öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 08 december 2020

Apple presenterar AirPods Max: magin hos AirPods i en snygg over-ear-modell

AirPods Max har ett suveränt hifi-ljud, adaptiv EQ, aktiv brusreducering och rumsligt ljud

AirPods Max i silver.
AirPods Max bjuder på samma magi som AirPods, fast i en helt ny trådlös over-ear-modell med bland annat hifi-ljud, aktiv brusreducering, rumsligt ljud.
Cupertino, Kalifornien – Apple presenterade idag AirPods Max, ett par innovativa trådlösa hörlurar som bjuder på samma magi som AirPods fast i en over-ear-modell med hifi-ljud. AirPods Max kombinerar en specialanpassad akustisk design, H1-chip och avancerad mjukvara som frigör kraften hos beräknat ljud och ger en revolutionerande ljudupplevelse med adaptiv EQ, aktiv brusreducering, transparens och rumsligt ljud. AirPods Max finns i de fem snygga färgerna rymdgrått, silver, himmelsblått, grönt och rosa och går att beställa från och med idag med leverans från och med tisdagen den 15 december. 
”AirPods är världens mest populära hörlurar just för att de är enkla, har otroligt bra ljudkvalitet och ikonisk design. Med AirPods Max tar vi den magiska AirPods-upplevelsen till over-ear-formatet med hifi-ljud”, säger Greg Joswiak, Apples Senior Vice President för Worldwide Marketing. ”Den specialanpassade akustiska designen, tillsammans med kraftfulla H1-chip och avancerad mjukvara, innebär att AirPods Max kan använda beräknat ljud och ge en trådlös ljudupplevelse i en klass för sig.”

Specialanpassad akustisk design

Varenda del av AirPods Max, från bygeln till öronkuddarna, är omsorgsfullt utformad för att ge varje användare en suverän ljudupplevelse. Det luftiga meshmaterialet på bygeln fördelar vikten och minskar trycket på huvudet. Bygeln i rostfritt stål är robust och flexibel och utformad för att sitta bekvämt nästan oavsett huvudets form och storlek. Bygeln har en teleskopfunktion som gör att den enkelt kan dras ut och sedan sitter på plats i önskat läge. 
Öronkåporna är fästa vid bygeln med en revolutionerande mekanism som balanserar och fördelar trycket från kåpan och gör att de kan vicka och rotera och på så sätt anpassa sig efter den unika formen på användarens huvud. Öronkuddarna har ett särskilt framtaget minnesskum som på ett effektivt sätt omsluter örat, vilket är direkt avgörande för ett suveränt ljud. Hörlurarnas Digital Crown hämtar inspiration från Apple Watch och med den kan användaren ställa in volymen med stor noggrannhet, starta och stoppa uppspelningen, hoppa över spår, svara på och avsluta samtal samt aktivera Siri.

Revolutionerande ljudupplevelse

AirPods Max har ett 40 millimeters Apple-designat dynamiskt högtalarelement som ger upphov till djupt och fylligt basljud, mellanregister med hög precision och krispiga, klara höga frekvenser så att varje ton kommer till sin rätt. Den unika motorn med dubbla neodymringmagneter gör att AirPods Max upprätthåller en total harmonisk distorsion på mindre än en procent i hela det hörbara frekvensområdet, även vid maxvolym.1 AirPods Max är utrustade med ett Apple-designat H1-chip i vardera öronkåpa, specialanpassad akustisk design samt avancerad mjukvara och utnyttjar kraften hos beräknat ljud för att leverera bästa tänkbara ljudkvalitet. Det beräknade ljudet utnyttjar chippens samtliga tio ljudkärnor, som kan utföra nio miljarder beräkningar per sekund, för att ge upphov till en revolutionerande ljudupplevelse med adaptiv EQ, aktiv brusreducering, transparens och rumsligt ljud.
De inre komponenterna i AirPods Max horisontellt utplacerade.
Den specialanpassade akustiska designen på AirPods Max har ett 40 mm dynamiskt högtalarelement och en unik motor med dubbla neodymringmagneter.
  • Adaptiv EQ: AirPods Max använder adaptiv EQ för att anpassa ljudet efter öronkuddarnas passform och tätning genom att mäta den ljudsignal som tas emot av användaren och justera låga frekvenser och mellanregister i realtid. Detta resulterar i en fyllig ljudupplevelse som återger ljudet i minsta detalj.
  • Aktiv brusreducering: Aktiv brusreducering på AirPods Max bidrar till ett uppslukande ljud som gör det enklare för användarna att fokusera helt och hållet på det som de lyssnar på. Öronkåporna är utrustade med tre utåtriktade mikrofoner vardera som registrerar ljudet från omgivningen, samtidigt som en invändig mikrofon mäter ljudet som når användarens öra. Brusreduceringen använder beräknat ljud för att kontinuerligt anpassa tekniken efter hörlurarnas passform och användarens rörelser i realtid. 
  • Transparens: Med AirPods Max kan användaren växla till transparens för att lyssna på musik och samtidigt höra ljudet från omgivningen. På så sätt låter allting naturligt, däribland användarens egen röst, samtidigt som ljudet i lurarna hörs perfekt. Användaren kan enkelt växla mellan aktiv brusreducering och transparens genom att trycka en gång på ljudfiltreringsknappen. 
  • Rumsligt ljud: AirPods Max har rumsligt ljud som dynamiskt följer huvudets rörelser för att placera ljudet på exakt rätt plats och ge upphov till en uppslukande, bioliknande upplevelse av ljud inspelat i 5.1, 7.1 och Dolby Atmos. Funktionen utnyttjar gyroskopet och accelerometern i AirPods Max och iPhone eller iPad för att registrera användarens huvudrörelser och enhetens rörelser. Rörelsedata jämförs och ljudkartan ritas om så att ljudet förankras vid enheten även när användaren rör på huvudet. 

Magin bakom AirPods 

AirPods Max sällar sig till det övriga AirPods-sortimentet och ger ett fantastiskt bra trådlöst ljud när man lyssnar på musik, ringer telefonsamtal, tittar på film och tv, spelar spel eller använder Siri. Den magiska inställningsupplevelsen som användarna älskar hos AirPods och AirPods Pro återfinns även hos AirPods Max. Inställningen sker med ett enda tryck, följt av automatisk parkoppling med alla enheter som är inloggade på användarens iCloud-konto, såsom iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch och Apple TV.
AirPods Max är utrustade med optiska sensorer och lägessensorer som automatiskt känner av när användaren sätter lurarna på sig. När lurarna sitter på plats spelas ljudet upp och kan pausas när användaren tar av sig lurarna eller lyfter på ena öronkåpan. Med AirPods Max blir ljudkvaliteten vid röstsamtal och Siri-kommandon klar och tydlig tack vare strålformande mikrofoner som stänger ute omgivningsljud och fokuserar på användarens röst.
AirPods Max parkopplad med iPhone 12.
AirPods Max har den magiska inställningsupplevelsen med ett enda tryck som användarna älskar hos AirPods.

Batteri och prestanda

AirPods Max har suverän batteritid med upp till tjugo timmars hifi-ljud, samtalstid eller filmuppspelning med aktiv brusreducering och rumsligt ljud aktiverat.2 
AirPods Max levereras med ett mjukt, slimmat Smart Case som försätter lurarna i djupt
AirPods Max i himmelsblått som förvaras i ett matchande Smart Case.
När AirPods Max förvaras i ett mjukt, slimmat Smart Case försätts de i ett djupt strömsparläge som bidrar till att spara batteri.

Övriga funktioner

  • Automatisk växling innebär att användaren smidigt kan flytta ljudet mellan iPhone, iPad och Mac. Om användaren lyssnar på musik via Mac när det ringer i mobilen växlar AirPods Max automatiskt över så att användaren enkelt kan besvara samtalet på sin iPhone. 
  • Lyssna tillsammans gör att man enkelt kan dela en ljudström från iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV 4K mellan två par AirPods. Allt man behöver göra är att hålla AirPods Max nära den aktuella enheten och ansluta med ett enkelt tryck.3
  • Siri kan användas till att spela musik, ringa telefonsamtal, höja och sänka volymen, få vägvisningar och mycket mer. Man kan även använda funktionen Läs upp meddelanden med Siri till att låta Siri läsa upp inkommande meddelanden när de tas emot. 
Priser och tillgänglighet
  • AirPods Max kan beställas idag för 6 695 SEKapple.com/se, i Apple Store-appen och på Apple Store och fler än 25 andra länder och områden. AirPods Max börjar levereras tisdagen den 15 december.
  • AirPods Max kräver Apple-enheter som kör iOS 14.3 eller senare, iPadOS 14.3 eller senare, macOS Big Sur 11.1 eller senare, watchOS 7.2 eller senare eller tvOS 14.3 eller senare.
  • AirPods kostar från 1 995 SEK och AirPods Pro finns att köpa för 3 195 SEK
  • Kunder kan lägga till gratis personlig gravyr på AirPods Max, AirPods Pro och AirPods på apple.com/se samt i Apple Store-appen.
  • Kunderna kan få samma suveräna shopping- och supporttjänster på apple.com/se/shop, i Apple Store-appen och i Apple Store-butiker. Kunderna kan få hjälp att handla från Apple-specialister, välja avbetalningsalternativ, få särskilda operatörserbjudanden för iPhone, byta in godkända enheter och få supportservice samt kontaktlös leverans eller alternativ för hämtning på Apple. Kunderna uppmuntras att läsa mer om åtgärderna för hälsa och säkerhet samt vilka tjänster som är tillgängliga i deras lokala butik på apple.com/se/retail.
  • Bland hämtningsalternativen finns i butiken, utanför butiken eller i expressbutik och varierar mellan olika butiker. Leverans samma dag kan också finnas. Kunder kan läsa mer om vilka tjänster som finns i deras närmaste butik på apple.com/se/retail.
Dela artikeln

Bilder på AirPods Max

  1. Testerna utfördes av Apple i december 2020 med förhandsversioner av AirPods Max och mjukvara parkopplad med iPhone 12 Pro-enheter och förhandsversioner av mjukvara. AirPods Max placerades på B&K typ 5128-C huvud- och kroppsimulator (HATS) med hög frekvens. Volymen var inställd på 100 procent med aktiv brusreducering på. Efter att ha spelat skärt brus för att initiera det adaptiva systemet spelades en 20 Hz till 20 kHz sinuston med en högsta nivå på −3 dBFS, 1/12 oktav upp och in på HATS. Total harmonisk distorsion beräknades med IEC-metoder enligt branschstandard. Distorsionen beror på testsignal, typ av verktyg, hörlurarnas placering och andra faktorer.
  2. Batteritiden varierar beroende på användning. Mer information finns på apple.com/se/batteries.
  3. Användarna kan sända ljud från Apple TV 4K till upp till två AirPods- eller Powerbeats Pro- via Kontrollcenter.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48