Apple

”Svettdöden” för AirPods Max gör sig påmind under sommaren

Hur mycket svett är för mycket svett?

Sommaren har slagit nya värmerekord runt om i världen vilket en del blöta AirPods Max håller med om.

AirPods Max fyller 3 år i december och prislappen hos Apple är numera rekordhöga 7 025 kronor. Redan när hörlurarna släpptes 2020 kom det in rapporter om att kondens samlas innanför öronkuddarna. Det här blev ganska tydligt när ägare lyfte bort dessa och vattendroppar gick att hitta vid hörlurarnas mest vitala komponenter.

Det dröjde inte länge innan Apple stämdes gällande bekymret och under rättegången så hävdades det att ”skadlig” fukt kunde samlas inuti hörlurarna efter bara en timmes användning. Apples försvarsadvokater ansåg att ”normalt användande” inte ska orsaka några problem med fukt. En förlikning diskuteras fortfarande i den rättegången. AirPods Max är inte vattenresistent och enligt Apple själva så får inget vatten ta sig in i hörlurarna.

Under årets sommar så har nu 404 Media grottat ner sig lite extra i problemet och samlat alla klagomål från Reddit, Youtube, Twitter/X och Apples egna support. Även om det finns klagomål som säger att hörlurarna har gått sönder eller påverkats av kondensen så har ännu fler berättat att hörlurarna är opåverkade av fukten. Teknikveckan och Bubblans egna Anders (även känd som iDrewn) visade bilder så sent som häromdagen på hans vätskefyllda AirPods Max.

Anders kondens och ett par AirPods Max

Via: Macrumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!