öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 23 mars 2021

Apple utökar kostnadsfri fortbildning för att hjälpa lärare att främja kreativitet

Apple Teacher Portfolio lanseras och Alla kan skapa och apparna Skolarbete och Klassrum förnyas
En användare navigerar i Apple Teacher Portfolio på iPad.
Apple Teacher Portfolio är ett nytt fortbildningsmärke som lärare kan få via Apple Teacher Learning Center.
Apple presenterade idag Apple Teacher Portfolio, ett fortbildningsprogram för självstudier som hjälper lärare att få in kreativitet i alla lektioner och ämnen, oavsett var utbildningen äger rum. Apple uppdaterar även apparna Skolarbete och Klassrum och det populära kursmaterialet Alla kan skapa, som drar nytta av de senaste funktionerna i iPad- och Apple-appar.
”Under mer än 40 år har Apple arbetat tillsammans med lärare och skapat produkter som förstärker inlärningsupplevelsen för alla elever,” säger Susan Prescott, Apples Vice President of Worldwide Developer Relations och Product Marketing for Enterprise and Education. ”För att hjälpa skolor att få ut så mycket som möjligt av Apples produkter tog vi fram fortbildning som en viktig del av vårt utbildningsutbud. Nya Apple Teacher Portfolio hjälper lärarna att få förtroende för sin egen förmåga att utforma lektionerna på ett helt nytt sätt och ger dem erkännande för det suveräna arbete de gör varje dag. Efter detta annorlunda år vill vi fortsätta att inspirera alla lärare lika mycket som de inspirerar oss.”

Fortbildning utökas med Apple Teacher Portfolio

Apple Teacher Portfolio är ett nytt märke som lärare kan få via utbildningsplattformen för självstudier Apple Teacher Learning Center. Det kostnadsfria utbudet hjälper lärare att få ut mer av Apples teknik under varje fas i lektionsplaneringen, så att eleverna kan använda sig av sina förkunskaper, gå in ännu mer på djupet och tillämpa sina kunskaper. 21 mallar och lektionsidéer inspirerade av projekthandledningarna till Alla kan skapa hjälper lärare att använda appar som Keynote, GarageBand och iMovie för att skapa engagerande lektioner varje dag. 
För lärarna blir Apple Teacher Portfolio en sammanställning av deras mest kreativa och engagerande lektioner, en samling som de kan dela med ledning och kollegor. Genom att fundera över vad som fungerade – och vad som inte gjorde det – kan man utveckla undervisningen och portfolion fungerar som en dagbok över dessa milstolpar.
”Apple Teacher Portfolio ger skoldistrikten en plattform där det går att ställa rätt frågor och som hjälper lärare att tänka igenom sitt arbete på ett meningsfullt sätt,” säger Felecity Treptow, specialist inom teknikintegrering i skoldistriktet D.C. Everest Area i Wisconsin. ”En portfolio är ett sätt att visa stolthet över det man har lärt sig eller skapat. Jag har fortfarande kvar min allra första portfolio och jag älskar att se den som ett viktigt kapitel i mitt livsverk. Jag ser fram emot att ge lärarna i mitt skoldistrikt tillgång till det här verktyget, så att de också kan vara stolta över det arbete de skapar under sina karriärer, och se konkreta exempel på sin läranderesa.”
Elever experimenterar med grönskärmseffekter med kursmaterialet Alla kan skapa på iPad.
Kursmaterialet Alla kan skapa är utformat för att göra det enkelt och roligt för lärare att integrera teckning, musik, filmskapande eller fotografi i befintliga kursplaner för vilket ämne som helst. Idag använder över 5 000 skolor, från förskolan till gymnasiet, över hela världen kursmaterialet Alla kan skapa.

Uppmuntra kreativitet med Alla kan skapa

De nya uppdateringarna i Apples kursmaterial Alla kan skapa drar nytta av de senaste funktionerna i iPad och appar som iMovie, Clips och GarageBand. Handledningen om teckning har uppdaterats och omfattar nu rörlig grafik och animeringar i Keynote och handledningen om fotografi tar nu upp hur man skapar animerade gif-filer med hjälp av Keynote och apparna Kamera och Bilder. Handledningen om video utforskar hur man skapar kortfilmer med hjälp av grönskärm och andra specialeffekter och musikhandledningen innehåller nya podcastingfunktioner med GarageBand.
Enligt undersökningar från Gallup rapporterar majoriteten av lärarna att eleverna lär sig bäst när de uppmuntras att uttrycka sina kunskaper kreativt. När lärare är fria att uttrycka sig kreativt är det mer sannolikt att eleverna själva tar itu med utmaningar som kräver kreativitet. Apple utformade kursmaterialet Alla kan skapa för att göra det enkelt och roligt för lärare att integrera teckning, musik, filmskapande eller fotografi i befintliga kursplaner för vilket ämne som helst. Idag använder över 5 000 skolor, från förskolan till gymnasiet, över hela världen kursmaterialet Alla kan skapa.

Lär dig och undervisa var du än är med apparna Skolarbete och Klassrum

Lärare kommer snart att kunna få bättre insyn i elevaktiviteter med stöd för framstegsdata och tid som läggs på dokument, videor och länkar som skickas i Skolarbete. Nya uppdateringar som kommer till appen gör det möjligt för lärarna att dela projekt i Skolarbete med kollegor genom att exportera uppgifter som de har skapat i appen. Projekten kan importeras tillbaka till Skolarbete eller till andra plattformar. Ytterligare förbättringar i sidofältet gör det lättare att navigera med snabbare åtkomst till lektioner, uppgifter och elevkonton. De nya funktionerna gör Skolarbete ännu kraftfullare och underlättar för lärare att hantera och anpassa undervisningen. 
För första gången någonsin kommer appen Klassrum att ha stöd för lärande även utanför skolan. Klassrum har alltid kopplat upp elever som befinner sig i samma fysiska rum som lärarna och snart kommer lärarna kunna bjuda in elever att vara med på ett pass i Klassrum även på distans. När eleverna är uppkopplade har de samma Klassrum-funktioner som lärarna är vana vid, så att de kan hjälpa eleverna att hitta specifika appar, visa deras skärm och se en sammanfattning av deras engagemang. Apple har som alltid utformat den här funktionen med elevens integritet i åtanke. Med sitt hanterade Apple-ID kan läraren be om att få koppla upp sig och eleven kan välja att godkänna det. Dessutom har appen Klassrum gjorts om med Mac Catalyst, för att skapa en smidig upplevelse på iPad och Mac, även enheter med M1, Apples första chip som utvecklat specifikt för Mac. En uppdaterad design och förbättrade smarta grupper ger läraren en snabb inblick i elevernas status, vare sig de är online, kopplar upp sig på plats eller på distans, använder iPad eller Mac eller om enheten har slut på batteri. All den här informationen är enkel att komma åt och läsa för att hjälpa lärarna att maximera undervisningstiden.
Apple Teacher Portfolio är tillgänglig redan idag på Apple Teacher Learning Center. Handledningarna till Alla kan skapa är uppdaterade och kan laddas ner kostnadsfritt från Apple Books. Nya betaversioner av både Skolarbete och Klassrum finns nu på AppleSeed for IT.
Dela artikeln

Bilder på Apples verktyg för fortbildning för lärare

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48