öppnas i ett nytt fönster
Apple Tower Theatre sedd från gatan.
Apple Tower Theatre öppnar i det historiska Broadway Theater District i centrala Los Angeles.
Los Angeles Apple förhandsvisade idag sin senaste butik i historiska Tower Theatre i centrala Los Angeles. Apple Tower Theatre är ett av Apples mest betydelsefulla renoveringsprojekt hittills och syftet är att öka kreativiteten i stadens centrum. Apple kommer även att lansera Today at Apple Creative Studios, ett globalt initiativ som ska ge kreativa ungdomar praktisk erfarenhet och mentorskap. Detta inleds med öppnandet av den nya butiken i Los Angeles.
Interiörbild från Apple Tower Theatre med kupolen, balkongen, Forum och det huvudsakliga butiksgolvet.
Biografen har genomgått en totalrenovering som flera generationer kommer att ha glädje av.
Apple Tower Theatre är Apples 26:e butik i Los Angeles med omnejd. Butiken har närmare hundra duktiga medarbetare som ansluter sig till de över 3 000 Apple Store-medarbetare som finns i hela regionen. Apple TV+, som också håller till i Los Angeles, jobbar med många av världens mest kreativa filmskapare och har skapat tusentals arbetstillfällen i den kreativa sektorn i hela Kalifornien.
”Los Angeles sjuder av kreativitet inom såväl konst och musik som underhållning och vi är verkligen glada att kunna bygga vidare på vår relation till den här speciella staden”, säger Deirdre O’Brien, Apples Senior Vice President för Retail + People. ”Apple Tower Theatre är en hyllning till den här underhållningshuvudstadens rika historia och arv.”
Den tekniska innovation som alltid har genomsyrat Tower Theatres historia lever vidare och byggnaden är den perfekta platsen att upptäcka Apples hela sortiment med iPhone, iPad och Mac samt få kreativ inspiration med Today at Apple-pass.

En historisk byggnad

Historiska Tower Theatre ritades 1927 av den välrenommerade bioarkitekten S Charles Lee och var den första biografen som kunde visa film med ljud. Den här historien av teknisk innovation fortsätter idag och byggnaden är den perfekta platsen att upptäcka Apples hela sortiment med iPhone, iPad och Mac, som alla har förändrat dagens filmskapande, fotografi och musikkomposition.
Sedan dörrarna stängdes 1988 har byggnaden stått tom och oanvänd. Med samma nivå av omsorg som i tidigare renovationsprojekt samarbetade Apple med ledande konservatorer, specialister inom byggnadsvård och staden Los Angeles för att noga bevara och restaurera biografens skönhet och storhet. Varje yta reparerades varsamt och byggnaden har genomgått en totalrenovering.
Apple Tower Theatre ligger i korsningen mellan Eighth Street och Broadway. Besökarna kommer direkt att känna igen det restaurerade klocktornet, det utskjutande taket över entrén på Broadway, den rena utsidan i terracotta och den historiska renoverade skylten. När besökarna har gått in genom dörrarna på Broadway kommer de in i den monumentala foajén som har hämtat inspiration från Charles Garniers operabyggnad i Paris. Här finns en pampig trappa med ledstång i brons och korintiska marmorpelare på varje sida.
Ljuskronan och fönstret med glasmålningar i Apple Tower Theatre.
Det restaurerade fönstret med glasmålningar har ett unikt mönster med franska liljor, ihoprullade filmremsor och de lila ränder som syntes på tidiga ljudfilmer.
Från vänster till höger: När besökarna har gått in genom den återuppbyggda övertäckta entrén på Broadway och vidare in i butiken möts de av den monumentala foajén som har hämtat inspiration från Charles Garniers operabyggnad i Paris.
Uppifrån och ner: När besökarna har gått in genom den återuppbyggda övertäckta entrén på Broadway och vidare in i butiken möts de av den monumentala foajén som har hämtat inspiration från Charles Garniers operabyggnad i Paris.
I hjärtat av butiken finns Forum och den karaktäristiska videoväggen under det restaurerade valvet, omgivet av biografens ursprungliga balkonger. Forum kommer att inrymma Today at Apple där Apple-medarbetare och lokala kreatörer dagligen håller inspirerande pass och lär ut praktiska färdigheter. I den enorma salongen som omges av dekorerade valv och restaurerade bronsdetaljer finns alla produkter som kunderna vill se, till exempel helt nya iMac, iPad Pro och Apple TV 4K.
Besökare som vill ha service och support från Apple-medarbetare har gott om utrymme, eftersom biografens ursprungliga stolsrader på övre plan har moderniserats och gjorts tillgängliga. De utgör nu ett öppet och flexibelt utrymme för Genius Bar-bokningar. Två nya hissar har installerats i biografen så att man kan ta emot kunder på alla våningar i butiken.
Forum och den karaktäristiska videoväggen under det restaurerade valvet i Apple Tower Theatre.
Forum finns i byggnadens hjärta och har gjorts om för Today at Apple-pass.

Today at Apple Creative Studios

Today at Apple Creative Studios – LA blir startskottet för ett globalt initiativ som vänder sig till kreativa ungdomar från underrepresenterade grupper, som en del i ett löpande Today at Apple-koncept som erbjuds i Apple Store-butiker världen över. I samarbete med den ideella organisationen Music Forward Foundation och Inner-City Arts och Social Justice Learning Institute kommer Creative Studios LA att erbjuda tillgång till teknik, kreativa resurser och praktiska upplevelser samt en plattform för att främja och sprida historier från lovande talanger under ett nio veckor långt gratisprogram.
Today at Apple kommer även att erbjuda pass i butiken för allmänheten i Tower Theatre samt virtuella pass som hålls av konstnärer och mentorer på Creative Studios. Bland dessa finns fotografen och filmskaparen Bethany Mollenkof, rapparen och producenten D Smoke, sångaren och låtskrivaren Syd samt cellisten och sångaren Kelsey Lu. Konstnären Noah Humes och hans mentor Maurice Harris som samarbetade på väggmålningen utanför Tower Theatre helt i Creative Studios LA:s anda kommer också att hålla ett virtuellt pass. Alla är välkomna att anmäla sig på apple.com/creative-studios-la.

Apple Tower Theatre öppnar på torsdag kl. 10 lokal tid.

Butiksteamet kommer att ta emot sina första kunder torsdagen den 24 juni kl. 10 lokal tid. Apple Tower Theatre kommer att vara öppen 10–20 måndag till lördag och 10–19 på söndagar, med medarbetare som är redo att ge alla besökare support och service. Kunder som beställer nya produkter online kan få hjälp av Apples specialister, välja månadsavbetalning, byta in enheter, få support och välja mellan kontaktlös leverans eller hämtning i en Apple-butik.
Butiksmedarbetare i Apple Tower Theatre vid stationer med iMac och iPad.
Närmare hundra Apple-butiksmedarbetar är redo att ta emot kunder på butiksinvigningen torsdagen den 24 juni.
Dela artikeln

Media

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48