öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 16 oktober 2020

Helt nya iPad Air med avancerat A14 Bionic-chip finns att beställa från och med idag

Den mest kraftfulla iPad Air-modellen någonsin är designad från kant till kant med en större 10,9-tums skärm, ny kamera på baksidan med 12 MP, senaste generationen Touch ID-sensor och mycket annat

iPad Air-modeller i silver, rymdgrått, roséguld, grönt och himmelsblått.
Den mest kraftfulla, mångsidiga och färgstarka iPad Air-modellen någonsin finns att beställa från och med idag.
Vår mest kraftfulla, mångsidiga och färgstarka iPad Air någonsin är här. Från och med idag kan kunder beställa både nya iPhone 12 och helt nya iPad Air för leverans från och med fredagen den 23 oktober. iPad Air finns i fem supersnygga finishar och är designad från kant till kant med en större 10,9-tums Liquid Retina-skärm, kamera- och ljuduppgraderingar, en ny Touch ID-sensor inbyggd i den övre knappen och kraftfulla A14 Bionic med avsevärt högre prestanda – allt detta gör definitivt nya iPad Air till Apples mest kraftfulla och praktfulla iPad Air-modell någonsin.
iPad Air sedd framifrån, med heltäckande skärm och övre knapp med Touch ID-sensor
Nya iPad Air med heltäckande skärm är tunn och lätt och finns i fem supersnygga finishar. Den har senaste generationen Touch ID-sensor inbyggd i den övre knappen och det kraftfulla A14 Bionic-chippet med avsevärt högre prestanda.

Ny heltäckande skärm och nya färgstarka finishar

Nya iPad Air har en helt ny och lätt design och finns i fem supersnygga finishar: silver, rymdgrå, roséguld, grön och himmelsblå. Den nya designen från kant till kant med en större 10,9-tums Liquid Retina-skärm erbjuder en fantastisk visuell upplevelse med 3,8 miljoner pixlar och avancerad teknik såsom full laminering, stöd för stort färgomfång (P3), True Tone och antireflexbehandling. För att ge skärmen maximalt utrymme är senaste generationen Touch ID-sensor inbyggd i den övre knappen. Detta bibehåller det snabba, enkla och säkra sättet att låsa upp iPad Air, logga in i appar och använda Apple Pay som kunderna redan känner till och gillar. iPad Air är kompatibel med Magic Keyboard med sin svävande design och inbyggda styrplatta, Smart Keyboard Folio och nya Smart Folio-fodral samt Apple Pencil (andra generationen), som kan fästas magnetiskt på sidan av iPad för smidig parkoppling, laddning och förvaring. 1
Sidovy av iPad Air och Magic Keyboard med inbyggd styrplatta och Apple Pencil.
iPad Air är otroligt mångsidig, med stöd för Magic Keyboard med inbyggd styrplatta samt Apple Pencil, som kan fästas magnetiskt för smidig parkoppling, laddning och förvaring.

Kraftfulla A14 Bionic 

iPad Air har avsevärt högre prestanda tack vare A14 Bionic, Apples mest avancerade chip någonsin. A14 Bionic hanterar även de mest krävande appar och gör iPad Air ännu bättre för att redigera videor i 4K, skapa fantastiska konstverk, spela uppslukande spel och mycket annat. Det använder en banbrytande 5-nanometers processteknik och är fullmatat med 11,8 miljarder transistorer för bättre prestanda och effektiv strömförbrukning i nästan alla delar av chippet. Senaste generationen A-series chip har en ny sexkärnig utformning som ger 40 % snabbare processor och en ny fyrkärnig grafikarkitektur som ger 30 % snabbare grafik.2 För att möjliggöra banbrytande maskininlärning har A14 Bionic utrustats med en ny 16-kärnig Neural Engine som är dubbelt så snabb och klarar upp till 11 biljoner beräkningar per sekund, vilket öppnar upp helt nya möjligheter med maskininlärningsappar. A14 Bionic har också andra generationen grafikacceleratorer som ger tio gånger snabbare maskininlärning. Den här kombinationen av nya Neural Engine, grafikacceleratorer för maskininlärning och en processor med hög kapacitet möjliggör kraftfulla upplevelser på enheten som bildigenkänning, naturlig språkinlärning, rörelseanalys och annat.
Redigering av video i 4K på iPad Air-skärmen.
Det Apple-designade A14 Bionic-chippet är fullmatat med 11,8 miljarder transistorer för bättre prestanda och energieffektivitet.

Fler uppgraderingar på gång

iPad Air har en 7 MP FaceTime HD-skärmkamera och nu dessutom samma 12 MP kamera på baksidan som sitter i iPad Pro och som ger bilder i högre upplösning och video i 4K. Apples helt nydesignade iPad Air förhöjer lyssningsupplevelsen med stereohögtalare i liggande läge för ett bredare stereoljud när man tittar på video. iPad Air har en usb-c-port för dataöverföring i upp till 5 Gbit/s, en tiofaldig hastighetsökning2, när man ansluter kameror, hårddiskar eller externa skärmar upp till 4K. Det här är med marginal Apples mest kraftfulla iPad Air någonsin, med wifi 6 och 60 procent snabbare LTE-anslutning3 i kombination med A14 Bionic. 
Vidvinkelkameran med 12 MP på baksidan av iPad Air.
iPad Air har nu en vidvinkelkamera med 12 MP på baksidan, med Focus Pixels för imponerande bilder och video i 4K.

Fler möjligheter med iPadOS 14

Nya iPad Air har iPadOS 14 med ny utformning och nya funktioner som drar nytta av de unika egenskaperna hos iPad, som den stora Multi-Touch-skärmen och alla mångsidiga tillbehör. iPadOS 14 integrerar även Apple Pencil i iPad-upplevelsen som gör det enklare att anteckna och tillhandahåller nya sätt att jobba med handskrivna anteckningar. När man antecknar på iPad används smart textval med maskininlärning på enheten för att skilja handskriven text från teckningar. Därmed kan texten enkelt markeras, klippas ut och klistras in i ett annat dokument i form av datortext med hjälp av vanliga gester. Med formigenkänning kan man rita former som görs om till geometriskt perfekta figurer och placeras på rätt plats när man lägger till diagram och illustrationer i Anteckningar. Datadetektorer fungerar smidigt med handskriven text och känner igen telefonnummer, datum, adresser och länkar, så att man till exempel enkelt kan trycka på ett handskrivet telefonnummer man vill ringa.
I och med iPadOS 14 kommer även Handskrift till iPad. Det innebär att man kan använda Apple Pencil för att skriva direkt i alla textfält. Detta gör det enklare att snabbt svara på ett iMessage-meddelande eller att snabbt och smidigt söka i Safari, utan att man någonsin behöver lägga ifrån sig Apple Pencil. I Handskrift används enhetens maskininlärningsfunktioner för att omvandla handskriven text till datorskriven text i realtid så att det man skriver alltid hålls skyddat och privat.
iPadOS 14 gör iPad-upplevelsen ännu mer unik och kraftfull även på andra sätt. Här är några exempel:
  • Nya kompakta utformningar för inkommande Face Time- och telefonsamtal, Siri-interaktioner och sökfunktioner som hjälper användarna att fokusera på sina sysslor.
  • Universell sökfunktion som snabbt hittar i princip vad som helst, från att hitta och öppna appar och ta fram kontakter, filer och information till att få svar på vanliga frågor om människor och platser.
  • Nya sidofält för många appar, till exempel Bilder och Filer, och smidiga verktygsfält som samlar alla reglage på ett ställe så att de blir mer behändiga än någonsin.
  • Nyutformade snygga widgetar som presenterar aktuell information punktligt, bara genom ett snabbt ögonkast på hemskärmen.

Den mest miljövänliga och avancerade iPad-serien någonsin

Nya iPad Air är utformad för att vara skonsam mot miljön, i linje med Apples mål att bli klimatneutralt till 2030. Höljet till iPad Air tillverkas av 100 procent återvunnet aluminium och lödningarna på huvudlogikkortet görs med 100 procent återvunnet tenn Dessutom består magneterna i de nya högtalarna i iPad Air av 100 procent återvunna sällsynta jordartsmetaller. iPad Air är fortsatt strömsnål, fri från skadliga ämnen och levereras i förpackningar av träfiber som antingen är återvunnet eller kommer från ansvarsfullt förvaltade skogar.
De fyra modellerna i iPad-serien
Nya iPad iPad Air utgör tillsammans med kraftfulla iPad Pro, iPad (åttonde generationen) och iPad mini den mest avancerade iPad-serien någonsin.
Nya iPad iPad Air utgör tillsammans med kraftfulla iPad Pro, iPad (åttonde generationen) och iPad mini den mest avancerade iPad-serien någonsin. Tack vare stöd för Apple Pencil, förstklassig prestanda, avancerade skärmar och ett batteri som räcker hela dagen4 finns det en iPad för alla, oavsett om man prioriterar bärbarhet, kraft eller pris. Läs mer om iPad-serien på apple.com/se/ipad/compare/.

Priser och tillgänglighet

  • Nya iPad Air går att beställa från och med idag på apple.com och i Apple Store-appen i över trettio länder och regioner (bland annat i USA). iPad Air finns i butikerna från och med fredagen den 23 oktober. iPad Air kostar från 6 995 SEK för Wi-Fi-modeller och från 8 495 SEK för modeller med Wi-Fi + Cellular-modeller. Nya iPad Air finns med 64 GB eller 256 GB lagring och kan fås i fem supersnygga finishar: silver, rymdgrå, roséguld, grön och himmelsblå.
  • Det kraftfulla operativsystemet iPadOS 14, utformat särskilt för iPad, ingår utan kostnad när du köper nya iPad Air. Det finns även som en gratis mjukvaruuppdatering till alla iPad Pro-modeller, iPad Air 2 och senare, iPad (femte generationen) och senare samt iPad mini 4 och senare. 
  • Apple Pencil (andra generationen) är kompatibel med iPad Air och finns att köpa separat för $129.
  • Magic Keyboard och Smart Keyboard Folio till iPad Air kan köpas separat för 3 695 SEK respektive 2 095 SEK, båda har tangentbordslayouter för över 30 språk, däribland förenklad kinesiska, franska, tyska, japanska och spanska.
  • Smart Folio-fodral till iPad Air kan köpas för 995 SEK i färgerna svart, vit och de tre nya säsongsfärgerna djupblå marin, Cyperngrön och citrusrosa.
  • Nya iPad Air med utbildningspris erbjuds till nuvarande och nyantagna högskolestudenter och deras föräldrar samt till lärare, personal och hemundervisningslärare i alla årskurser.
  • Under en begränsad tid får berättigade kunder som köper en ny iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV eller Mac gratis Apple TV+ i ett år och Apple Arcade i tre månader.5
  • Apple One är det enklaste sättet att få tillgång till många av Apples abonnemangstjänster till ett suveränt pris. Kunderna kan då välja det abonnemang som passar dem själva eller hela familjen bäst. Kunderna kan registrera sig för Apple One med start nu i höst.
  • Kunder får samma suveräna shoppingupplevelse och support både på apple.com och på Apple Store. Kunderna kan få hjälp av Apples specialister, välja bland alternativ för månadsbetalning, byta in godkända enheter, få support och välja kontaktfri leverans eller hämtning på Apple Store. Kunderna uppmanas att ta en titt på apple.com/se/retail för att ta reda på mer om våra säkerhetsåtgärder och vilka tjänster som erbjuds i närmaste butik.
  • Kunder i USA kan byta in godkända enheter mot ett presentkort på Apple Store eller tillgodohavande för sitt köp. Apple återvinner kostnadsfritt enheter som godkänns för inbyte.6
  • Kunder som handlar från Apple på nätet kan göra iPad och Apple Pencil (andra generationen) mer personliga med gratis gravyr.
  • Kunder kan förlänga den begränsade garantin med AppleCare+ och få skydd mot oavsiktliga skador och få förtur till teknisk support dygnet runt.
  • Alla kunder som köper en iPad från Apple får möjligheten till personligt uppstartspass online med en specialist på Apple som hjälper dem att utforska och upptäcka alla fantastiska saker de kan göra med sin nya iPad.
Dela artikeln

Bilder på iPad Air

  1. Tillbehör säljs separat.
  2. Prestandauppgifter avser jämförelser med enheter i föregående generation.
  3. Nätverkshastigheter kan variera i olika operatörers nätverk.
  4. Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
  5. $4.99 per månad vardera för Apple TV+ och Apple Arcade efter den kostnadsfria provperioden. Specialerbjudanden gäller i tre månader efter att den berättigande enheten har aktiverats. Apple Arcade-erbjudandet gäller från och med 22 oktober. Ett Apple TV+-erbjudande och ett Apple Arcade-erbjudande per familjedelningsgrupp. Abonnemangen förnyas automatiskt tills de sägs upp. Andra begränsningar och villkor gäller, besö apple.com/se/promo för mer information.
  6. Inbytesvärdet varierar beroende på den inbytta enhetens skick, årsmodell och konfiguration. Värdet kan också variera beroende på om inbytet görs online eller i butik. Kunden måste vara 18 år eller äldre. Vissa erbjudanden kanske inte är tillgängliga i alla länder. Vid inbyte i butik måste du visa upp en giltig id-handling med foto (informationen kan sparas om det krävs enligt lag). Ytterligare villkor från Apple eller Apples inbytespartner kan tillkomma.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48