Recensioner

Fodralen från Gear 4 skyddar dina älskade AirPods

Smarta fodral som underlättar i vardagen, spar tid och passar bra

Det finns väl inte en människa här i landet som inte har ett par hörlurar till sin mobiltelefon. Men frågan är om och hur dessa skyddas i vardagen?

Trådlösa hörlurar av typen inear är omåttligt populära baserat på hur det ser ut på tåget varje morgon när jag åker till jobbet. Perfekt för att mjukstarta dagen med sin egen favoritmusik, podcast eller ljudbok innan mötena och arbetsvardagen tar vid. Att det finns många varianter är också något jag lägger märke till då prylar är en del av min vardag och här sticker AirPods från Apple ut när det gäller vita lurar i öronen på folk.

De är ju inte de billigaste hörlurarna på marknaden (ej heller de dyraste heller) och de åker upp och ner ur fickorna eller väskorna på daglig basis. Onekligen kommer fodralet så småningom att se ut som om det varit ett substitut på en hockeymatch med repor och andra skavanker. Så hur kan du som användare skydda dina AirPods på bästa sätt? Jag har testat Gear4 Apollo Snap från Zagg för mina AirPods Gen 3 under ett par veckor nu och här är min åsikt om dessa.

Det här är Zagg Gear4 Apollo Snap

Gear4 Apollo Snap från Zagg är ett fodral som skyddar ditt laddetui från repor och annan yttre påverkan. Fodralet är tillverkad av polykarbonat och trots detta går det att använda sig av trådlös laddning av hörlurarna. Det finns olika modeller beroende på vilken version av AirPods från Apple som används. Jag har testat den svarta versionen som passar för AirPods Gen 3 vilka är de hörlurar jag bland annat använder i vardagen.

Förpackningen är enkel och avsaknaden av plast gör att det går att känna på fodralet innan ett köp görs (så länge det inte är online vill säga). Bredvid ser vi försöksobjektet i form av AirPods Gen 3.

Fodralet från Zagg består av två, eller rättare sagt tre delar om man räknar med karbinhaken. Ytan är inte slät utan designen påminner om något från en Star Wars-film men bidrar säkert till att stötar tas upp mer optimalt.

Att komma igång är enkelt, stoppa ner laddfodralet i den undre delen och sedan trycks den övre delen på plats vilket ger ett omslutande skydd av ditt laddetui.

Så här ser det ut när laddetuiet är på plats i det skyddande fodralet. Här finns, som synes även hål för statuslampan på etuiet vilket är bra.

Från en annan vinkel blir det också påtagligt att passformen är bra, inga glipor runt om utan det sitter där det sitter vilket kanske inte kan sägas om alla fodral på marknaden.

Stäng locket och skyddet för dina AirPods är på plats vilket minimerar risken för repor och andra skador. Karbinhaken kan tas av om så önskas och ersättas med en rem eller annat som eventuellt passar bättre för användaren.

Det finns som sagt stöd för trådlös laddning av hörlurarna även när fodralet används men om man hellre vill använda sig av den gamla vanliga laddkabeln så finns det uttag för detta i botten. Bra här med valmöjligheter.

På fodralets undersida ser vi fyra magneter i vardera hörnet vilket är smart. Tack vare dessa kan du hänga upp hörlurarna på valfri magnetisk yta vilket kan vara praktiskt i hemmet om du alltid använder dina hörlurar i köket. Bara att fästa dessa på kylskåpsdörren då eller anslagstavlan i hallen.

Här syns också en liten del som är oskyddad och detta är tack vare att locket ska kunna öppnas helt utan problem.

Så här fungerar Zagg Gear4 Apollo Snap i vardagen

Jag har använt Gear4 Apollo Snap nu i ett par veckors tid och kan konstatera att fodralet gör sitt jobb på ett bra sätt. Även om det bygger på lite storlek så tycker jag ändå att det är värt det. Hörlurarna kostar trots allt en slant och skulle jag någon gång vilja sälja dessa vidare så är min erfarenhet att man ofta får lite mer betalt om prylen är i gott skick.

Tack vare karbinhaken är det enkelt att fästa fodralet på ryggsäcken vid behov samt att ta loss det när hörlurarna behöver laddas. Personligen skiftar jag mellan att ha de fästa på utsidan samt insidan beroende på trängsel på tåget eller om jag flänger runt på stan. Trots allt så är det ju enkelt att haka loss allt från ryggsäcken om nu någon skum typ skulle vilja det – med många tankar i huvudet om dagarna så är det lätt att bli disträ mellan varven. Å andra sidan så sitter ju lurarna i mina öron men ändå…

Precis som många idag skyddar sina mobiltelefoner mot repor och stötar med ett skyddande skal så kan det vara all idé att även skydda sina hörlurar. Enkelheten med detta fodral gör att det egentligen inte finns någon ursäkt för att inte testa faktiskt!

Ska jag fundera över något negativt så skulle det väl i så fall vara att det blir ett lite klumpigare fodral men å andra sidan är det samma för mobilen. Vill man vara fin får man lida pin…

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!