Apple är ökända för att göra sina produkter svåra att reparera, vilket kan korta livslängden på vissa produktkategorier. På datorfronten har läget blivit lite bättre, men när det kommer till produkserier på Airpods är det fortfarande aningen svårlagat. Detta var någon robotingenjören Ken Pillonel ansåg vara orimligt och bestämde sig för att göra en egen version av laddningsfodralet till Airpods Pro som är betydligt lättare att laga, vilket demonstreras i en ny video.

Syftet bakom videon är dock inte bara att modifiera för nöjets skull, utan också för att visa tittarna att det skulle vara lätt för Apple att göra produkten lättare att laga själv. Pillonel planerar att göra samtliga ritningar till bygget tillgängliga för alla.

Jag är glad att kunna göra dessa reparationsbara design tillgängliga för allmänheten utan kostnad, och uppmuntra både individer och tillverkare att prioritera reparationbarhet i sin produktutveckling. Tillsammans kan vi arbeta mot en cirkulär ekonomi som inte bara minimerar elektronisk avfall utan också främjar en kultur av medveten konsumtion och ansvarsfull teknikinnovation. – Ken Pillonel

Enligt Pillonel är detta ett av de mest utmanande projekt hittills. Detta då att han var tvungen att göra exakta avbildningar av fodralets olika komponenter, vilket visade sig vara extra problematiskt med tanke på vissa av delarnas komponenternas former. Även om ritningar och dokumentation av processen finns tillgängliga är det värt att påpeka att det inte bara är en utmanande process, utan det bryter mot garantin.

Vilken av dina prylar skulle du vilja lära dig laga själv?