öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 20 april 2021

Apple presenterar nästa generation av Apple TV 4K som gör den bästa enheten för att titta på serier och filmer ännu bättre

Helt nya Siri Remote, innovativ teknik för färgbalans samt HDR i hög bildhastighet ger den bästa underhållningsupplevelsen i ditt hem
Nya Apple TV 4K med Siri Remote.
Med en helt ny Siri Remote, innovativ teknik för färgbalans samt HDR i hög bildhastighet ger Apple TV 4K vilken tv som helst en omfattande uppgradering, tack vare en effektiv integrering med hårdvara, mjukvara och tjänster från Apple.
Cupertino, Kalifornien Apple presenterade idag nästa generation av Apple TV 4K som erbjuder HDR i hög bildhastighet med Dolby Vision och som ger kunder tillgång till sitt favoritinnehåll med högsta kvalitet. Själva hjärtat i nya Apple TV 4K är A12 Bionic-chippet som ger högre prestanda avseende grafik, videoavkodning och ljudbearbetning. Siri Remote har fått en helt ny design med intuitiva navigeringsknappar som gör det ännu enklare att se serier och filmer på Apple TV. Tillsammans med tvOS – det mest kraftfulla operativsystemet för tv – fungerar Apple TV 4K så smidigt ihop med enheter och tjänster från Apple att vardagsrummet genomgår en smått magisk förvandling som gör hela familjen förtjust.
”Apple TV 4K spelar i en helt egen liga och drar maximal nytta av integrationen med hårdvara, mjukvara och tjänster från Apple, vilket innebär en omfattande uppgradering av vilken tv som helst och ger den absoluta bästa filmiska upplevelsen”, säger Bob Borchers, vice vd för Worldwide Product Marketing på Apple. ”Med A12 Bionic och helt nya Siri Remote ger Apple TV 4K kunderna tillgång till sina favoriter bland serier, filmer och mycket mer i högsta kvalitet, via enkla och intuitiva knappar. Apple TV 4K erbjuder givetvis även enkel tillgång till Apples tjänster samt tusentals appar i App Store för ännu fler underhållningsalternativ.”

Förbättrade streamingupplevelser

Tack vare A12 Bionic har Apple TV 4K nu stöd för HDR i hög bildhastighet och Dolby Vision-video, vilket möjliggör höga hastigheter med 60 bilder/s (fps) så att uppspelningen blir ännu smidigare och mer verklighetstrogen än tidigare.1 Apple samarbetar med ledande streamingleverantörer runt om i världen, som FOX Sports, NBCUniversal, Paramount+, Red Bull TV och Canal+, efterhand som de börjar att streama i HDR i hög bildhastighet. Och tack vare stöd för hög bildhastighet i AirPlay kan videor inspelade på iPhone 12 Pro visas i 60 fps Dolby Vision på nya Apple TV 4K.
Tack vare A12 Bionic har Apple TV 4K nu stöd för HDR i hög bildhastighet som ger ännu smidigare videouppspelning – perfekt för sport och annan fartfylld action.
Genom en innovativ färgbalansprocess kan Apple TV tillsammans med avancerade sensorer i iPhone förbättra bildkvaliteten hos tv-apparater.2 Apple TV använder iPhones ljussensor för att jämföra färgbalansen med den branschstandard som används av filmskapare runt om i världen. Med hjälp av dessa data anpassar Apple TV automatiskt videoutsignalen för att ge klarare färger och förbättrad kontrast – utan att kunderna någonsin behöver justera sina tv-inställningar.
Genom en ny funktion för färgbalans kan Apple TV tillsammans med avancerade sensorer i iPhone anpassa videoutsignalen för att ge klarare färger och förbättrad kontrast.

Siri Remote i ny design

Helt nya Siri Remote har en smart tryckplatta med femvägsnavigering för bättre precision. Den är även pekkompatibel för att man snabbt ska kunna svepa, vilket ju Apple TV-användare gillar att göra. Den yttre ringen på tryckplattan har stöd för en intuitiv cirkelrörelse – perfekt när man vill hitta en viss scen i en film eller serie. Och tack vare den helgjutna designen i aluminium ligger nya Siri Remote ännu bekvämare i handen.
Nya Siri Remote har också en strömkapp som kan användas för att slå på eller av tv:n. Det finns även en ljudavstängningsknapp, så du behöver faktiskt ingen annan fjärrkontroll när du tittar på tv. Med hjälp av Siri kan kunderna enkelt söka efter särskilda serier eller filmer, styra hemtillbehör, kolla sportresultat eller vädret – och mycket annat. Utöver de 13 länder och regioner som sedan tidigare hade stöd för Siri så fungerar Siri nu även på Apple TV i Österrike, Irland och Nya Zeeland.3
Siri Remote i helt ny design för Apple TV.
De intuitiva reglagen på helt nya Siri Remote gör det ännu enklare att titta på serier och filmer på Apple TV.

Mer att njuta av i vardagsrummet

Apple TV 4K har tvOS – det mest kraftfulla operativsystemet för tv – som erbjuder en helt unik upplevelse. Den täta integreringen med enheter och tjänster från Apple ger hela familjen ett utbud av underhållning att roa sig med i vardagsrummets bekväma vrå.4
  • Apple TV 4K erbjuder den mest filmiska hemmabioupplevelsen och ger användarna enkel tillgång till sina underhållningsfavoriter på hemmets största skärm. Till exempel kan man titta på prisbelöna serier och filmer på Apple TV+ som Ted Lasso, The Morning Show, Greyhound, Wolfwalkers och andra populära videotjänster via Apple TV-appen. Med AirPods kan upp till två tittare lyssna i fred utan att störa andra.
  • Apple Music på Apple TV 4K förvandlar vardagsrummet till en konsertsal med möjlighet till ljud i flera rum och tidssynkroniserade texter till miljontals låtar.
  • Apple Fitness+ på Apple TV 4K låter användarna få enkel tillgång till proffsiga träningspass hemma, där de nu kan träna tillsammans med några av världens trevligaste tränare från tio olika träningsområden. Fitness+ är den första träningstjänsten framtagen för Apple Watch. Den visar viktiga data från Apple Watch direkt på den stora skärmen för att erbjuda en personlig och fängslande upplevelse som håller motivationen på topp under alla träningspass.
  • Apple Arcade på Apple TV 4K erbjuder obegränsad tillgång till en växande samling av fler än 100 premiumspel, däribland nya originalspel, prisbelönta spel och omtyckta favoriter från App Store – helt utan reklam och köp inuti appar. Spelare kan använda spelkontroller som stöds för att spela exempelvis NBA 2K21 Arcade Edition, SongPop Party och Star Trek: Legends på Apple TV 4K, och fortsätta på spel som påbörjats på iPhone, iPad och Mac. 
  • Med AirPlay på Apple TV 4K kan kunderna smidigt dela videor, skolprojekt och annat innehåll från iPhone, iPad eller Mac direkt till tv:n. Videor som filmats in på iPhone 12 Pro kan visas i Dolby Vision med maximala 60 bilder/s tack vare stöd för hög bildhastighet i AirPlay. Bilder på Apple TV 4K fungerar som ett dynamiskt fotoalbum där familjemedlemmar och vänner kan kolla på bilder, videor och Minnen på en stor skärm. 
  • Apple TV 4K kan användas som en hemhubb för att styra HomeKit-tillbehör samt visa användarna notiser från HomeKit-videokameror och dörrklockan på tv-skärmen. 
  • Apple TV 4K har stöd för flera användare, så att familjemedlemmar kan få egna personliga rekommendationer om serier, filmer och musik. De kan även få tillgång till sina köpta appar i App Store eller spela spel på Apple Arcade.
Apple One är det enklaste sättet att samla alla prenumerationstjänster från Apple i ett enda abonnemang, däribland Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade och iCloud. Med ett enda abonnemang kan användare i över 100 länder och regioner få tillgång till sina favorittjänster från Apple på alla sina enheter, exempelvis Apple TV, iPhone, iPad, iPod Touch och Mac.

Utformad med miljön i åtanke

Apple är redan idag koldioxidneutralt med avseende på den egna verksamheten och har som mål att klimatpåverkan för hela verksamheten, inklusive alla tillverkningskedjor och produktlivscykler, ska vara netto-noll till 2030. Det innebär att ska varje såld Apple-enhet ska vara 100 procent koldioxidneutral, från materialinsamling, komponenttillverkning, montering, transport, kundanvändning, laddning och hela vägen fram till materialåtervinning. För Apple TV 4K används 100 procent återvunnet aluminium i höljet på Siri Remote och 100 procent återvunnet tenn i lödningarna på huvudlogikkortet. Enheten är även helt fri från skadliga ämnen och är dessutom mycket energieffektiv. Förpackningen består av träfiber som antingen är återvunnen eller kommer från ansvarsfullt skogsbruk.
Priser och tillgänglighet
  • Nya Apple TV 4K kostar från 1 995 SEK och kan köpas från apple.se, i Apple Store-appen och i Apple Store-butikerna. Apple TV 4K finns också att köpa via auktoriserade Apple-återförsäljare och utvalda kabel-tv-leverantörer.
  • Kunder kan beställa nya Apple TV 4K från och med fredag den 30 april. Den blir tillgänglig under andra halvan av maj i fler än 30 länder och regioner, däribland USA.
  • Apple TV HD med nya Siri Remote kommer att kosta 1 695 SEK
  • Nya Siri Remote finnas att köpa separat för 650 SEK, och är kompatibel med tidigare generationer Apple TV 4K och Apple TV HD.
  • För första gången finns nu AppleCare+ för Apple TV, med teknisk expertsupport och hårdvaruskydd i upp till tre år, inklusive skydd för upp till två fall av oavsiktlig skada varje 12-månadersperiod.5 
  • Kunderna får tillgång till samma suveräna shopping- och supporttjänster på apple.se som i Apple Store-butikerna. Alla kunder kan få hjälp av Apples specialister med att handla, välja månatliga avbetalningsalternativ, byta in enheter och få supportservice samt kontaktlös leverans eller alternativ för hämtning i en Apple Store-butik.
  • Som kund kan du testa nya Apple TV 4K i en Apple Store-butik och få svar på dina frågor direkt. Före besöket rekommenderas alla kunder att gå in på apple.com/se/retail för information om öppettider, tillgängliga tjänster samt aktuella hälso- och säkerhetsåtgärder.
  • Under en begränsad tid får berättigade kunder som köper en ny iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV eller Mac ett års abonnemang på Apple TV+ och tre månaders abonnemang på Apple Arcade gratis.6
Dela artikeln

Bilder av Apple TV 4K och Siri Remote

  1. Abonnemang kan krävas för tillgång till en del innehåll. Allt innehåll är inte tillgängligt i 4K eller 4K HDR. Innehållet i HDR i hög bildhastighet är just nu begränsat. Mer innehåll kommer snart. 4K-upplösning kräver en 4K-kompatibel tv. Uppspelningskvaliteten varierar beroende på hårdvara och internetanslutning.
  2. Kräver en iPhone med Face ID och iOS 14.5 eller senare och är tillgängligt på Apple TV 4K (första generationen eller senare) och Apple TV HD med tvOS 14.5. De här mjukvaruuppdateringarna kommer under nästa vecka.
  3. Tillgängligt för Apple TV 4K (första generationen eller senare) och Apple TV HD med tvOS 14.5 från och med nästa vecka.
  4. Abonnemang krävs för Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade och Fitness+.
  5. En självrisk tillkommer.
  6. Efter den kostnadsfria provperioden kostar Apple TV+ och Apple Arcade 59 kr/månad för respektive abonnemang. Specialerbjudanden gäller i tre månader efter den första aktiveringen av en berättigande enhet. Ett erbjudande på Apple TV+ och ett erbjudande på Apple Arcade per familjedelningsgrupp. Abonnemangen förnyas automatiskt tills de avslutas. Begränsningar och andra villkor gäller. Besök apple.com/se/promo för mer information.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48