Apple har sedan urminnes tider lanserat hårdvara av olika slag och äldre hårdvara dyker titt som tätt på auktionssidor av olika slag. Vissa går obemärkt förbi medan andra skjuter i höjden, som första generationens Iphone som nyligen såldes för motsvarande 650 000 kronor. I slutet av mars drar en ordentlig auktion igång där spekulanter kommer kunna lägga vantarna på över 500 olika Apple-märkta produkter.

Samlingen i fråga anses vara en av de största Apple-samlingarna i världen och denna har kurerats av Hanspeter Luzi. Samlingen består av produkter som producerades från 1977 och 2008. Primärt handlar det om datorer av olika slag, som Lisa I, Apple Macintosh Plus från 87 och färgglada Imac G3.

Det finns även lite mer udda och unika Apple-produkter som kortlivade digitalkameran Apple Quicktake 100, Apple Joystick och ritplattan Summagraphics Mactablet. Priserna väntas variera från 200 dollar upp till 20 000 dollar.

Auktionen går av stapeln den 30 mars och produkterna auktioneras ut både på fysisk plats samt online. Befinner du dig i Los Angeles kommer samlingen att visas upp i samband med auktionsstarten.

Hur stor är din datorsamling?