Apple

Apple sänker provisionen i App Store

”Mindre” bolag behöver bara betala 15%

Apple har varit mycket i blåsvädret den senaste tiden och anklagas för monopol och att ta hutlösa provisioner i Apple App Store. Det är bland annat svenska Spotify och speljättarna Epic Games som satt sig på tvären.

Om Apple lyssnat på kritiken är svårt att avgöra, men nu lanserar de App Store Business Program som är för företag som drar in mindre än 1 miljon dollar om året, passerar man inte detta så får dem rabatt på provisionen och betalar endast 15 procent istället för den sedvanliga 30 procenten.

Rabatten gäller både försäljning av appar och köp i apparna. Apple erbjuder de mindre företagen detta för de vill se att de mindre aktörerna ska kunna växa med Apple. De anser också att det är i de små företagen som de får se flest innovationer och att de är ryggraden i ekonomin.

Värt att nämna är att de som säljer prenumerationer så som Spotify redan idag betalar 15 procent i stället för 30 procent på alla transaktioner efter 1 år och framåt. Så inget nytt under solen där.

”Småföretag utgör den globala ekonomins ryggrad och är den viktigaste drivkraften till innovation och möjligheter i samhällen världen över. Vi lanserar det här programmet för att hjälpa småföretagare att utveckla sin kreativitet och framgång på App Store och att skapa kvalitetsappar som våra kunder gillar”, säger Apples CEO Tim Cook.

Mer information delas i december och programmet träder i kraft 1 januari 2021.

Via: Apple Pressmeddelande.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!