öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 25 januari 2021

Dan Riccio inleder ett nytt kapitel på Apple

John Ternus kommer att börja i ledningsteamet som vice vd för Hardware Engineering

Dan Riccio är nu vice vd för Engineering på Apple.
Dan Riccio kommer att jobba på ett nytt projekt efter en otrolig karriär som började 1998.
Cupertino, Kalifornien – Apple meddelade idag att Dan Riccio kommer att börja i en ny roll och fokusera på ett nytt projekt under vd Tim Cooks ledning där han bygger vidare på över två decennier med innovation, arbete och ledarskap på Apple. John Ternus kommer nu att leda Apples organisation för Hardware Engineering som en medlem i ledningsteamet.
”Varje innovation som Dan har hjälpt Apple att förverkliga har gjort oss till ett bättre och mer innovativt företag och vi är verkligen glada att han kommer att fortsätta att vara en del av teamet”, säger Apples vd Tim Cook. ”Johns djupgående expertis och breda erfarenhet gör honom till en djärv och visionsrik ledare för våra Hardware Engineering-team. Jag vill gratulera dem båda till dessa spännande nya steg och jag ser fram emot många fler innovationer som de kommer att bidra till att göra till verklighet.”
Riccio har varit ledande inom designen, utvecklingen och konstruktionen av nästan alla Apples produkter. Från första generationen iMac till den nya iPhone-serien med 5G, Mac med M1 och AirPods Max har Riccio byggt upp Hardware Engineering-teamen och ökat Apples innovationskapacitet inom flera nya produktserier med högsta kvalitet. Efter att Riccio började på Apple 1998 som ledare för Product Design-teamet blev han vice vd för iPad Hardware Engineering 2010 och 2012 började han i ledningsteamet som ledare för Hardware Engineering. Riccio kommer att fortsätta att spela en viktig roll i att forma framtiden för Apples produkter i sin nya roll som vice vd för Engineering.
”Det har varit en dröm att jobba på Apple där jag har skapat världens bästa produkter tillsammans med de mest begåvade människor man kan föreställa sig”, säger Riccio. ”Nu när jag har jobbat i 23 år som ledare för våra Product Design- och Hardware Engineering-team – vilket har kulminerat med vårt största och mest ambitiösa produktår någonsin – är det dags för en förändring. Jag ser fram emot att göra vad jag gillar mest: att fokusera all min tid och energi på Apple till att skapa något nytt och fantastiskt och det känns verkligen otroligt spännande.”
John Ternus är Apples vice vd för Hardware Engineering.
John Ternus kommer att börja i Apples ledningsteam som vice vd för Hardware Engineering
Ternus tar på sig rollen som vice vd för Hardware Engineering. Ternus började i Apples Product Design-team 2001 och har varit vice vd för Hardware Engineering sedan 2013.
Under sina nästan 20 år på Apple har Ternus ansvarat för hårdvarukonstruktionen av en mängd olika banbrytande produkter, bland annat första generationen AirPods och alla generationer av iPad. Nyligen ledde Ternus hårdvaruteamet som låg bakom otroliga iPhone 12 och iPhone 12 Pro och han har spelat en central roll i arbetet med övergången till Apple-chip på Mac. Ternus tog sin kandidatexamen i maskinteknik vid University of Pennsylvania.
Dela artikeln

Bilder på Dan Riccio och John Ternus

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48