri att sätta igång en timer, med nya Series 9 startar timern direkt. För Roger, som bytt från Ultra till Ultra 2, märks det skillnad. Detta betyder förstås inte att Siri blivit smartare, men att den klarar dessa enkla uppgifter snabbare är klart välkommet. Att processorn är snabbare innebär alltså inte att man märker någon större skillnad när man använder klockan till vardags, men det är troligen en garant för att klockan ska kunna klara även de funktioner som läggs till om en tre-fyra år. Även om vi förstår att chip-folket hos Apple har haft mycket att göra den senaste tiden så hade det ju varit vackert om den här uppdateringen hade kommit redan förra året när Ultra kom...

Fortfarande samma batteritid


Något som troligen inte kommer att vara perfekt efter ett gäng år av användande är batteriet. Apple fortsätter att hävda att Series-klockorna har batteritid på 18 timmar som ska räcka hela dagen, vilket vi tycker skickar en ganska stark signal. Om du vill ha längre batteritid från din Apple Watch får du helt enkelt punga ut för en Apple Watch Ultra som dubblar denna tid till 36 timmar. Vi har haft klockorna lite för kort tid för att på riktigt kunna uttala oss om batteritiden, men för Hugo som går från en tre år gammal Series 6 40 mm har han märkt ett klart steg upp.
Som vanligt påverkas batteritid av hur mycket man använder klockan, hur mycket man använder mobilnätet och om man alltid har på skärmen eller inte.

Ljusstarkare skärm på Series 9


Skärmen för Series 9 har i år blivit dubbelt så ljusstark, hela 2000 nits ska skärmen kunna nå som max. Detta är dubbelt så ljusstarkt som Series 8 och precis lika bra som på Apple Watch Ultra. Det var egentligen länge sedan det var några större problem att se skärmen på Apple Watch i strålande solsken, men detta är förstås en välkommen förbättring, speciellt när solen skiner. Alltså något vi lär märka av om en 7-8 månader sådär.
En annan trevlig sak är att skärmen nu kan gå ner så lågt som 1 nit, vilket ju är perfekt under bion eller under natten när du vill kolla vad klockan är utan att bli bländad.

Dubbeltryck med fingrarna är coolt ... men kommer senare


En annan ny funktion som möjliggörs av nya S9-chippet är den nya gesten dubbeltryck. Med den så slår man ihop pekfinger och tumme två gånger i luften för att på så sätt "trycka" på det som har fokus på skärmen. Roger testade detta borta i Cupertino och det fungerar väldigt bra och det går väldigt, väldigt snabbt att vänja sig vid funktionen. Det är lite för tidigt att uttalas sig i frågan, men Roger tror att typ alla med Apple Watch snart kommer att gå runt och dubbeltrycka i luften.
Funktionen trycker alltså på det som är i fokus på skärmen. Det kan vara att snooza ett alarm, stänga av en timer eller svara på ett samtal. I de flesta situationer är det logisk vilken som är funktionen som ligger i fokus, men Apple säger att man har jobbat hårt på att få detta rätt. Det finns två ställen där man som användare kan välja vad som ska hända och den första är nu-spelar skärmen där man väljer om det ska aktivera play/pause eller nästa låt. Det andra stället är Siri-travarna där man kan välja mellan att aktivera den översta eller hoppa till nästa. Hur det kommer att bli med tredjepartsappar återstår att se. Funktionen kommer tyvärr först i oktober så vi får återkomma då med hur bra det fungerar. Gesten med dubbeltryck i luften har funnits länge, som en del av assistive touch. Där är detta en av fyra gester som finns och dessa har funnits länge. Att man behöver S9 och ny hårdvara kan ses som ett billigt trick av Apple att kränga på folk nya saker, men man säger att gesten har funnits länge men inte varit tillräckligt bra för att användas av alla hela tiden. Roger har testat detta en del på sin "gamla" Ultra och träffsäkerheten är inte helt 100. Med nya Neural Engine ska klockan kunna bli träffsäkrare genom att känna av fler saker från sensorerna och då bli mer träffsäker. Varför har man erbjudit detta alls kan man ju undra, svaret på det är att om man bara har en arm eller på annat sätt har problem att navigera sin klocka med pekfingret så är detta ljusår bättre än ingenting. Funktionen har också tidigare varit avstängd som standard, och finns djupt ner i menyerna. Dubbeltryck kommer, när den kommer i oktober, att vara påslaget som standard för alla.

UWB2 möjliggör nya grejer


Precis som iPhone 15 får de nya klockorna Apples andra generationens Ultra Wideband-chip vilket öppnar upp för ett gäng nya roliga funktioner. En av dessa är att telefonen nu går att hitta inte bara via ljudsignaler, utan även likt hur det går att hitta AirTags på nära avstånd med precisions­sökning, så länge du har en iPhone 15. Hugo tappar aldrig bort sin mobil eftersom han är beroende av den, men detta kan definitivt vara en användbar funktion för mer hälsosamma individer. Roger är knappast en hälsosam individ, men välkomnar ändå den nya funktionen.
Det nya chippet ska även göra det lite smidigare att kontrollera musiken på en HomePod eftersom den känner igen om den är nära en högtalare som spelar musik och öppnar då automatiskt "spelas nu"-panelen.

WatchOS 10 ger stora förbättringar även för äldre klockor


En av de större förändringarna i år för Apple Watch har faktiskt ingenting med ny hårdvara att göra – för det är watchOS 10. Temat är, som i många av Apples uppdateringar nuförtiden, widgets. Ett svep upp från urtavlan leder nu till en ny trave med just widgets istället för kontrollcenter. Det kommer definitivt att ta en stund för mitt muskelminne att vänja mig vid denna förändring. Hittills skulle vi inte påstå att vi har kollat på dessa widgets särskilt mycket, det finns inte heller något som påminner oss att de finns där så länge jag inte kör Siri-urtavlan. Vi tycker att Apple skulle ha lite mer förtroende för sina rekommendationer och visade upp dessa lite oftare, så länge det fortfarande går att stänga av förstås.
Flera appar har också fått en något uppdaterad design som nu tar tillvara på de större skärmarna i dagens Apple Watch på ett bättre sätt. Uppdateringen inkluderar även andra småsaker som nya träningslägen, ett omdesignat rutnät för appar och förstås några nya urtavlor. I det stora hela tror vi att detta är en uppdatering som tar klockorna i rätt riktning, även om det kanske tar en stund att vänja sig vid förändringarna.

Nya armband med miljötänk


Apple har slängt ut alla läderarmband från sitt sortiment och istället finns alternativ med mer återvunnet material. Även armbanden från Hermès är utan läder, men du kan fortfarande köpa läderarmband direkt från Hermès om du skulle vilja det. I de flesta fall har vi inte märkt någon stor skillnad mellan återvunna och icke återvunna armband och i fallet med de nya Nike-armbanden tillför det bara en skön touch.
De nya magnetlänkarna och modern buckle ser inte så mycket ut för världen på bild, men är rätt trevliga i verkligheten. Vi har dock inte hårdtestat dessa så vi får återkomma i frågan.

Priser


Precis som tidigare finns vanliga Series-klockorna i storlekarna 41 och 45 mm, priserna startar på 5695 kronor för den lilla och 6095 kronor för den stora. Om du vill ha en klocka som kan kopplas upp direkt på mobilnätet får du betala cirka 1300 kronor extra. Den dyraste modellen av Apple Watch Series 9 kostar 14.195 kronor, och då är det 45mm-modellen i rostfritt stål med länkarmband som du får.
Mobil, Feature, Apple Watch, Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2, test Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till artikel Foto: Hugo Engström / Feber Bild till artikel Foto: Hugo Engström / Feber Bild till artikel Foto: Hugo Engström / Feber Bild till artikel Foto: Hugo Engström / Feber Bild till artikel Foto: Roger Åberg Bild till artikel Foto: Roger Åberg Bild till artikel Foto: Roger Åberg Bild till artikel Foto: Hugo Engström / Feber Bild till artikel Foto: Hugo Engström / Feber Bild till artikel Foto: Hugo Engström / Feber Annons från Tumnagel Annons Annons från Tumnagel Annons
36.5° 0 Hugo Engström Roger Åberg Hugo Engström och Roger Åberg
ons. 20 sep 2023, 15:00
Senaste dygnet The Verge recenserar Rabbit R1 Ingen höjdare direkt Den senaste veckan har allt fler kritiker delat med sig av sina åsikter kring den nya AI-enheten Rabbit R1. De flesta hade inte allt för mycket positivt att säga och nu när även The Verge har publicerat sin recension för enheten kan man lägga till dem till listan. Enligt dem är det inte mycket som fungerar och när det väl gör det så går det väldigt långsamt. De gillar dock designen och anser att mikrofonen är relativt bra på att fånga upp användarens röst. Videorecensionen kan du spana in ovan och om du istället vill läsa den skrivna recensionen så hittar du den via länken nedan. Tumnagel
36.1°
0
Google förbjuder annonser för deepfake-porr Låter vettigt Google har uppdaterat sin policy för olämpligt innehåll så den uttryckligen förbjuder annonser som marknadsför webbplatser och tjänster som skapar deepfake-porr. Denna ändring, som träder i kraft den 30 maj, innebär att annonser som främjar syntetiskt snusk med riktiga människors otillåtna liknelser inte får dyka upp på Google längre. Annonsörer som främjar sidor eller appar som genererar deepfake-porr, visar instruktioner för att skapa sådant innehåll, eller jämför olika deepfake-porrtjänster kommer också att stängas av utan varning och kommer inte längre att kunna publicera sina annonser på Google. Denna åtgärd är ett svar på den ökande mängden annonser som främjar verktyg för att skapa den här typen av snusk. Tumnagel
41.8°
0
Släppdatum för XDefiant 21 maj Ubisoft har varit ganska tysta kring XDefiant på senare tid men nu har det till slut fått sig ett officiellt släppdatum. Datumet som gäller är den 21 maj och då till Windows, PlayStation 5 samt Xbox Series X|S. Vid lanseringen kommer spelet få sig en försäsong som varar sex veckor och efter det kommer spelet att följa en säsongscykel med nytt innehåll varje tredje månad. Säsongerna kommer innehålla nya vapen, kartor, evenemang och nya fraktioner. Tumnagel
36.3°
0
Legendariskt shackbråk ska filmas Av Nathan Fielder Bråket mellan de båda stormästarna i schack, Magnus Carlsen och Hans Niemann, kan snart bli Hollywoodfilm regisserad av Nathan Fielder. Detta bråket drog igång 2022 när Magnus drog sig ur en turnering där han förlorat mot Niemann och senare anklagade honom för att ha fuskat. Detta blev en stor händelse inom schackvärlden och dramat innehöll allt från onlinefuskande till analkulor. Det är produktionsbolaget A24 som ligger bakom produktionen som är baserad på en kommande bok om bråket. Förutom Nathan Fielder så sägs även Emma Stone vara inblandad på något sätt. Så det den här filmen blir i en The Curse-liknande stil kan det ju definitivt bli kalas. Tumnagel
32.9°
0
Pressbyrån förlänger glassfesten en vecka På grund av dåligt väder För några veckor sedan rapporterade vi om att Pressbyrån hade startat sin stora glassbonanza där man sålde styckglass från GB Glace för halva priset. Denna kampanj var först tänkt att pågå fram till den 6 maj men nu har man förlängt kampanjen en extra vecka fram till den 12 maj. Anledningen till det är för att vädret har varit så kasst och inte så glassvänligt. Så därav har man en dryg vecka kvar på sig att köpa glassar för en billigare peng. Tumnagel
176kg
0
Premiärdatum för S04 av Emily in Paris 15 augusti Till Bobbys stora förtjusning meddelade Netflix i går att den fjärde säsongen av Emily in Paris har premiär den 15 augusti. Precis som så många andra Netflix-serier så är även den fjärde säsongen av Emily in Paris uppdelad i två delar med fem avsnitt vardera. Den andra delen av säsongen har dock inte premiär förrän den 12 september. I denna fjärde säsong är Emily är i gungning efter de dramatiska händelserna under Camille och Gabriels ogenomtänkta bröllop. Hon har starka känslor för två män, men nu väntar Gabriel barn med sitt ex, och Alfies värsta farhågor om henne och Gabriel har bekräftats. Samtidigt förbereder sig Mindy och bandet för Eurovision, men när pengarna tryter tvingas de bli sparsamma. Drama, drama och drama helt enkelt. Tumnagel
36.3°
0
Helldivers II recensionsbombas På grund av nya kontoregler Sony meddelade nyligen att spelare av Helldivers II på Steam snart måste koppla spelet till ett PlayStation Network-konto. Inte helt oväntat så möttes detta beslut inte alltför positivt av Windows-spelare och har då resulterat i en våg av negativa recensioner på spelets Steam-sida. Över 17 500 negativa recensioner publicerades på en dag, vilket påverkat spelets senaste betyg till att bli "Blandat" trots att det totala betyget fortfarande är "Mestadels positivt". Sony motiverar sitt beslut med att det underlättar för dem att hantera spelare som inte beter sig, men många utgår från att det egentliga motivet är att få fler personer till PlayStation Network. Kritiken inkluderar även spelare som inte kan skapa ett PSN-konto på grund av geografiska begränsningar, vilket effektivt blockerar dem från spelet. Kravet träder i kraft den 6 maj, men befintliga spelare har till den 30 maj på sig att koppla sina konton, med en slutgiltig deadline den 4 juni. Tumnagel
29.2°
0
En trailer för S04 av The Boys Blodigt värre NU är det lite drygt en månad kvar tills den fjärde säsongen av The Boys har premiär på Prime Video. Trailern antyder att det här blir en fartfylld säsong med blod, sex och tårar. In Season Four, the world is on the brink. Victoria Neuman is closer than ever to the Oval Office and under the muscly thumb of Homelander, who is consolidating his power. Butcher, with only months to live, has lost Becca’s son and his job as The Boys’ leader. The rest of the team are fed up with his lies. With the stakes higher than ever, they have to find a way to work together and save the world before it’s too late. Seriens tidigare säsonger hittar man så klart också på Prime Video. Tumnagel
44.3°
0
Nu kan du prova Star Wars Jedi: Survivor May the fourth osv... Microsoft har tillkännagett en kostnadsfri fem timmars provversion av Star Wars Jedi: Survivor. Denna provspelning är en del av Xboxs Free Play Days-kampanj och är tillgänglig för alla Xbox-spelare, inte bara de med Xbox Game Pass Core eller Ultimate-medlemskap. Provperioden är tillgänglig nu men endast fram till den 5 maj. Spelet kan också spelas i sin helhet via EA Play för Game Pass-medlemmar. Tumnagel
38.3°
0