Apple

HomePod får Home Theater, Atmos och Permanent Apple TV koppling

Större än störst

Apples första HomePod kommer att få nya härliga funktioner

Apple kommer snart att lägga till funktioner som stöd för deras första smarta högtalare HomePod.

Tillsammans med Apple TV 4K så kommer vi få Home Theater med stöd för 7.1, Dolby Atmos och en permanent koppling till Apple TVn.

Det kommer komma en mjukvaruuppdatering till högtalare och Apple TV senare i år som gör att vi kommer få ta del av de här funktionerna.

homepodappletvpair

Att kunna sätta en HomePod, eller två HomePods som är kopplade som ett par som default högtalare till en Apple TV har varit något som länge varit efterfrågat från HomePod-ägare. Det här gör att oavsett om du har stängt av din Apple TV eller lyssnat på musik i högtalarna så kommer högtalarna automatisk kopplas upp mot Apple TVn när den börjar spela upp något igen.

– “Choose the default audio output where audio from this Apple TV will be played. You can temporarily connect to headphones and other speakers on tvOS,” said Apple.

I ett sådant här parat läge kommer högtalarna och Apple TV dyka upp som samma ikon i Apples smarta hem, HomeKit. Det kommer fortfarande gå att använda Airplay till högtalarna utan att sätta igång din tv.

homepodcomparison_small

Apple lägger även till Home Theater till sina originalhögtalare (inte HomePod mini) vilket är för att det krävs spatial awarness. Home Theater med Apple TV 4K kommer stödja Dolby Atmos, 7.1 surround, 5.1 surround och stereo.

HomePod mini i sin tur kommer få Thread, något som inte original HomePod har. Thread är standardiserat mesh nätverk under Wi-Fi. HomePod mini får även apples funktion Handoff vilket gör att vi enkelt kan “lämna över” musik och telefonsamtal.

HomePod finns inte i att köpa via Apple i Sverige utan det får bli via en återförsäljare.

Proshop tar 3606 kr för en HomePod

Via: Flatpanelshd

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!