öppnas i ett nytt fönster
En illustration av olika slags gåvor till välgörande ändamål, bland annat ett mat- och leksaksinitiativ samt bostadsstöd.
Välvilja fick en helt ny innebörd det här året. I Detroit tog det sig uttryck i form av 14 000 munskydd som tillverkades av flugor och gamla paradkostymer på initiativ av Apple-medarbetarna Anthony Garrett-Leverett, Joe Cayao och deras vänner och kollegor.
”Att återanvända material för att hjälpa andra var ett självklart val”, säger Garrett-Leverett, teknisk expert på Apple Twelve Oaks, som förlorat många vänner i covid-19 det här året.
I mars fick Garrett-Leverett reda på att hans kollega Cayao hade börjat sy munskydd till alla som behöver det av material från sin sidoverksamhet där han tillverkar flugor. I samma veva fick Garrett-Leverett nys om ett lokalt maskeradföretag som hade tyg över från gamla kostymer som de ville använda till att tillverka munskydd. Han tog då initiativ till en gemensam insats som resulterade i att 14 000 munskydd kunde komma till användning på sjukhus och rehabiliteringshem och av personer med samhällsviktiga yrken i området i och omkring Detroit.
”Den här pandemin har verkligen varit tuff för oss alla så det känns bra att vi kunde bidra med något för att hjälpa andra”, säger Cayao. ”Vi ville bara se till att alla som behöver skydd får det eftersom vi alla sitter i samma båt.”
Kollage av bilder på Anthony Garrett-Leverett, Joe Cayao och några av de munskydd som de tillverkade tillsammans med The Parade Company.
Flera medarbetare på Apple Twelve Oaks – bland andra Anthony Garrett-Leverett (högst upp till höger) och Joe Cayao – gjorde gemensam sak med The Parade Company och samlade ihop material till att sy och dela ut 14 000 munskydd.
Garrett-Leverett och Cayao är bara två av tusentals Apple-medarbetare som har bidragit med tid och pengar till stora och små organisationer i år, och som har höjt ribban för Apples program för medarbetargåvor. Apple matchar varje dollar eller varje timmes ideellt arbete som en medarbetare bidrar med, och skänker lika mycket till samma organisation. Sedan programmet startade 2011 har Apples medarbetare sammanlagt samlat in omkring 600 miljoner dollar och mer än 1,6 miljoner timmars ideellt arbete till fler än 34 000 organisationer.
Detta är utöver Apples Community Investment-teams årliga företagsgåvor till ideella organisationer världen över – Feeding America, FIRST, Malala Fund och Simplon för att nämna några. Apple investerar även i ett stipendieprogram där flera miljoner dollar satsas för att stödja organisationer i områden där Apple-team bor och arbetar. Några exempel är matbanker, vård- och omsorgstjänster, kulturaktiviteter för ungdomar och mycket annat. Den här julen skänker Apple ytterligare fem miljoner dollar till en rad internationella organisationer som bidrar med allt från mat till sjukvård till familjer och samhällen som drabbats hårt av pandemin runt om i världen.
Tre rutor med statistik som illustrerar effekterna av Apples program för medarbetargåvor sedan starten 2011.
De många utmaningar som pandemin har medfört, har fått medarbetarna på Apple att söka nya sätt att göra skillnad, bland annat genom att frivilligarbeta virtuellt eller utomhus. Ett exempel på detta är brittiska Röda Korsets evenemang Miles for Refugees i Storbritannien. Deltagarna valde en distans, baserat på verkliga resor som flyktingar har behövt göra för att ta sig till en säker plats och kunna starta ett nytt liv. Sedan samlade de in pengar från sponsorer för att tillryggalägga distansen genom valfri fysisk aktivitet. Deltagare från Apple utgjorde det största företagslaget som deltog 2020.
”I år samlade vi in mer än två miljoner pund, och det hade vi inte kunnat göra utan alla Apple-medarbetare som deltog”, säger Maddy Janes, ansvarig för evenemang med massdeltagande på brittiska Röda Korset.
I Indien frivilligarbetade Apple-medarbetaren Chandrika Raghunath, hennes son och hennes syskonbarn virtuellt genom att göra studiehandledningar i Keynote till Abhyudaya som är en skola för barn som lever under missgynsamma förhållanden. Med vetskapen om att eleverna inte kunde fortsätta sina studier i skolans lokaler, ägnade Raghunath och hennes Apple-kollegor sammanlagt 300 timmar åt att skapa digitalt material så att eleverna kunde fortsätta sina studier på distans.
Fei Ren, som jobbar på Apple i Shanghai, fortsatte med sitt ideella arbete varje vecka tillsammans med gruppen beYoureyeS, som parar ihop sig med blinda personer för att ta en promenad eller jogga tillsammans. För Ren var det viktigt att hitta säkra sätt att fortsätta sitt arbete i organisationen, som hon ser som sin familj.
I år har många samhällen kämpat med ekonomiska svårigheter och osäker matförsörjning. Apple och medarbetarna på Apple har skänkt bidrag till matbanker runt om i världen, bland annat till Münchner Tafel i München, som varje vecka samlar in och delar ut mat till mer än 20 000 invånare i staden.
”De här pengarna gör att vi kan planera åtminstone fyra, fem, sex månader framåt, vilket är helt avgörande eftersom vi är helt beroende av gåvor”, säger Angela Zacher, press- och PR-chef på Münchner Tafel. ”Det garanterar att vi kan erbjuda mat till alla som behöver det.”
I Austin i Texas ligger Apples näst största campus efter Cupertino i Kalifornien. Där finns även organisationen Caritas of Austin som arbetar med människor som är hemlösa eller riskerar att bli det. Från mars till september 2020 hjälpte de 30 procent fler personer och familjer att hitta boende jämfört med samma period förra året. De hjälpte bland annat till med ekonomiskt stöd till många som har förlorat sina jobb till följd av coronapandemin.
Tre figurer som lyfter ett hus, vilket illustrerar konceptet med bostadsstöd.
”Vi fick skifta fokus och istället se till att de här människorna kunde bo kvar i sina bostäder”, säger Amy Jackson, utvecklingschef på Caritas of Austin. ”Vi är otroligt stolta över att vi kunde fortsätta göra det.”
Även i år erbjöd Apple och medarbetarna på Apple sitt stöd till Caritas of Austin och hjälpte familjer i staden att skaffa mat, jobb och erbjuda stöd för boende.
”Apple är som ett lokalt företag här i Austin”, säger Troy Gilbert, ansvarig för större gåvor på Caritas of Austin. ”Därför betyder det verkligen mycket att få hjälp på lokal nivå från ett företag som är så djupt förankrat i lokalsamhället.”
West Valley Community Services har get sitt stöd till familjer i Apples hemstad Cupertino med omnejd i snart 50 år. Organisationen hjälper personer som lever under fattigdomsgränsen så att de kan betala sina räkningar och få mat, och de har sett en dramatisk ökning av familjer i nöd sedan pandemin bröt ut.
Tre figurer som packar matvaror i en påse, vilket illustrerar tjänsterna som matbanker erbjuder.
Apple och medarbetarna på Apple har stöttat West Valley Community Services i många år. Utöver pengar och ideellt arbete har Apple i år även skänkt tusentals kilo frukt från träd i Apple Park. Dessa har sedan delats ut till organisationens klienter, antingen vid deras eget utlämningsställe eller genom hemleverans.
”Vi hade aldrig kunnat möta det växande behovet av stöd om det inte vore för partner som Apple, som ville se till att dessa resurser fortsätter att vara tillgängliga när de behövs som allra mest”, säger Josh Selo, VD på West Valley Community Services. Organisationen har hjälpt omkring 3 300 klienter mellan juli 2018 och juni 2019. Den siffran steg med nästan 40 procent, till mer än 4 500, till juni 2020, bara några månader efter pandemins utbrott. Och Selo tror att den kommer att stiga ytterligare.
Shefali Lakhani kontaktade West Valley Community Services när hennes man blev arbetslös i början av pandemin. De var då nyblivna föräldrar och kämpade med att få allt att gå runt. Organisationen hjälpte dem med att betala hyran i flera månader tills Lakhanis man fick ett nytt jobb.
”Vår kontaktperson gjorde verkligen allt och lite till för att hjälpa oss att betala hyran”, säger Lakhani. ”Det har verkligen varit en positiv upplevelse, eftersom vi blev helt ruinerade under pandemin. Vi hade ingenting. Men nu är vi på grön kvist igen.”
Dela artikeln

Bilder på hur Apple höjde ribban för givmildhet under året som gått

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48