öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 24 november 2020

Utvecklare intygar att App Store Small Business Program är bra för affärerna

App Store-illustration.

Utvecklare delar sina positiva reaktioner på nyheten om Apples nya App Store Small Business Program. Med det här nya initiativet, som drar igång den 1 januari 2021, kan de flesta utvecklare som säljer produkter och tjänster på App Store betala lägre provision – enbart 15 procent. Efter att utvecklarna har ägnat all sin tid åt sina appar och fått sina team att växa, experimenterat med funktioner och till och med lanserat nya appar, kan de nu påbörja ett nytt kapitel med fokus på innovation och kreativitet på App Store.

Matt Hutton, grundare och kreativ ledare på Little 10 Robot
App: Tots Letters and Numbers
”Det här ger oss definitivt lite extra vind i seglen. Att utveckla appar är en stor glädje för mig och det är tack vare App Store jag kan göra det. Stort tack till teamet på Apple.”
Andrea Huey, medgrundare och teknisk chef på Broadsheet
App: Brief
”Apple har alltid stått på rebellernas sida – hejat på den lilla människan i den stora kampen. Brief är en sån där pytteliten start-up, vars mål är att förändra hur världen tar del av nyheter. Och vi är så glada att Apple står på vår sida. Det är sådana här tillfällen som visar att företaget verkligen bryr sig om kreativa människor överallt.” 
Nick Hobbs, medgrundare och vd på Broadsheet
App: Brief
”Vi på Brief skapar en banbrytande nyhetsupplevelse och vi hade inte klarat det utan Apple. Vi vill revolutionera hur folk tar del av nyheter, och det är verkligen inte lätt. Men den här veckan blev det väldigt mycket enklare eftersom Apple satsar på start-ups överallt.”
Dan Kurani, medgrundare och vd på Foundermark, Inc.
App: Friended
”Det här är fantastiskt. Vi får mycket större möjlighet att utveckla en hållbar verksamhet med mindre kapital utifrån.” 
Marah Lidey, medgrundare och ena vd:n på Shine
App: Shine
”Det här är en väldigt spännande nyhet som verkligen kan göra skillnad för vårt företag. Vi har upplevt stor efterfrågan från App Store det senaste året så vi ser båda fram emot att få veta hur affärerna kommer att påverkas av den här uppdateringen nästa år.”
Marcus Gners, medgrundare av Lifesum
App: Lifesum
”Det här är ett suveränt initiativ och ett utmärkt sätt att göra det enklare för utvecklare att överleva det allra känsligaste stadiet. Att App Store dessutom gör det enklare för utvecklare att lyfta är en fantastisk möjlighet för små företag.” 
Alex Romayev, medgrundare av Med ART Studios 
App: Sprout Fertility Tracker
”Vi är väldigt glada för App Store Small Business Program! Vi har alltid värdesatt exponeringen och uppskattat allt stöd vi har fått av Apple. De har fått miljontals användare runtom i världen att uppmärksamma våra appar genom funktioner och samlingar på Idag-fliken. De senaste tio åren har konkurrensen ökat kraftigt och det är mycket svårare för små företag som vårt att hålla sig flytande med privata medel. Det här är helt klart en välkommen förändring och det innebär att vi kan fortsätta att förbättra våra befintliga appar och utveckla nya i många år framöver. Det vinner alla på.”
Jacob Eiting, vd på RevenueCat 
App: RCReporting for RevenueCat
”Att små utvecklare nu får behålla ytterligare 15 procent innebär att de har mer disponibel inkomst så att de kan leja ut sådant som kundsupport. Genom att lägga pengar på verktyg och tjänster förbättrar man sin produkt, kan utveckla verksamheten på ett bättre sätt och det i sin tur leder till mer innovation. Som småskalig utvecklare har man råd att göra mycket mer.”
JJ Aguhob, medgrundare och vd på The Ok Company 
App: OK Play
”Underbart! Det här kommer väldigt lägligt eftersom det innebär att vi kan förlänga rabatten på årsabonnemang över julen och fram till den 1 februari.” 
Asaf Avidan Antonir, medgrundare och vd på Onyx Inc. 
App: Onyx: Home Workout
”Vi är ett nystartat företag och då är allt kapital av stort värde. Att man sänker App Store-provisionen till 15 procent innebär en dramatisk ökning av vårt start- och rörelsekapital så att vi kan återinvestera i verksamheten. Vi uppskattar Apples insatser för att hjälpa utvecklare i samma situation som oss.”
Jake Wallace, ansvarig för strategiska samarbeten på Glykka LLC
App: SignEasy
”Härliga nyheter! Jag tror att detta gläder många apputvecklare. Det visar på Apples engagemang för små företag, i synnerhet nu i dessa tuffa tider.”
JiaHao Wang, oberoende utvecklare
App: YaoYao - Jump Rope
”Apples utvecklare får oöverträffad och effektiv erfarenhet i och med integreringen av SwiftUI och lanseringen av Mac med M1-chippet. Nya App Store Small Business Program är ännu ett sätt att hjälpa små företag att överleva och komma på nya, kreativa idéer.” 
Curtis Herbert, grundare av Consumed by Code
App: Slopes: Ski & Snowboard
”Jag blev väldigt glad när jag hörde den här nyheten. Det här innebär 21 procent högre intäkter för oss, vilket är otroligt mycket. Det innebär också en lägre ribba för nya utvecklare som försöker starta upp en ny verksamhet. Vi är många som har drabbats hårt av coronapandemin i år och det här ger oss en välbehövlig lättnad så att vi kan rida ut stormen.” 
Greg Shakar, teknisk chef på M. Shanken Communications, Inc. 
App: WineRatings+ by Wine Spectator
”Jag tycker att det är fantastiskt. Jag tror att det här är till stor hjälp för alla som sysslar med kreativ kodning och utvecklare som precis har kommit igång.”
Swupnil Sahai, medgrundare av SwingVision
App: SwingVision: A.I. Tennis
”Jag ser fram emot att kunna använda de här pengarna till utveckling och andra projekt – vår nya Mac-app till exempel.”
Christian Selig, oberoende utvecklare 
App: Apollo for Reddit
”Den här nyheten gladde mig verkligen i morse. Det här kommer vara till otroligt stor hjälp. Det kommer att bli mycket enklare att försvara beslut om att ta in mer hjälp, köpa in bättre utrustning, åka på konferenser, göra mer reklam och liknande. Och det betyder mycket för mig att Apple gör en så fantastisk sak! Det kommer att underlätta massor för mitt företag.” 
Dean Grenier, medgrundare av Phantom Force
App: Hyperspektiv
”Vi golvades när vi läste nyheterna i morse. Det här gör enorm skillnad för små företag som vårt, eftersom det ger oss möjlighet att växa. Jag vet inte hur jag ska kunna uttrycka min tacksamhet.” 
Daphna Ziman, grundare och vd på Cinémoi North America, LLC 
App: Cinémoi Stream & Watch Films
”Det här är fantastiska nyheter! Det här innebär att vi kan utveckla vår tjänst med mer och bättre innehåll.” 
Dela artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48