öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 23 juni 2021

Apple lanserar Today at Apple Creative Studios som skapar möjligheter för kreativa ungdomar

Konceptet lanseras först i Los Angeles och Beijing där deltagarna kommer att erbjudas mentorskap och praktisk handledning av erfarna konstnärer, ideella samhällsaktörer och Apple
Los Angeles Apple presenterade idag Apple Creative Studios, ett globalt initiativ som ska erbjuda ungdomar från underrepresenterade grupper runtom i världen mentorskap, yrkesutbildning, kreativa resurser samt tillgång till Apples fullständiga produktsortiment med iPhone, iPad och Mac. Creative Studios kommer inledningsvis att lanseras i Los Angeles och Beijing men kommer senare i år även till Bangkok, London, Chicago och Washington. Apple kommer att samarbeta med ideella organisationer i de olika städerna för att sätta ungdomarna i kontakt med mentorer och etablerade konstnärer.
Syftet med Today at Apple-konceptet Creative Studios är att främja den kreativa glöden inom musik, film, foto, konst och design och andra områden hos unga människor som av olika anledningar har svårt att få riktigt bra konstnärlig utbildning. Under åtta till tolv veckor kommer mentorerna i samarbete med Apple och olika samhällsaktörer att genomföra ett program där ungdomarna får delta i praktiska pass, ta del av mentorernas branschkunskaper och ta emot löpande feedback på sina kreativa projekt. Förutom att utveckla deltagarnas kreativa färdigheter kommer våra mentorer och samhällspartner att uppmuntra deltagarna att skapa egna uttryck och jobba för sociala förändringar i sina egna närsamhällen. När programmet är slut anordnar Apple en tillställning där man visar upp deltagarnas färdiga alster i den lokala Apple-butiken eller någon annanstans i staden.
”Kreativitet och tillgång till utbildning är två av Apples kärnvärden och därför är vi enormt glada att först kunna lansera Today at Apple Creative Studios i Los Angeles och Beijing och följa upp med ännu fler städer senare i år”, säger Deirdre O’Brien, Apples vice vd för Retail + People. ”Vi har en lång tradition av att bjuda in lokala konstnärer till våra butiker för att utbilda och inspirera kunderna. Creative Studios är ett nytt koncept där vi erbjuder gratis utbildning inom olika kreativa fält till de människor som behöver det allra mest.”
Today at Apple kommer även att erbjuda pass som vem som helst kan delta i och som leds av de konstnärer som är mentorer åt deltagarna i Today at Apple Creative Studios. Vem som helst kan anmäla sig till de här passen på apple.com/today.

Today at Apple Creative Studios – LA

Today at Apple Creative Studios – LA fokuserar på att utveckla unga musiktalanger. I samarbete med Music Forward Foundation och Inner-City Arts and Social Justice Learning Institute ska Creative Studios LA uppmuntra lovande unga talanger under ett nio veckor långt kostnadsfritt program där deltagarna får lära sig om kreativ vägledning, skrivande och produktion. Deltagarna får skapa ett visuellt album under namnet LA Love Letter, där de får finslipa sina nya färdigheter för att kunna sprida sina berättelser via musik, design och bildberättande. De kommer att få jobba med iPad, Apple Pencil, Beats-hörlurar och iPhone samt med GarageBand, Procreate, Anteckningar och appen Kamera. Ungdomarna kommer att handledas av producenten och Grammy-vinnaren Larrance ”Rance” Dopson, dokumentärfotografen och filmmakaren Bethany Mollenkof och Apple Musics Global Editorial Head för hip-hop och r&b Ebro Darden. Enstaka separata pass kommer att hållas av andra konstnärer. Deltagarna i Creative Studios LA kommer också att erbjudas den unika möjligheten att bolla idéer med Zane Lowe och andra kreatörer och ansvariga på Apple Music. I samband med Industry Week kommer deltagarna att kunna ställa frågor till experter för att få tips och råd om hur de kan gå vidare med sina karriärer.
”Music Forward arbetar för att förändra unga människors liv genom att bryta ner barriärer baserade på kön, ekonomi och etnicitet och bana väg för framgång”, säger Nurit Smith, Executive Director på Music Forward Foundation. ”Apple delar vårt engagemang för att stärka en mångfald av röster inom den kreativa konsten och vi är stolta över att samarbeta med Today at Apple Creative Studios – LA för att väcka den kreativa nyfikenheten, hjälpa fram och skapa möjligheter för unga människor i Los Angeles.”

Today at Apple Creative Studios – Beijing

Tillsammans med China Foundation for Poverty Alleviation och China Social Entrepreneur Foundation ska Today at Apple Creative Studios – Beijing erbjuda praktisk utbildning och mentorskap till inflyttade ungdomar i Beijing som inte tidigare har fått chansen att uttrycka sig kreativt. Under tolv veckor får deltagarna i Beijing utforska foto och video, musik och app-design med iPad, Apple Pencil, Beats-hörlurar och iPhone samt med GarageBand, iMovie och Procreate. Bland mentorerna finns iPhone-fotografen Eric Zhang, trummisen Shi Lu och app-designern Sun Yong.
”Ungdomarna är vår framtid och dagens unga i Kina är födda in i en tid av snabb ekonomisk tillväxt och betungande ansvar”, säger Wang Peng, Deputy Executive Director på China Foundation for Poverty Alleviation. ”Vi samarbetar med Apple i projektet Creative Studios – Beijing eftersom det är helt i linje med vår vision för att integrera sociala resurser och uppmuntra ungdomar att lösa sociala problem på innovativa sätt och bli en del av en ny generation som är kreativ, som samarbetar med varandra och som tar socialt ansvar.”
Today at Apple Creative Studios bygger vidare på Apples tradition att erbjuda gratis utbildningspass inom ramen för Today at Apple på Apple Store och möjligheter till karriärutveckling via Community Education Initiative och andra program. I USA är det ett komplement till Apples initiativ Racial Equity and Justice i syfte att undanröja strukturella orättvisor och arbeta för etnisk jämlikhet.
Dela artikeln

Media

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48