öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 13 oktober 2020

Apple presenterar HomePod mini: En kraftfull och smart högtalare med fantastiskt ljud

HomePod mini har fantastiskt ljud, funktioner för smart assistent och styrning i hemmet, inbyggda funktioner för integritet och säkerhet, allt i en snygg och kompakt design

HomePod mini i vitt.
HomePod mini, det senaste tillskottet till HomePod-familjen, är 8,3 centimeter hög och erbjuder ett imponerande ljud, smarta Siri-funktioner och smart styrning i hemmet.
Cupertino, Kalifornien – Apple presenterade idag HomePod mini, det senaste tillskottet i HomePod-familjen som erbjuder ett imponerande ljud, smarta Siri-funktioner och smidiga, praktiska och enkla sätt att styra smarta funktioner i hemmet. HomePod mini är bara 8,3 centimeter hög och fullpackad med innovativ teknik och avancerad mjukvara som tillsammans öppnar för digitalt ljud med banbrytande ljudkvalitet överallt. HomePod mini finns i vitt och rymdgrått och kostar $99.
”HomePod mini har allt som kunderna förväntar sig av en smart högtalare. Ljudkvaliteten är fantastiskt bra när man lyssnar på musik, man får en smart digital assistent i världsklass som ger alla i hushållet en personlig upplevelse och precis som alla andra Apple-produkter är den designad med kundernas integritet och säkerhet i åtanke”, säger Bob Borchers, Apples Vice President of Worldwide Product Marketing. ”HomePod mini är den perfekta smarta högtalaren för alla som äger en Apple-enhet. Den fungerar perfekt för att spela upp musik från iPhone, besvara samtal eller få personliga förslag, den förhöjer ljudet från Apple TV och kan användas till att spela musik från en Mac och mycket annat. Det är en liten högtalare som rymmer väldigt mycket innovativ Apple-teknik och dessutom till ett riktigt bra pris.”
Livsstilsbild på HomePod mini i hemmet.
HomePod mini använder smarta Siri-funktioner för att ge alla i hushållet en personligt anpassad upplevelse.
HomePod mini är designad för att kunna användas med Apple Music, poddar, radiokanaler från iHeartRadio, radio.comoch Tuneln samt inom några månader med Pandora, Amazon Music och andra populära musiktjänster. Har man flera HomePod mini-högtalare kan man använda dem till att streama musik eller poddar till flera rum, perfekt synkat. Genom att placera två HomePod mini-högtalare i samma rum kan man skapa ett stereopar med stor ljudbredd och fylligt ljud.
Touch-ytan på HomePod mini sedd från ovan.
Användarna kan spela upp, pausa, gå till nästa låt, ändra volymen eller prata med Siri med en Touch-yta uppe på HomePod mini.

Fantastiskt ljud

HomePod mini använder datorberäknat ljud för att ge en otroligt fyllig och detaljrik lyssningsupplevelse av högsta kvalitet. För att få ut ett riktigt maffigt ljud ur en så liten och kompakt högtalare som HomePod mini används Apples S5-chip tillsammans med avancerad mjukvara som analyserar musikens unika egenskaper och tillämpar komplexa justeringsmodeller för att optimera volymen, justera det dynamiska omfånget och kontrollera rörelserna hos driver och slavbas i realtid. Apples egen driver med full bandbredd drivs av en neodymmagnet och två kraftutjämnande slavbaselement och ger upphov till fyllig bas och klara höga frekvenser.
HomePod mini bygger på samma akustiska principer som möjliggör det fenomenala ljudet hos HomePod och är utrustad med en Apple-designad akustisk vågledare som styr ljudflödet neråt och bort från högtalarens nedre del, vilket bidrar till en uppslukande ljudupplevelse i 360 grader. Det innebär att kunden får lika bra ljud så gott som oavsett var i rummet HomePod mini placeras. En uppsättning med tre mikrofoner används för Hej Siri och en fjärde, inåtvänd mikrofon bidrar till att isolera ljud som kommer från själva högtalaren. Lösningen förbättrar röstavkänningen när högtalaren användas till att spela musik.
Inuti HomePod mini.
HomePod mini innehåller anpassad hårdvara, inklusive Apples S5-chip, och avancerad mjukvara för att ge digitalt ljud med banbrytande ljudkvalitet.

Kraftull intelligent assistent

De smarta Siri-funktionerna bidrar till att HomePod mini kan ge iPhone-kunder en personlig och djupt integrerad upplevelse. Siri kan avgöra vem det är som talar och anpassa musik och poddar utifrån vad den personen gillar, samt reagera på personliga önskemål om att till exempel öppna meddelanden, påminnelser, anteckningar och kalenderaktiviteter eller ringa och besvara telefonsamtal.1 Siri kan även ge användare personliga, snabba uppdateringar om dagen som kommer. Användaren kan helt enkelt be Siri att ge en snabb uppdatering om de senaste nyheterna, vädret, trafiken, påminnelser och kalenderaktiviteter.
Närbild på Siri-upplevelsen på HomePod mini.
HomePod mini använder smarta och kraftfulla Siri-funktioner för att få saker gjorda.
HomePod mini fungerar perfekt tillsammans med andra Apple-enheter, vilket innebär att man enkelt kan svara på ett samtal, lyssna på musik på Mac eller uppgradera tv-upplevelsen genom att ta ljudet från Apple TV till nästa nivå. När kunderna lyssnar på musik på iPhone kan de helt enkelt placera enheten nära HomePod mini och övergå till att lyssna via högtalaren utan att missa en enda takt. Senare i år kommer en funktion som ger användaren visuell och haptisk återkoppling när ljudet övergår från den ena enheten till den andra, vilket gör upplevelsen ännu bättre.2 Personliga lyssningsförslag kommer även automatiskt att visas på iPhone när den befinner sig i närheten av HomePod mini och användaren kan snabbt styra uppspelningen utan att låsa upp iPhone.2
En kund som håller en iPhone 12 nära en HomePod mini.
HomePod mini fungerar tillsammans med Apple-enheter, så kunderna kan enkelt spela upp musik och få personliga musikförslag på iPhone.

Smart styrning av hemmet och nytt intercomsystem

Med HomePod mini blir det ännu enklare att styra smarta tillbehör i hemmet med enkla röstkommandon till Siri om att släcka lampor, justera temperaturen, låsa dörren eller aktivera ett scenario. HomePod mini är den perfekta hemhubben och ger åtkomst till smarta tillbehör i hemmet oavsett om användaren är hemma eller inte.
Med den nya intercomfunktionen kan familjemedlemmar snabbt och enkelt kommunicera med varandra. En person kan skicka ett intercommeddelande från en HomePod till en annan högtalare i ett annat rum, en specifik zon eller i flera andra rum i hemmet. Röstmeddelandet spelas då automatiskt upp på den mottagande HomePod-högtalaren. Intercomfunktionen fungerar med iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods och CarPlay, så att alla i hushållet kan ta emot och skicka intercommeddelanden exempelvis från trädgården eller på vägen hem.
Intercom-funktionen visas med HomePod mini, iPad Pro, Apple Watch Series 6, AirPods och iPhone 12.
Intercom är ett snabbt och enkelt sätt att skicka meddelanden till alla i hushållet – från en HomePod till en annan, eller till iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods och CarPlay.

Designad med integritet och säkerhet i åtanke

Säkerhet och integritet spelar en enormt viktig roll vid designen av Apples hårdvara, mjukvara och tjänster. Ingen information skickas till Apples servrar förrän Hej Siri registreras lokalt på HomePod mini eller användaren aktiverar Siri genom att trycka. Förfrågningar kopplas inte till användarens Apple-ID och Apple säljer inga personuppgifter till annonsörer eller andra företag. När HomePod mini används med iPhone hanteras förfrågningar om meddelanden och anteckningar lokalt på enheten utan att någon information skickas till Apple.

Övriga funktioner

  • Siri-genvägar som har skapats på iPhone och iPad kan nås via HomePod mini, vilket gör att användaren kan be Siri på HomePod mini att sätta på kaffebryggaren, styra robotdammsugaren, lägga till mjölk på inköpslistan och så vidare.
  • Omgivningsljud, till exempel ljudet av regn, en brasa eller en porlande bäck, kan hjälpa dig att fokusera, koppla av eller rentav somna. Siri kan ställa in en timer så att ljudet stängs av efter en viss tid.
  • Hitta hjälper användaren att leta rätt på en förlagd iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller Apple Watch genom att spela upp ett ljud som gör det enklare att hitta enheten.
  • Sökresultat från webben kan skickas direkt från HomePod mini till användarens iPhone där de blir enkla att läsa. 
  • Med musikalarm kan användaren välja att vakna till en favoritlåt, spellista eller radiokanal från Apple Music.

HomePod mini och miljön

HomePod mini har designats med miljön i åtanke och i linje med Apples plan för att uppnå en helt klimatneutral verksamhet år 2030. Den här planen omfattar hela leveranskedjan och alla företagets produkter, genom hela livscykeln. HomePod mini består av 99 procent återvunna sällsynta jordartsmetaller och högtalarelementets neodymmagnet består av 100 procent återvunna sällsynta jordartsmetaller. Det sömlösa meshmaterialet består till över 90 procent av återvunnen plast och all träfiber i förpackningsmaterialet kommer från hållbart skogsbruk eller återvunna källor. HomePod mini är dessutom fri från kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc och beryllium.
HomePod mini innehåller energisnåla komponenter och mjukvara som på ett smart sätt stänger av komponenterna när de inte används. HomePod mini har till exempel designats med optimerade strömhanteringsfunktioner och högeffektiv strömförsörjning för att vara så strömsnål som möjligt i strömsparläget, som också är det läge som högtalaren befinner sig i allra mest. HomePod mini är alltså designad för att vara energisnål från ruta ett. HomePod mini drar 75 procent mindre ström än vad som krävs för ENERGY STAR.
Priser och tillgänglighet
  • HomePod mini finns i vitt och rymdgrått och kan köpas för $99 (USA) från apple.com/se, via Apple Store-appen och på Apple Store. HomePod mini säljs även via auktoriserade Apple-återförsäljare och vissa operatörer (priset kan variera).
  • Kunder i Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Indien, Japan, Spanien, Storbritannien och USA kan beställa HomePod mini från och med kl. 5.00 PST fredagen den 6 november för leverans från och med den 16 november. HomePod mini kommer att finnas att köpa i Kina, Mexiko och Taiwan senare i år.
  • HomePod mini är kompatibel med iPhone SE, iPhone 6s eller senare, iPod touch (sjunde generationen) med iOS 14, iPad Pro, iPad (femte generationen eller senare), iPad Air 2 eller senare samt med iPad mini 4 eller senare med iPadOS 14.
  • Kunder får samma suveräna shoppingupplevelse och support på apple.com/se och i Apple Store-butikerna. En Apple Specialist kan hjälpa kunden att handla, välja månadsbetalning, byta in godkända enheter och få supporttjänster och kontaktfri leverans eller hämtning i Apple Store-butik. Kunderna uppmanas att ta en titt på apple.com/se/retail för att få reda på mer om våra säkerhetsåtgärder och vilka tjänster som erbjuds i deras närmaste butik.
Dela artikeln

Bilder på HomePod mini

  1. Stöd för personliga förfrågningar från flera användare finns bara på engelska.
  2. Kräver en iPhone med U1. Kommer med en gratis mjukvaruuppdatering senare i år. Tillgången till ultrabredband varierar mellan olika områden.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48