öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 08 mars 2021

Apple TV+ offentliggör ett programsamarbete med nobelpristagaren Malala Yousafzai

Kvinnorättsaktivisten och nobelpristagaren Malala Yousafzai.
Apples fleråriga programsamarbete med Malala Yousafzai kommer att omfatta drama- och komediserier, dokumentärer, animerat innehåll och barnprogram på Apple TV+.
Idag presenterade Apple ett flerårigt programsamarbete med kvinnorättsaktivisten och den yngsta nobelpristagaren någonsin, Malala Yousafzai. Malala bygger vidare på sin långvariga relation med Apple och kommer att skapa originalserier för Apple TV+ med drama, komedier, dokumentärer, animerat innehåll och barnprogram som ska inspirera människor runt om i världen.
”Jag är övertygad om att berättelser har kraften att föra samman familjer, stärka vänskaper, skapa rörelser och inspirera barn att drömma”, säger Malala Yousafzai. ”Och jag kunde inte få en bättre partner än Apple för att blåsa liv i de här berättelserna. Jag är tacksam för att få chansen att hjälpa kvinnor, unga, författare och konstnärer att visa upp världen som de ser den.”
Malala och hennes nya produktionsbolag Extracurricular ansluter sig till Apples växande lista med kreativa visionärer, så som Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Tom Hanks, Will Smith, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Idris Elba, Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio, Octavia Spencer, Kumail Nanjiani och Alfonso Cuarón.
Vid 16 års ålder gav Malala ut sin bästsäljande självbiografi ”Jag är Malala”. Sedan dess har hon skrivit ytterligare två böcker, varit med i en dokumentär om sin barndom och skapat Assembly, en digital publikation för flickor och unga kvinnor som finns på Apple News. Assembly lanserades 2018 och har sedan dess publicerat unga kvinnors berättelser i fler än 100 länder och på över 20 språk.
Malala har dessutom grundat Malala Fund som kämpar för att alla flickor ska kunna få en trygg, kostnadsfri och bra utbildning i tolv år. Apple blev 2018 Malala Funds första huvudpartner, vilket innebär att man stöttar organisationens arbete med lokala representanter och lärare i åtta länder där flickor står inför särskilt svåra utbildningsutmaningar. Apple bistår även med teknik, läroplaner och forskning om hur man kan förbättra flickors utbildningsmöjligheter. Partnerskapet har utökats sedan dess. Malala Fund och Apples tio Developer Academies i Brasilien har samarbetat för att öka flickors möjligheter till utbildning både i landet och i världen.
På Apple TV+ hittar man prisvinnande Apple Originals från några av de mest fantasifulla berättarna just nu. Apple TV+ innehåller högklassigt innehåll, spännande drama- och komediserier, långfilmer, banbrytande dokumentärer samt barn- och familjeunderhållning. Och man kan se det på den skärm man föredrar. Apple TV+ lanserades den 1 november 2019 och är den första streamingtjänsten med endast originalinnehåll som har släppts runt om i världen. Streamingtjänsten har premiärvisat fler egenproducerade succéer och fått fler utmärkelser snabbare än någon annan tjänst. På drygt ett år har Apple Originals nominerats 297 gånger och vunnit 78 priser, bland annat på Golden Globe Awards, Critics Choice Awards, Critics Choice Documentary Awards, Daytime and Primetime Emmy Awards, NAACP Image Award och Peabody Award.
Apple TV+ finns i Apple TV-appen i fler än 100 länder och områden, på över 1 miljard skärmar, t.ex. på iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch, Mac, vissa smarta tv-apparater från Samsung, LG, Sony och VIZIO, Amazon Fire TV och Roku-enheter, Chromecast med Google TV, PlayStation- och Xbox-konsoler och på tv.apple.com/se för 59 kr i månaden efter en sju dagars gratis provperiod. Under en begränsad tid kommer kunder som köper en ny iPhone, iPad, Apple TV, Mac eller iPod touch få ett års Apple TV+ kostnadsfritt. Erbjudandet gäller i tre månader efter att den berättigande enheten har aktiverats.
Dela artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48