Inga Airtags ännu, men prylar från andra tillverkare

Nu öppnar Apple så du kan hitta andra prylar med Hitta-appen

Apples Hitta-app, där du sedan tidigare kunnat se positionen för Apple-prylar och dina vänner som godkänt det, kan nu visa var även andra prylar finns.

Publicerad Uppdaterad

Föremål, heter den nya lilla flik som tillkommit i Hitta-appen och där kan du nu hitta prylar som andra tillverkare än Apple gjort sökbara. Det kan handla om cykeln, din väska eller hörlurar och för att en produkt ska kunna hittas i appen så ska tillverkaren först ha gjort det möjligt. De första produkterna kommer enligt Apple ut under nästa vecka och först ut är prylhittarbrickan Chipolo, Belkins hörlurar Soundform Freedom och senaste elcyklarna från tillverkaren Van Moof.

Öppet för tredjepartsutvecklare

Det är Apples utvecklarprogram Find My Network Accessory Program som gör att andra tillverkare kan ansöka om och låta sina produkter hittas.

Från Apples håll lyfter man fram att tjänsten ska vara anonym, så att varken Apple eller tredjepartstillverkaren i fråga kan se positionen, utan bara du. Kommunikationen med den enhet du söker position för sker via bluetooth och utnyttjar Apples Hitta-nätverk av prylar för att lokalisera produkterna som tappats bort anonymt. Utöver bluetooth-stödet meddelade Apple idag även att man kommer erbjuda hårdvarutillverkare att integrera stöd för Ultra Wideband-tekniken så att användare kan få en bättre uppfattning om var prylen de söker befinner sig och bli guidad dit. Ultra Wideband finns i Iphone 11 och senare.

Än så länge säger Apple inget om några egna Airtags, den prylhittarbricka som det ryktats länge om, men med Hitta-appen är i alla fall nu allt klart för en lansering även av de brickorna.