Apple
Photo: MidJourney

Apples kommande VR-headset kan innehålla autojusterande linser

Och en fysisk knapp för att byta från VR till den verkliga världen.

Apples mixade reality-headset börjar äntligen bli verklighet.

Nu dyker det upp fler rapporter om att den efterlängtade produkten. Denna gånger handlar det om att headsetet kommer att inkludera autojusterande linser och en fysisk liten knapp för att växla mellan en virtuell och verklig synbild. Det är The Information som rapporterade att headsetet, som ännu inte har tillkännagetts av Apple, också kommer att ha flera kameror för både augmented och virtuell verklighet. Headsetet sägs också vara kompatibelt med den senaste versionen av AirPods Pro.

De automatiskt justerande linserna kommer enligt uppgift att hjälpa användarens att få rätt mellan pupiller och headsetets displayer för att ge största möjliga synfält. Personer med glasögon kommer att kunna fästa anpassade receptbelagda glasögonlinser till headsetet med hjälp av magneter. Ryktet säger att headsetet kommer att likna skidglasögon, och kommer att drivas av operativsystemet “xrOS”, som står för utökad verklighet (extended reality).

Headset VR AR

Photo: MidJourney

Enligt The Information har Apple arbetat med mixed reality-headsetet i sju år och planerade egentligen att släppa det 2019. Lanseringsdatumet har dock skjutits fram flera gånger, och det är nu tänkt att produkten ytterligare skjuts fram och inte levereras förrän under andra halvan av 2023 på grund av “mjukvarurelaterade problem”, Det här enligt Apple-analytikern Ming-Chi Kuo.

När det så småningom lanseras kommer headsetet att vara Apples första nya produktgrupp sedan lanseringen av Apple Watch 2015. Headsetet förväntas ha både AR- och VR-möjligheter och kosta därefter, ryktet säger en prislapp på minst 3 000 dollar.

Via: Business Insider

Källa: The Information

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!