öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 13 juli 2021

Apple kammar hem 35 Emmy-nomineringar, inklusive 20 stycken för succéserien Ted Lasso, som skapar Emmy-historia genom att bli den komediserie som fått flest nomineringar för sin första säsong någonsin

Apple belönades även med Primetime Emmy Award-nomineringar för Mythic Quest, Central Park, Servant, Billie Eilish: The World’s A Little Blurry, Boys State, Mariah Carey’s Magical Christmas Special, Bruce Springsteen’s Letter To You, The Year Earth Changed och Carpool Karaoke: The Series
Ted Lasso-affisch.
Ted Lasso slår Emmy-rekord som årets mest nominerade komediserie och som den komediserie som fått flest nomineringar för sin första säsong någonsin.
Idag kammade Apple hem 35 Primetime Emmy Award-nomineringar, inklusive 20 stycken för Ted Lasso, som slog rekord genom att bli årets mest nominerade komediserie och den komediserie som fått flest nomineringar för sin första säsong någonsin. Vinnarna av den 73:e årliga Primetime Emmy Awards presenteras under en tv-sänd gala den 19 september 2021.
Apples globala komedifenomen Ted Lasso dominerade de största kategorierna med sina 20 nomineringar, inklusive för bästa komediserie, bästa manliga huvudroll i komediserie för Jason Sudeikis, två nomineringar för bästa kvinnliga biroll i en komediserie för Hannah Waddingham och Juno Temple, fyra nomineringar för bästa manliga biroll i en komediserie för Brendan Hunt, Brett Goldstein, Jeremy Swift och Nick Mohammed, tre nomineringar för bästa regi i en komediserie, två nomineringar för bästa manus i en komediserie samt två nomineringar för bästa klippning i en komediserie.
Apple belönades även med nomineringar för totalt 10 program, inklusive Mythic Quest, Central Park, Servant, Billie Eilish: The World’s A Little Blurry, Boys State, Mariah Carey’s Magical Christmas Special, Bruce Springsteen’s Letter To You, The Year Earth Changed och Carpool Karaoke: The Series.
"Sedan lanseringen för knappt två år sedan har vi kanske mest uppskattat att se program som Ted Lasso, Mythic Quest, Central Park, Billie Eilish: The World's A Little Blurry, Servant med flera bli så omtyckta av tittare över hela världen", säger Zack Van Arnburg, Apples chef för Worldwide Video. "Vi fortsätter att fängslas av personliga berättelser från tittare som har blivit djupt berörda av de här fantastiska rollfigurerna och resorna de har tagit med dem på. Från oss alla på Apple vill vi ge våra varmaste gratulationer till alla som har varit med och gett liv åt de här unika historierna och som nu fått de här välförtjänta nomineringarna."
"Det finns inget mer spännande för oss än att se hur våra otroligt begåvade ensembler och kreativa team blir uppmärksammade för sitt fantastiska arbete. Vi älskar utvecklingen av de historier som berättas i alla produktioner från Apple Originals och vi ser fram emot att publiken ska få uppleva mycket mer under kommande säsonger", säger Jamie Erlicht, Apples chef för Worldwide Video. "Det är en otrolig bedrift att så många av våra program har uppmärksammats av Television Academy idag i flera olika kategorier och vi kan inte vara annat än oerhört stolta över alla inblandade."
Totalt kammade Apple hem 35 Emmy-nomineringar för:
  • Bästa komediserie: Ted Lasso
  • Bästa manliga huvudroll i en komediserie: Ted Lasso, Jason Sudeikis
  • Bästa manliga biroll i en komediserie: Ted Lasso, Brett Goldstein
  • Bästa manliga biroll i en komediserie: Ted Lasso, Brendan Hunt
  • Bästa manliga biroll i en komediserie: Ted Lasso, Nick Mohammed
  • Bästa manliga biroll i en komediserie: Ted Lasso, Jeremy Swift
  • Bästa kvinnliga biroll i en komediserie: Ted Lasso, Juno Temple
  • Bästa kvinnliga biroll i en komediserie: Ted Lasso, Hannah Waddingham
  • Bästa foto i en komediserie – singelkamera (en halvtimme): Servant
  • Bästa regi i en komediserie: Ted Lasso, Zach Braff
  • Bästa regi i en komediserie: Ted Lasso, M.J. Delaney
  • Bästa regi i en komediserie: Ted Lasso, Declan Lowney
  • Bästa manus i en komediserie: Ted Lasso, "Pilot"
  • Bästa manus i en komediserie: Ted Lasso, "Make Rebecca Great Again"
  • Bästa rollbesättning i en komediserie: Ted Lasso, "Pilot"
  • Bästa ledmotiv i en komediserie: Ted Lasso
  • Bästa produktionsdesign i ett berättande program (en halvtimme): Ted Lasso
  • Bästa ljudklippning för en komedi- eller dramaserie (en halvtimme) och animering: Ted Lasso
  • Bästa klippning i en komediserie – singelkamera: Ted Lasso, A.J. Catoline
  • Bästa klippning i en komediserie – singelkamera: Ted Lasso, Melissa McCoy
  • Bästa ljud i en komedi- eller dramaserie (en halvtimme) och animering: Ted Lasso
  • Bästa ljudklippning i ett faktaprogram: Billie Eilish: The World’s A Little Blurry
  • Bästa musikregi: Billie Eilish: The World’s A Little Blurry
  • Bästa ljudklippning för fakta- eller realityprogram (singel- eller multikamera): Billie Eilish: The World’s A Little Blurry
  • Bästa ljud för fakta- eller realityprogram (singel- eller multikamera): Billie Eilish: The World’s A Little Blurry
  • Bästa röstskådespelarinsats: Central Park, Stanley Tucci
  • Bästa röstskådespelarinsats: Central Park, Tituss Burgess
  • Bästa berättare: Mythic Quest, Anthony Hopkins
  • Bästa ljudklippning för en komedi- eller dramaserie (en halvtimme) och animering: Mythic Quest
  • Bästa dokumentär eller faktaprogram: Boys State
  • Bästa regi i en dokumentär/ett faktaprogram: Boys State
  • Bästa berättare: The Year Earth Changed, David Attenborough
  • Bästa smink för ett varieté-, fakta- eller realityprogram (ej proteser): Mariah Carey’s Magical Christmas Special
  • Bästa ljud för en varietéserie eller varietéspecial: Bruce Springsteen's Letter to You
  • Bästa komedi-, drama- eller varietéserie i kortformat: Carpool Karaoke: The Series
Förra året, då Apple gjorde sin Emmy-debut, belönades de med historiska 18 Emmy-nomineringar för program som The Morning Show, Beastie Boys Story, Defending Jacob, Central Park, Home, och The Elephant Queen. Serier, filmer och dokumentärer från Apple Originals har nu förärats med 117 priser och 471 nomineringar på knappt två år.

Ted Lasso

Jason Sudeikis spelar Ted Lasso som är tränare i amerikansk fotboll. Han anställs för att träna ett brittiskt fotbollslag – trots att han inte har någon som helst erfarenhet. Men det han saknar i kunskap tar han igen med optimism, beslutsamheten hos en person i underläge – och kakor. Den hyllade seriens ensemble består även av Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Jeremy Swift, Juno Temple, Brett Goldstein, Phil Dunster och Nick Mohammed. Ny för säsongen är Sarah Niles som spelar Sharon, en sportpsykolog som anlitats för att arbeta med AFC Richmond.
Förutom att Sudeikis spelar seriens huvudroll är han dessutom exekutiv producent, tillsammans med Bill Lawrence via hans produktionsbolag Doozer Productions, i samarbete med Warner Bros. och Universal Television som är en underavdelning till Universal Studio Group. Även Jeff Ingold från Doozer är exekutiv producent tillsammans med Liza Katzer som medproducent. Serien utvecklades av Sudeikis, Lawrence, Brendan Hunt och Joe Kelly och är baserad på ett befintligt format och rollfigurer från NBC Sports.

Mythic Quest

När karantänen äntligen är över är alla i andra säsongen av Mythic Quest tillbaka på kontoret (eller nästan alla). De försöker att bygga vidare på framgångarna med "Raven's Banquet" genom att lansera ett nytt storslaget expansionspaket, men Ian (Rob McElhenney) och den nyligen befordrade kreativa chefen, Poppy (Charlotte Nicdao), kämpar med spelets riktning. Samtidigt gör C.W. (F. Murray Abraham) upp med några olösta problem från sitt förflutna. Testarna (Ashly Burch och Imani Hakim) testar gränserna för en kontorsromans och David (David Hornsby) förlorar ännu en kvinna i sitt liv när Jo (Jessie Ennis) lämnar honom för att hjälpa Brad (Danny Pudi).
Mythic Quest skapades av Rob McElhenney, Charlie Day och Megan Ganz. Serien är producerad av McElhenney och Day via deras produktionsbolag RCG, Michael Rotenberg och Nicholas Frenkel via 3 Arts samt Jason Altman, Danielle Kreinik och Gérard Guillemot för Ubisoft Film and Television. David Hornsby och Megan Ganz är också exekutiva producenter. Serien produceras för Apple TV+ av Lionsgate, 3 Arts Entertainment och Ubisoft.

Billie Eilish: The World’s A Little Blurry

Billie Eilish: The World’s A Little Blurry berättar den sanna historien om sångerskan och låtskrivaren Bille Eilish och hennes upphöjelse till global superstjärna. Den prisbelöna filmskaparen R.J. Cutlers film ger en djup inblick i den makalösa tonåringens resa. Redan som 17-åring tacklar hon livet på vägarna, på scenen och i hemmet med sin familj samtidigt som hon skriver, spelar in och släpper sitt debutalbum WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? Billie Eilish: The World’s A Little Blurry producerades av Apple Original Films, Interscope Films, The Darkroom och This Machine i samarbete med Lighthouse Management & Media.

Boys State

Den politiska uppväxtskildringen Boys State bjuder på en kärv resa in i hjärtat av den amerikanska demokratin genom en årlig övergångsrit då ettusen tonårspojkar från hela Texas samlas för att skapa en representativ regering från grunden. Ädla ideal kolliderar med oschyssta knep när fyra pojkar från helt olika bakgrunder och med skilda politiska åsikter navigerar utmaningarna med att organisera politiska partier, skapa konsensus och ställa upp i ämbetsval. Genom hot om riksrättsåtal, dramatiska debatter och till och med skändliga internetmemes drar Boys State upp linjerna för irrgångarna i dessa överlappande historier och avslöjar sanningarna om politiska val och medborgerliga skyldigheter. Dokumentären uppenbarar de politiska skiljelinjerna i såväl Texas som i USA och påminner oss om att demokrati i slutändan inte är en åskådarsport. Boys State är producerad av Concordia Studio och Mile End Films. Dokumentären är exekutivt producerad av Laurene Powell Jobs, Davis Guggenheim, Jonathan Silberberg och Nicole Stott.

Central Park

Central Park är en animerad musikalkomedi om familjen Tillerman som bor i Central Park. Parkchefen Owen och hans fru Paige som är journalist uppfostrar sina barn Molly och Cole i världens mest berömda park. Samtidigt kämpar de mot hotellarvtagerskan Bitsy Brandenham och hennes tålmodiga assistent Helen som vill göra om parken till andelslägenheter. Central Park är skapad, skriven och producerad av Emmy-vinnaren Loren Bouchard (Bob's Burgers) tillsammans med Grammy-vinnaren Josh Gad (Frost) och Emmy-vinnaren Nora Smith (Bob's Burgers). Sanjay Shah och Halsted Sullivan är också exekutiva producenter. Serien kommer från 20th Century Fox Television.

Bruce Springsteen’s Letter to You

Bruce Springsteen’s Letter to You skildrar hur Springsteen spelar in Letter to You live tillsammans med hela E Street Band och innehåller de slutgiltiga tagningarna av 10 originallåtar från det nya albumet. Filmen är skriven av Springsteen och regisserad av hans samarbetspartner Thom Zimny (Western Stars, The Gift: The Journey of Johnny Cash, Springsteen on Broadway). Den är en hyllning till E Street Band, till rockmusiken och till rollen den har spelat i Springsteens liv.

Mariah Carey’s Magical Christmas Special

När Nordpolen står inför en kris vet man bara en person som kan rädda julen: tomtens goda vän Mariah Carey. Med en blandning av musikaliska framträdanden, dynamisk dans och nyskapande animeringar skapar julens obestridda drottning en imponerande föreställning för att sprida julstämning över hela världen.
Mariah Carey’s Magical Christmas Special är exekutivt producerad av Carey, Ian Stewart, Raj Kapoor och Ashley Edens för Done + Dusted. BAFTA-vinnaren Hamish Hamilton och den Oscar-nominerade och Golden Globe-belönade Roman Coppola står för regin och är dessutom exekutiva producenter. Detta specialprogram är skrivet av Caroline Fox.

Servant

Andra säsongen av Servant bjuder på en övernaturlig överraskning med en mörkare framtid som väntar alla när Leanne (Nell Tiger Free) återvänder till huset och hennes sanna natur avslöjas. Servant är skapad av den BAFTA-nominerade producenten och manusförfattaren Tony Basgallop. Förutom Shyamalan och Basgallop är Servant producerad av Ashwin Rajan, Jason Blumenthal, Todd Black och Steve Tisch. Även Taylor Latham och Patrick Markey är exkutiva producenter.

The Year Earth Changed

Med bilder från hela världen efter ett år olikt alla andra bjuder The Year Earth Changed på en aktuell dokumentärspecial som ger en ny och fräsch vinkel på den globala nedstängningen och de upplyftande berättelser som den lett till. Från att höra fågelsång i övergivna städer och se valar i Glacier Bay till att stöta på vattensvin i sydamerikanska förorter har folk över hela världen fått möjlighet att interagera med naturen på ett helt nytt sätt. I den här dokumentären får tittarna se hur de allra minsta förändringarna i mänskligt beteende – att minska kryssningsfartygstrafiken, stänga stränder ett par dagar per år, identifiera fler harmoniska sätt för människor och naturen att samexistera – kan få en djupgående effekt på naturen. Dokumentären, med David Attenborough som berättare, är ett kärleksbrev till planeten Jorden som belyser de sätt som naturens återhämtningsförmåga kan ge oss hopp på inför framtiden.

Om Apple TV+

Apple TV+ finns i Apple TV-appen i fler än hundra länder och områden, på över en miljard skärmar, till exempel på iPhone, iPad, Apple TV, Mac, populära smarta tv-apparater från Samsung, LG, Sony, VIZIO, TCL med flera samt Roku- och Amazon Fire TV-enheter, Chromecast med Google TV, PlayStation- och Xbox-konsoler och på tv.apple.com/se för 59 kr i månaden efter en sju dagars gratis provperiod. Under en begränsad tid kommer kunder som köper en ny iPhone, iPad, Apple TV, Mac eller iPod Touch att få tre månaders Apple TV+ kostnadsfritt.1
Besök apple.com/tvpr för mer information och se hela listan över of vilka enheter som stöds.
Dela artikeln
  1. Specialerbjudandet gäller i tre månader efter den första aktiveringen på en behörig enhet. Ett erbjudande per familjedelningsgrupp. Abonnemangen förnyas automatiskt tills de sägs upp. Andra begränsningar och särskilda villkor gäller. Besök apple.com/se/promo för mer information.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48