Annons

Förlänger livstiden för Airpods

Apple uppdaterar: Ios 14.2 och Ipad OS 14.2 nu för nedladdning

Nya uppdateringar finns tillgängliga att ladda ner och de ger dig bland annat ett hundratal nya emojis, förbättrar Airpods och introducerar nya funktioner.

Publicerad Uppdaterad

Apple har släppt uppdateringen till 14.2 för Iphone och Ipad och släpper samtidigt även Watch OS 7.1. I Ios 14.2 och Ipad OS 14.2 inkluderas ett hundratal nya emojis, bland annat musikinstrument, djur, mat och ansikten. Det tillkommer även 8 nya bakgrunder för både ljust och mörkt läge.

Anslutning till Apples högtalare

Med uppdateringen följer även möjligheten att använda Iphone, Ipad och Apples högtalare Homepod som kommunikationsradio hemma. Just högtalaren har ännu inte släppts i Sverige, så det berör i praktiken inte svenska användare, men i de länder där högtalaren lanserats kan användare ropa på varandra genom högtalarna och då även vara säkra på att meddelandet kommer fram om någon i familjen till exempel sitter med Airpods i öronen. 

Airpods får skonsam laddning

Uppdateringen ser även till att öka livslängden på Airpods. Iphone har redan haft funktionen sedan tidigare, att systemet ser till att ladda telefonen mer skonsamt och inte förrän det behövs laddar den fullt. Genom att planera laddningarna bättre kan man undvika att enheterna ligger fulladdade längre tid, något som sliter extra på batteriet. Den här funktionen kommer i och med uppdateringen även till Airpods, som alltså nu laddas på ett sätt så batteriet inte slits ut lika snabbt.

För Apple Watch innebär uppdateringen till Watch OS 7.1 även att klockan får stöd för varningar om för hög ljudvolym i hörlurar och alla uppdateringar innehåller även en rad olika buggfixar.