öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 05 november 2020

iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 mini och HomePod mini kan beställas från och med fredag

iPhone 12 Pro Max och iPhone 12 mini lanseras i fler än 50 länder och regioner fredagen den 13 november

iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro Max och HomePod mini.
Från och med imorgon, fredagen den 6 november, går det att förbeställa helt nya iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro Max och HomePod mini.
Cupertino, Kalifornien – Med början fredagen den 6 november kl. 05.00 PST kan iPhone 12 Pro Max och iPhone 12 mini förbeställas på apple.com, i Apple Store-appen samt via auktoriserade Apple-återförsäljare och vissa operatörer. Båda modellerna har fler 5G-band än någon annan smartphone,1 iPhone 12 Pro Max har det mest avancerade proffskamerasystemet och den största skärmen någonsin på en iPhone. medan iPhone 12 mini är världens minsta, tunnaste och lättaste 5G-smartphone, med heltäckande skärm och den avancerade iPhone 12-tekniken i ett enastående kompakt format. Alla iPhone 12-modeller har också det nya MagSafe-konceptet som ger tillgång till trådlös laddning och ett helt nytt ekosystem av tillbehör som är enkla att använda med iPhone. Från och med i morgon kan även HomePod mini, det senaste tillskottet i HomePod-familjen, beställas online. HomePod mini är en kraftfull smart högtalare som erbjuder en uppslukande 360-graders ljudupplevelse, intelligenta Siri-funktioner och smart styrning i hemmet – allt till det fantastiska priset $99.
iPhone 12 Pro Max och iPhone 12 mini kommer till butikerna och levereras till kunder med start fredagen den 13 november. HomePod mini kommer måndagen den 16 november.

iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max spränger innovationsgränserna för användare som vill få ut mesta möjliga av iPhone. Super Retina XDR-skärmen har vuxit till hela 6,7 tum, 2 den största skärmen någonsin på en iPhone – trots att telefonen är nästan exakt lika stor iPhone 11 Pro Max – med den högsta upplösningen på nära 3,5 miljoner pixlar. iPhone 12 Pro Max har en ny, sofistikerad design med plana kanter,rostfritt stålband av kirurgisk kvalitet och baksida i precisionsskuret matt glas, och finns i fyra eleganta finishar: grafit, silver, guld och stillahavsblå. iPhone 12 Pro Max har en branschledande IP68-klassificering och står emot nedsänkning i upp till 6 meters djup i upp till 30 minuter3. Den har även det nya Ceramic Shield-skyddet på framsidan som ger fyra gånger bättre skydd mot tappskador4 – den största tålighetsförbättringen någonsin för iPhone. 
Fem olika iPhone 12 Pro Max som visar de olika färgerna, proffskamerasystemet och den heltäckande Super Retina HDR-skärmen.
iPhone 12 Pro Max har den största skärmen någonsin på en iPhone, ett proffsmakerasystem med ny OIS med flyttbar sensor på vidvinkelkameran och större brännvidd på telekameran, LiDAR-teknik, A14 Bionic och mycket, mycket mer.
Helt nya iPhone 12 Pro Max har det bästa kamerasystemet någonsin på en iPhone – en ultravidvinkelkamera med 120 graders synfält och en telekamera med 65 mm brännvidd som ökar det totala optiska zoomomfånget från 4× till 5×. Den nya vidvinkelkameran har för första gången på en smartphone en OIS med flyttbar sensor som ger ännu bättre bildstabilisering, snabbare bländare ƒ/1,6, 47 procent större sensor och större pixlar på 1,7 μm, vilket innebär en 87-procentig ökning i prestanda vid fotografering och filmning i svagt ljus, den största ökningen någonsin för iPhone. Tack vare A14 Bionic kan iPhone 12 Pro Max erbjuda imponerande funktioner inom digital fotografering, såsom nattläge, Deep Fusion, Smart HDR 3, HDR-videoinspelning med Dolby Vision5 och helt nya Apple ProRAW6 för mer kreativ kontroll över färger, detaljer och dynamiskt omfång. Ny LiDAR-teknik ger 6× snabbare autofokus, möjliggör porträttagning i nattläge och snabbare, mer realistiska AR-upplevelser.

iPhone 12 mini

5,4-tums iPhone 12 mini7 är världens minsta, tunnaste och lättaste 5G-smartphone, har en ny, supersnygg design och är fullmatad med ny innovativ funktionalitet. iPhone 12 mini finns i fem eleganta finishar – blå, grön, svart, vit och (PRODUCT)RED8 och rymmer all teknik hos iPhone 12 i ett enastående litet format, men har trots det en imponerande stor och fängslande heltäckande Super Retina XDR-skärm. iPhone 12 mini har även det nya Ceramic Shield-skyddet på framsidan – det tåligaste smartphone-glaset någonsin – samt branschledande vattentålighet (IP68). 
Sex stycken iPhone 12 mini som visar de olika färgerna, dubbelkamerasystemet och den heltäckande Super Retina HDR-skärmen.
iPhone 12 mini, världens minsta, tunnaste och lättaste smartphone, erbjuder den avancerade iPhone 12-tekniken i en kompakt design med en fängslande heltäckande skärm.
iPhone 12 mini har ett kraftfullt kamerasystem med ultravidvinkelkamera och den nya vidvinkelkameran med sju objektivelement och bländare på ƒ/1,6, snabbast någonsin på en iPhone, och ger 27 procent mer ljus och därmed ännu snyggare bilder och videor i svagt ljus. A14 Bionic är det snabbaste chippet i en smartphone och möjliggör nya funktioner inom digitalt fotografering på iPhone 12 mini, såsom Smart HDR 3, nattläge och Deep Fusion på alla kameror, och ger även utmärkt batteritid. Utöver den bästa videokvaliteten i en smartphone har iPhone 12 mini även stöd för inspelning av HDR-video med Dolby Vision i 4K med upp till 30 bilder/s.

HomePod mini

Trots att den bara är 8,3 cm hög är HomePod mini fullmatad med innovativ teknik och avancerad mjukvara som bäddar för en fyllig och detaljrik ljudupplevelse. HomePod mini är kompatibel med Apple Music, poddar och radiostationer. Inom några månader tillkommer fler populära musiktjänster. Har man flera HomePod mini-högtalare kan streama musik eller poddar till flera rum, perfekt synkat. Man kan man även lyssna i stereo med stor ljudbredd genom att placera två högtalare i samma rum. De smarta Siri-funktionerna bidrar till att HomePod mini kan ge iPhone-kunder en personlig och djupt integrerad upplevelse. Siri kan avgöra vem det är som talar och anpassa musik och poddar utifrån vad den personen gillar, samt uppfylla individuella önskemål om att till exempel kolla meddelanden eller kalenderhändelser. När du lyssnar på musik på iPhone kan du välja att placera enheten nära HomePod mini och sömlöst övergå till att lyssna via högtalaren utan att missa en enda takt. Med HomePod mini blir det ännu enklare att styra smarta tillbehör i hemmet. Och familjemedlemmar kan snabbt och enkelt kommunicera med varandra i hemmet via den nya intercom-funktionen. HomePod mini är designad från grunden med syftet att hålla personlig information skyddad och privat.
HomePod mini i vitt.
HomePod mini är det nyaste tillskottet i HomePod-familjen, med ett imponerande ljud, intelligenta Siri-funktioner och smart styrning i hemmet.

Fler sätt att handla

Det finns unika erbjudanden från mobiloperatörer på Apple Store och Apple Online Store, och för kunder som köper en iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 mini eller HomePod mini finns ännu fler sätt att få de nya produkterna tryggt levererade direkt från Apple. Skräddarsydda köpsätt erbjuds online, per telefon och i butik, exempelvis via en chattkonversation med en specialist, som inleds online och avslutas med en kontaktlös leverans, eller ett besök på Apple Store för enskild rådgivning med en Apple-specialist. Hämtningsalternativ som erbjuds är i butiken, vid vägkanten, leverans samma dag samt expresshämtning utanför butiken.
De olika tjänsterna som Apple erbjuder som stöd i kundernas köpbeslut.
Priser och tillgänglighet
iPhone
  • iPhone 12 Pro Max finns med 128 GB, 256 GB och 512 GB i grafit, silver, guld och stillahavsblått och kostar från $1,099 . iPhone 12 mini finns med 64 GB, 128 GB och 256 GB i svart, vitt, blått, grönt och (PRODUCT)RED och kostar från $699 .9 
  • Kunder i Australien, Kina, Tyskland, Japan, Storbritannien, USA och över 40 andra länder och regioner kommer att kunna förbeställa iPhone 12 Pro Max och iPhone 12 mini från och med kl. 05.00 PST fredagen den 6 november, med leveransstart fredagen den 13 november. Kunder iColombia och Malaysia kommer att kunna handla hela iPhone 12-sortimentet, det vill säga iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max, med start fredagen den 13 november.
  • iPhone 12 mini och iPhone 12 Pro Max kommer även att bli tillgängliga för kunder i Brasilien, Sydkorea och fler än 25 ytterligare länder och territorier från fredagen den 20 november. Kunder iThailand kommer att kunna handla iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max med start fredagen den 27 november.
  • MagSafe-tillbehör kommer att gå att köpa från apple.com, i Apple Store-appen samt i butikerna. Läderskal med MagSafe till alla iPhone 12-modeller kan beställas från och med fredagen den 6 november. Läderfodral och MagSafe Duo-laddare kommer senare.
  • Alla iPhone 12-modeller kan laddas med befintliga usb-a till Lightning-kablar och strömadaptrar. Snabbladdning är möjligt med usb-c till Lightning-kabeln som följer med. Kabeln kan anslutas till befintliga usb-c-strömadaptrar och datorportar.
HomePod mini
  • HomePod mini finns i vitt och rymdgrått och kan köpas för $99 från apple.com, i Apple Store-appen och på Apple Store. HomePod mini säljs även via auktoriserade Apple-återförsäljare och vissa operatörer (priset kan variera).
  • Kunder i Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Indien, Japan, Spanien, Storbritannien och USA kommer att kunna beställa HomePod mini från och med kl. 05.00 PST fredagen den 6 november för leverans från och med den 16 november. HomePod mini kommer att finnas att köpa i Kina, Mexiko och Taiwan senare i år.
  • HomePod mini är kompatibel med iPhone SE, iPhone 6s eller senare, iPod touch (sjunde generationen) med iOS 14, iPad Pro, iPad (femte generationen eller senare), iPad Air 2 eller senare samt med iPad mini 4 eller senare med iPadOS 14.
Retail
  • Kunderna får samma suveräna shoppingupplevelse och support såväl på apple.com/shop och i Apple Store-appen som på Apple Store. Kunderna kan få hjälp att handla av Apples specialister, välja bland alternativ för månadsbetalning, ta del av särskilda operatörserbjudanden, byta in godkända enheter, få support samt välja mellan kontaktfri leverans eller olika hämtningsalternativ på Apple Store. Kunderna uppmuntras att besöka apple.com/se/retail för mer information om vilka hälso- och säkerhetsåtgärder som vidtas och vilka tjänster som erbjuds på närmaste Apple Store.
  • Kunder kan nu boka ett enskilt pass med en specialist på Apple Store som hjälper till att välja en ny produkt, ett abonnemang eller en finansieringslösning. När kunder får sin nya Apple-produkt kan de boka ett uppstartspass online, vilket innebär kostnadsfri rådgivning av en specialist som visar vad den nya produkten kan göra, från grunderna till mer avancerade tips. 
  • Hämtningsalternativ som erbjuds är i butiken, vid vägkanten samt expresshämtning utanför butiken.10 Eventuellt erbjuds även leverans samma dag. På apple.com/retail kan kunderna se vilka tjänster som erbjuds på närmaste Apple Store.
  • Kunder i USA som har Apple Card kan tjäna in 3 procent i Daily Cash när de köper direkt från Apple. De kan även välja att sprida ut kostnaden med räntefri månatlig avbetalning med Apple Card.11
  • Kunder i USA kan byta in en godkänd enhet mot ett Apple-presentkort eller ett tillgodohavande på upp till $500 vid köp av en ny enhet.12 Om enheten inte kan bytas in återvinner Apple den utan kostnad.
Dela artikeln

Bilder på olika iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 mini och HomePod mini

  1. Dataabonnemang krävs. Samtal via 5G, Gigabit LTE, VoLTE och wifi är tillgängligt i vissa länder och hos vissa operatörer. Hastigheter baseras på teoretisk genomströmning och varierar beroende på lokala förhållanden och val av operatör. Mer information om stöd för 5G och LTE finns hos operatören samt på apple.com/iphone/cellular.
  2. Skärmen på iPhone 12 Pro Max har rundade hörn. När den mäts som en vanlig rektangelform är skärmen 6,68 tum diagonalt. Det faktiska visningsområdet är mindre.
  3. iPhone 12 Pro Max och iPhone 12 mini står emot vatten, stänk och damm. De har testats i laboratoriemiljö och är IP68-klassade i enlighet med IEC-standard 60529 (ner till 6 meters djup i upp till 30 minuter). Stänk-, vatten- och dammtåligheten är inte permanent och skyddet kan minska som en följd av normal användning. Försök aldrig att ladda en iPhone som är våt. Anvisningar gällande rengöring och torkning finns i användarhandboken. Vätskeskador omfattas inte av garantin.
  4. Uppgiften baseras på iPhone 12 Pro med Ceramic Shield-skydd på framsidan jämfört med föregående generation iPhone.
  5. Uppspelning av 4K Dolby Vision kräver en Apple TV 4K eller en tv med AirPlay.
  6. Apple ProRAW kommer längre fram tillsammans med en iOS 14-uppdatering till iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max.
  7. Skärmen på iPhone 12 mini har rundade hörn. När den mäts som en vanlig rektangelform är skärmen 5,42 tum diagonalt. Det faktiska visningsområdet är mindre.
  8. En del av intäkterna från köp av (PRODUCT)RED-produkter går direkt till Globala fondens arbete med att bekämpa aids. Från och med nu och till den 31 december 2020 går intäkterna till Globala fondens insatser mot covid-19.
  9. Pris efter $30 i direktrabatt från AT&T, T-Mobile, Sprint eller Verizon. Kräver aktivering hos operatören.
  10. Hämtningsalternativen kan se olika ut för olika butiker.
  11. Månadsvisa avbetalningar med Apple Card är tillgängligt för vissa Apple-produkter och kräver kreditgodkännande och kreditgräns. Mer information om godkända produkter finns på https://support.apple.com/kb/HT211204. Vid köp av iPhone på Apple Store krävs iPhone-aktivering hos någon av följande operatörer: AT&T, T-Mobile, Sprint eller Verizon. Årlig ränta för Apple Card, förutom månadsvis avbetalning med Apple Card, varierar mellan 10,99 procent och 21,99 procent baserat på kreditvärdighet. Nivåer per den 1 april 2020. Skatter och leverans ingår inte i månatliga avbetalningar med Apple Card och gäller standardköp på avbetalning. Mer information finns i Apple Card Customer Agreement. För att kunna komma åt och använda alla Apple Card-funktioner måste kunden lägga till Apple Card i Wallet på en iPhone med iOS 12.4 eller senare. Uppdatera till den senaste versionen av iOS eller iPadOS genom att välja Inställningar > Allmänt > Programuppdatering. Tryck på Hämta och sedan Installera. Tillgänglig för godkända sökande i USA. Apple Card utfärdas av Goldman Sachs Bank USA i Salt Lake City.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48