öppnas i ett nytt fönster
Fasaden på Apple Via del Corso i skymningen.
Apple Via del Corso är den senaste Apple-butiken, centralt belägen i hjärtat av Rom.
Rom Apple förhandsvisade idag Apple Via del Corso, en helt ny Apple-butik mitt i ett av Roms livligaste shoppingkvarter. Den nya, centralt belägna Apple Via del Corso blir Apples sjuttonde butik i Italien och kommer att erbjuda förstklassig service och support till Apple-kunder i Rom. Det storslagna Palazzo Marignoli restaurerades i samband med butikens uppförande för att hylla Roms rika kulturarv, vilket gör det till ett av Apples mest omfattande restaureringsprojekt.
Från vänster till höger: Inne i butiken har man bevarat och restaurerat originaldetaljerna i Carraramarmor från trakten, exempelvis den magnifika trappan från 1888.
Uppifrån och ner: Inne i butiken har man bevarat och restaurerat originaldetaljerna i Carraramarmor från trakten, exempelvis den magnifika trappan från 1888.
Interiören i Apple Via del Corso.
Dagsljuset strömmar in genom de stora fönstren som vetter ut mot Via del Corso.
Apple Via del Corso kommer också att hålla de första Today at Apple-passen Made in Rome, där Roms unga invånare kan finna inspiration, lära sig något nytt och skaffa nya verktyg för att fördjupa sig i det de brinner för. Passen leds av över fyrtio lokala artister, designer och konstnärer och spänner över områden som musik, konst, design, innehållsskapande och videoredigering. De riktar sig till lokalbefolkningen under de närmaste månaderna. När det återigen blir möjligt att hålla pass på plats kommer butiken också att anordna kostnadsfria Today at Apple-pass inom foto och video, musik, kodning, konst, design och mycket mer.
”Vi ser verkligen fram emot att inleda det här nya kapitlet i Rom med Apple Via del Corso”, säger Deirdre O’Brien, Apples vice vd för Retail + People. ”Den nya butiken är en hyllning till Roms unika konst- och kulturhistoria och vi hoppas kunna inspirera till kreativitet bland dagens romare med vårt Made in Rome-program och kommande Today at Apple-pass.”
Apple och ett team av lokala konservatorer har tillsammans skapat en genomtänkt kombination av historisk och samtida arkitektur på Via del Corso.
Palazzo Marignoli uppfördes 1873 av den framstående arkitekten Salvatore Bianchi och renoverades av Giulio Podesti. Palatset var ursprungligen markis Filippo Marignolis bostad och har även inrymt Caffè Aragno, som på sin tid var en av Roms mest välkända samlingsplatser för konstnärer, författare och skådespelare. Flera av konstverken som hängde på Caffè Aragnos väggar har restaurerats varsamt och integrerats på ett genomtänkt sätt i den nya butiksinteriören, däribland en serie graffitipaneler som skapades av Afro Basaldella 1950. Konservatorerna lyckades också restaurera och återuppliva Fabio Cipollas Gryning och Ettore Ballerinis Skymning, två stora takmålningar som kom till i början av 1900-talet. Precis som vid tidigare restaureringar, som Apple Champs-Élysées i Paris, Regent Street i London och Carnegie Library i Washington har Apple samarbetat med lokala konservatorer och skapat ett genomtänkt möte mellan historisk och samtida arkitektur på Via del Corso.
Dagsljuset strömmar in genom de stora fönstren som vetter ut mot Via del Corso. Byggnaden omgärdar en lummig innergård med kamferträd som utgör palatsets gröna hjärta med anor som sträcker sig tillbaka till klostret Santa Maria Maddalena delle Convertite. I gatuplanet finns fyra dörrpar som leder ut till en terrass där det växer jasmin och olivträd, inspirerad av Roms takterrasser med utsikt över innergården. Inne i butiken möts besökarna av en magnifik trappa som byggdes 1888 och som har restaurerats med detaljer av Carraramarmor från trakten. På övervåningen ligger Forum, som en gång var balsalen i markisens palats och som nu kommer att inrymma butikens Today at Apple-pass. Vägg i vägg med Forum finns ett rum för Apple-support och Genius Bar, där ett team av konservatorer har ägnat tusentals timmar åt att restaurera det vackra, handmålade geometriska mönstret i taket.
Innergården på Apple Via del Corso.
Apple Via del Corso omgärdar en lummig innergård med kamferträd som utgör palatsets gröna hjärta med anor som sträcker sig tillbaka till klostret Santa Maria Maddalena delle Convertite.
Rummet för Apple-support och Genius Bar på Apple Via del Corso.
Vägg i vägg med Forum finns ett rum för Apple-support och Genius Bar, där ett team av konservatorer har ägnat tusentals timmar åt att restaurera det vackra, handmålade geometriska mönstret i taket.
Via del Corso blir en av 117 Apple-butiker i tolv länder runtom i Europa. Apple har funnits i Europa i över 40 år och har fler än 1,8 miljoner anställda här. Den nya butiken innebär över hundra nya arbetstillfällen. Hela teamet på Via del Corso utgörs av 200 medarbetare som tillsammans talar 20 olika språk.
Kunder som vill besöka Apple Via del Corso på invigningsdagen uppmanas att boka plats på apple.com/it/viadelcorso. Kunder som inte har bokat i förväg kan endast tas emot i mån av plats. Butiken kommer att följa samma strikta smittskyddsregler som tillämpas i alla Apple-butiker idag. Kunder som beställer nya produkter online kan få hjälp av Apples specialister, välja månadsavbetalning, byta in enheter, få support och välja mellan kontaktlös leverans eller hämtning i en Apple-butik.
Apple Via del Corso öppnar torsdagen den 27 maj kl 10.00 i Rom.
Forum på Apple Via del Corso.
Forum ligger i det som en gång var balsalen i markisens palats och kommer nu att inrymma butikens Today at Apple-pass.
Dela artikeln

Bilder av Apple Via del Corso

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48