Apple

USA:s högsta domstol ger Apple rätt att behålla App Store-regler

Men det lär ändras kommande åren

Den sista glöden mellan Epic Games och Apple ligger och pyr när den sistnämnda ser ut att komma ut på andra sidan som vinnare – igen.

Senast som frågan om App Store togs upp i en rättegång mellan Epic Games och Apple så löd beslutet att Apple skulle behöva öppna för andra betalningssätt. Med andra ord skulle utvecklare kunna länka till egna hemsidor för betalning inom appar. Precis på det sättet som Epic Games gjorde 2021 när hela den här soppan startade. Men Apple såg till att överklaga och kunde avvakta 90 dagar från och med juli med att ändra i App Store.

När frågan nu hamnade i USA:s högsta domstol så ansåg de att Apple kan behålla sina regler gällande betalning. Det är oklart om de där 90 dagarna fortfarande tickar på sedan juli eller inte. Men hur det än går så har Apple redan säkrat upp så att de har rätt till en stor del av kakan även vid betalningar utanför App Store – helt utan ansvar. Det har även ryktats om att Apple kommer att tillåta konkurrerande App Stores från tredjepartsutvecklare på iOS redan nästa år.

Via: The Verge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!