öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 02 december 2020

Apple presenterar vinnarna av App Store Best of 2020

Apple hyllar 15 av de fantastiska appar och spel som har inspirerat världen 2020

App Store Best of 2020-priset.
Vinnarna av App Store Best of 2020 är 15 appar och spel som kännetecknas av sin positiva kulturella påverkan, användbarhet och betydelse.
Idag presenterade Apple vinnarna av App Store Best of 2020 och uppmärksammade därmed 15 viktiga appar och spel som har gjort livet enklare, hälsosammare och mer socialt i år. Dessa appar sticker ut från mängden på grund av sin höga kvalitet, kreativa design, användarvänlighet och innovativa teknik och de är minst lika uppskattade för sin positiva kulturella påverkan, användbarhet och betydelse. 
”I år, mer än någonsin tidigare, har några av våra mest kreativa och sociala upplevelser utspelat sig i appar. Det är tack vare det fantastiska jobb som utvecklarna gjort för att presentera nya användbara appupplevelser under hela året”, menar Phil Schiller, Apple Fellow. ”Vi har fått ta del av anmärkningsvärda insatser från mängder av utvecklare på alla håll i världen, och vinnarna av Best of 2020 är 15 utomordentliga exempel på denna innovation. Dessa appar har betytt mycket för många av oss genom att få oss att hålla oss i form och vara närvarande, hjälpa oss att styra upp barnens undervisning eller bidra till att människor slipper gå hungriga.”
Den oberoende utvecklaren bakom Wakeout! har gett de som jobbar eller studerar hemma möjlighet att träna varsamt med lättsamma rörelser som passar alla. De vidsträckta fantasivärldarna i spel som “Genshin Impact,” “Legends of Runeterra,” “Disco Elysium,” “Dandara Trials of Fear,” och Apple Arcades Sneaky Sasquatch har erbjudit en välbehövlig verklighetsflykt, medan Disney+ har gett oss en känsla av obegränsade möjligheter som många av oss har saknat. Vinnarna av App Store Best of 2020 har hjälpt oss att hantera livet på distans genom att underlätta lärandet via Zoom, få oss att skapa rutiner i vardagen med Fantastical eller eller att komma till ro inför natten med Endel.

De bästa apparna 2020 

Årets iPhone-app: Wakeout!, utvecklad av Andres Canella. 
Wakeout!-appen på iPhone 12.
Årets iPad-app: Zoom. 
Videokonferens via Zoom på iPad.
Årets Mac-app: Fantastical, utvecklad av Flexibits. 
Kalenderappen Fantastical på MacBook Pro.
Årets Apple TV-app: Disney+. 
Disney+ i Apple TV-appen.
Årets Apple Watch-app: Endel. 
Sömnappen Endel på iPhone 12 och Apple Watch Series 6.

De bästa spelen 2020

Årets iPhone-spel: Genshin Impact, från miHoYo.
Spelet Genshin Impact på iPhone 12.
Årets iPad-spel: Legends of Runeterra, från Riot Games. 
Spelet Legends of Runeterra på iPad.
Årets Mac-spel: Disco Elysium, från ZA/UM. 
Spelet Disco Elysium på MacBook Pro.
Årets Apple TV-spel: Dandara Trials of Fear, från Long Hat House.
Spelet Long Hat House i Apple TV-appen.
Årets Apple Arcade-spel: Sneaky Sasquatch, från RAC7. 
Spelet Sneaky Sasquatch på iPad.

App-trend 2020

Appar återspeglar den rådande kulturen, och år 2020 pekar trenden tydligt mot användbarhet. Shine lanserade en ny del om psykisk hälsa för svarta i syfte att hjälpa människor att ta hand om sig själva varje dag. Explain Everything Whiteboard erbjuder ett molnbaserat samarbetsverktyg för lärare och elever i behov av en ny klassrumsupplevelse, och appen innebär att elevgrupper kan fortsätta att jobba på projekt ihop även på distans. Caribu utökade sin videosamtalsplattform med massor av interaktiva spel och hundratals böcker för alla som vill hålla kontakt med nära och kära. Pokémon GO gjorde om sitt populära utomhusspel med nya hemmaupplevelser. Med appen ShareTheMeal, som tillhandahålls av FN:s världslivsmedelsprogram, kan användarna enkelt göra skillnad för andra och hittills har man delat ut mer än 87 miljoner måltider. Utvecklare i hela världen har kanaliserat sin kreativa energi för att hjälpa användarna att må bra, få utbildning, hålla kontakten och underhållas.
Explain Everything Whiteboard-appen på iPad.
Årets app-trend: Explain Everything Whiteboard, för att den gör distansundervisningen levande.
För att uppmärksamma dessa 15 appar har Apples formgivare med yttersta hantverksskicklighet skapat det första fysiska App Store Best of 2020-priset någonsin. Priset har inspirerats av den ikoniskt blå App Store-symbolen. Apple-logotypen är gjuten i hundra procent återvunnet aluminium och namnet på vinnaren är ingraverat på baksidan.
Det fysiska App Store Best of 2020-priset.
Femton enastående utvecklare tog emot det första fysiska priset någonsin för App Store Best of 2020.
Utöver App Store-redaktörernas val är även topplistorna för årets mest nedladdade appar och mest nedladdade spel tillgängliga nu.
Dela artikeln

Bilder av App Store Best of 2020

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48