öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 26 april 2021

Clips utökas med nya AR Spaces

I Clips version 3.1 kan användaren skanna av ett utrymme med LiDAR-tekniken på iPhone 12 Pro och iPad Pro och skoja till det med roliga och fantasifulla videoeffekter
AR Spaces Prism och Hearts visas på två iPhone 12 Pro.
Clips 3.1 introducerar helt nya AR Spaces som innebär att användarna kan spela in och dela videor med magiska effekter med hjälp av LiDAR-tekniken.
Apples lättanvända videoapp Clips för iPhone och iPad får ännu fler roliga alternativ för att spela in skojiga videor. Med helt nya AR Spaces och LiDAR-tekniken på iPhone 12 Pro- och iPad Pro-modeller kan användaren förändra ett utrymme genom att lägga till fängslande visuella effekter som anpassas till rummets konturer och enkelt kan delas med vem som helst. AR Spaces i appen Clips drar maximal nytta av Apples unika kombination av hårdvara och mjukvara och erbjuder ännu ett fiffigt sätt för användarna att interagera med och roa familj och vänner eller dela lekfulla och iögonfallande videor i sociala medier. Clips utökar dessutom sina kreativa alternativ med nya filter, märken och mycket annat varje månad.

Förändra ett rum med nya AR Spaces

Den toppmoderna LiDAR-tekniken presenterades för första gången på iPad Pro förra året och finns numera på utvalda iPhone- och iPad-modeller1. Tekniken erbjuder banbrytande funktioner för djupavkänning som aldrig tidigare varit möjliga på en mobil enhet. Den här revolutionerande tekniken mäter ljusavstånd och använder informationen om pixeldjup i en scen för att ge snabbare och mer realistiska AR-upplevelser. Tillsammans med den täta integreringen av Apples hårdvara och mjukvara gör Clips 3.1 nu det möjligt för användarna att spela in fantastiska videor med magiska effekter som anpassas efter rummets form och föremål.
Med AR Spaces i Clips 3.1 kan användarna enkelt skanna av ett rum och få en förhandsvisning av effekterna som väcker dynamisk ljussättning, fallande föremål och fängslande scener till liv. Med hjälp av kameran på baksidan av en iPhone eller iPad som stöds2 kan användarna se effekter uppträda på väggar, golv, ytor, möbler och föremål.
AR Spaces väcks till liv med LiDAR-tekniken på iPhone 12 Pro- och iPad Pro-modeller. De sju effekterna är Prism, Confetti, Disco, Dance Floor, Sparkles, Stardust och Hearts.
I Clips 3.1 finns sju nya AR Spaces-effekter att välja bland:
  • Prism: Strimmor av regnbågsljus sveper över väggar, golv och föremål i ett rum.
  • Confetti: Festliga explosioner av konfetti faller och samlas på plana ytor.
  • Disco: Skinande reflexer från discokulan som hänger i rummets tak.
  • Dance Floor: Färgglada ljusbrickor dansar i mönster över golvet.
  • Sparkles: Gyllene glitter-emojis och vitt glitter fyller utrymmet.
  • Stardust: Magiska spår av stjärnljus omger och följer en person i videon.
  • Hearts: Svävande hjärtballonger bubblar upp i utrymmet.
Med AR-segmentering och hantering av skymda objekt känner Clips igen personer i videon och projicerar AR Spaces-effekterna framför och bakom dem, vilket gör att det känns som att effekterna är överallt i rummet och runt omkring föremålen. AR Spaces kan också kombineras med alla animerade märken, textetiketter och emojis – och kan spelas in i alla bildförhållanden i Clips, inklusive 9:16 vertikal, 16:9 horisontell och kvadrat.
Användarna kan spela in videor med AR Spaces i alla tillgängliga bildförhållanden i Clips och kombinera dem med animerade märken, emojis och textetiketter.

Nytt innehåll varje månad för fler kreativa alternativ

Clips erbjuder nu ännu fler kreativa alternativ med nytt innehåll varje månad. Användare kan förvänta sig regelbundna uppdateringar av Clips-bibliotekets filter, livetextning, text, märken och affischer som är anpassade efter årstidens händelser och kulturella trender. I Clips 3.1 finns nu valbara notiser tillgängliga för att hålla användarna uppdaterade när det finns nytt innehåll.

Om Clips

Med Clips för iPhone och iPad kan användarna skapa personliga videomeddelanden, snabba sociala videor, skolprojekt och mycket annat med fantastiska funktioner som revolutionerade AR Spaces-videoeffekter med LiDAR-tekniken, livetextning som skapas automatiskt utifrån användarens röst och effekter med TrueDepth-kameran som fängslande selfiescener i 360 grader och uttrycksfulla Memoji-karaktärer. Med Clips kan användarna göra sina videor mer personliga med mängder av filter, animerade märken och effektfulla animerade affischer i helskärmsformat. Appen inkluderar fler än hundra ljudspår som automatiskt anpassas för att matcha videons längd.
Tillgänglighet
Clips 3.1 finns tillgänglig från och med idag som en gratis uppdatering i App Store för iPhone och iPod touch med iOS 14.5 eller senare eller iPad med iPad med iPadOS 14.5. Inspelning av hdr-video kräver iPhone 12-modeller och redigering och delningar av hdr-video kräver iPhone SE (andra generationen), iPhone 8 Plus, iPhone X eller senare, iPad mini (femte generationen), iPad (sjunde generationen eller senare), iPad Air 3 eller senare och iPad Pro 10,5 tum eller senare. Selfiescener och Memoji kräver iPhone- eller iPad-modeller med TrueDepth-kamera.
Dela artikeln
  1. LiDAR-tekniken finns på iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max och iPad Pro (fjärde och femte generationen).
  2. AR Spaces fungerar bäst inomhus.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48