Apple

Apples barnsäkerhetsfunktioner kommer till tredjepartsappar

No Pedos

Apple har under det senaste fått utstå en hel del kritik för sina försök till att hålla sin plattform trygg för barn.

Apple har tre olika åtgärder, övervakning av kommunikation, genomsökande av bildbibliotek och kontroll av sökning och Siri. Av de tre olika åtgärderna som Apple kommer att implementera på operativsystemsnivå så är det kommunikation och bildbibliotek som kommer expanderas till tredjepartsappar. Kommunikation handlar om att upptäcka hoten som kan finnas i kommunikationen på internet. Meddelandeappen kommer att kunna detektera när barn mottager eller skickar explicita bilder i meddelandeappen.

När den här typen av innehåll tas emot blir bilden suddig och barnet varnas, presenteras med olika sätt av hjälp för att försäkrar att det är okej om de inte vill se det här fotot. Som en extra försiktighetsåtgärd kan barnet också få veta att föräldrarna får ett meddelande om de ser det för att vara säkra. Liknande skydd finns om ett barn försöker skicka sexuellt explicita foton. Barnet kommer att varnas innan fotot skickas, och föräldrarna kan få ett meddelande om barnet väljer att skicka det.

Den här sortens hjälp i kommunikation kommer att finnas tillgängliga för familjer som har satt upp familjedelning och har iOS 15 installerat. Till en början är det enbart i USA som tjänsten finns tillgänglig.

Trots all kritik Apple har fått utstå för att det här är ett intrång i folks privatliv så fortsätter Apple att informera om hur de planerar att expandera funktionerna att inkludera tredjepartsappar.

Apple meddelade under ett Q&A att meddelandefunktionen kan komma att inkluderas i tredjpartsappar som exempelvis Instagram. Det här kommer att innebära att oavsett vilken app som barnet använder kommer bilden blurras och föräldrarna få en notis. Då gromning ofta börjar på sociala medier och i spel så är det här ett självklart steg utifrån Apples position.

Apple meddelade även att deras andra åtgärd, av att söka igenom bildbibliotek efter bilder på våldtäkter och övergrepp på barn, kommer att kunna implementeras i andra företags bildlagringstjänster. Då matchas bildbiblioteket mot information från CSAM (Child sexual abuse material).

Via: iDownload

Läs mer om Apples nya funktioner här

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!