Smarta Hem

Apple HomeKit får flertalet nya funktioner

En helt omarbetad Hem-app visades upp med fokus på överskådlighet

Med den kommande IoT-standarden Matter så ser Apple till att fräscha upp HomeKit. En helt ny Hem-app bjuder på enklare och överskådligare vyer av det smarta hemmet.

Apple stöttar den kommande IoT-standarden Matter fullt ut och ser det som en viktig del av det smarta hemmets framtid. Tillsammans med alla andra företag som gått med i Connectivity Standards Alliance för att utveckla standarden så kommer fortsatt fokus att ligga på integriteten hos användaren. Stöd för Matter kommer att finnas i nya Hem-appen.

Fokus ligger på snabb igångsättning där det ska vara enkelt att installera nya tillbehör i det smarta hemmet. Dessutom är det fortsatt fokus på användarens integritet, all data lagras så att inte ens Apple kan se den.

Helt ny Hem-app

Apple visade upp en helt omarbetad Hem-app med omarbetad layout för användaren med många tillbehör och kameror i sitt smarta hem. Nu ska hela hemmet kunna ses i en överskådlig vy och nya kategorier för klimat, belysning, högtalare, tv-apparater och sprinklers läggs till. Kameror visas inte längre i botten av appen utan högre upp och sensorer och scener får åka ner lite i rangordningen. Olika delar av det smarta hemmet ska kunna flyttas till den plats man önskar för bättre översikt.

Vi noterar också att fliken “Rum” i botten av appen försvunnit. Nu finns bara “Hem”, “Automatiseringar” och “Upptäck” kvar.

Allt kan organiseras efter rum och upp till fyra kameror kan visas samtidigt. Nya tiles har tagits fram för tillbehören och med de nya widgetsen på den omarbetade Lock Screen ges mer insikter direkt om ditt smarta hem.

Den nya Hem-appen blir tillgänglig för iPhone, iPad och Mac. Vi får se mer när iOS 16 lanseras till hösten.

Det verkar också som att det inte längre kommer att vara möjligt att använda en iPad som hem-hubb enligt HomeKit News.

Än så länge har vi heller inte sett skymten av stöd för robotdammsugare i HomeKit vilket är lite löjligt då de tar allt mer plats i våra smarta hem.

Källa: Apple WWDC

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!