Apple

Gäster som bor på Clarion Hotel Post kan lägga till sin rumsnyckel i Apple Wallet

Slipp de urusla plastkorten

Brukar du tappa bort plastkortet som fungerar som nyckel till hotellrummet? Om du bor på Clarion Hotel Post i sommaren så kan du lägga in nyckeln i Apple Wallet och öppna med din iPhone eller Apple Watch.

I samarbete med ASSA ABLOY och Zaplox erbjuder nu Strawberry (tidigare Nordic Choice Hotels) sina kunder att lägga in sin rumsnyckel i Apple Wallet istället för att gästen ska få ett plastkort att öppna hotellrummet med. Än så länge är funktionen enbart aktiv på Clarion Hotel Post som ligger på Drottningtorget 10 i Göteborg. När en gäst bokar sin vistelse på hotellet så går det att lägga till nyckeln i Apple Wallet och när gästen har checkat in så aktiveras även nyckeln. Skulle man behöva byta rum, förlänga sin vistelse eller ångrat sig och vill ha en senare utcheckning så kan hotellet uppdatera nyckeln på distans så den fortsatt fungerar.

Vi strävar alltid efter att erbjuda enastående upplevelser och en smidig gästresa och lanseringen av rumsnycklar i Apple Wallet är en viktig milstolpe för att uppfylla det löftet. Många av våra gäster har efterfrågat den här funktionen, och jag tror att tröskeln för att börja använda funktionen är mycket låg, tack vare Apples användarvänliga miljö kombinerat med det faktum att de flesta gäster redan använder Apple Pay, säger Torgeir Silseth, VD för Strawberry.

Nyckeln som ligger i Apple Wallet går att använda med både iPhone och Apple Watch och om Strawberry kommer släppa samma lösning till flera av sina hotell återstår att se.

Källa: pressmeddelande

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!