öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 17 september 2020

Apple lanserar onlinebutik i Indien 23 september

Ett meddelande om lanseringen av Apple Store online visas på MacBook Pro och iPhone 11 Pro.
Kunder i Indien kommer att kunna shoppa hela Apples produktsortiment och få expertrådgivning och support från Apples egna specialister.
Mumbai, Indien – Den 23 september öppnar Apple Store online i Indien. För första gången kommer kunder i hela Indien att få tillgång till hela Apples utbud av produkter och support. I den nya onlinebutiken ska kunderna få samma suveräna upplevelse som i Apples fysiska butiker runtom i världen från ett team med medarbetare som står beredda att erbjuda kunderna sina expertkunskaper.
”Vi är glada och stolta över att kunna utöka vår verksamhet i Indien och ska göra vårt bästa för att ta hand om våra kunder och deras närsamhällen”, säger Deirdre O’Brien, Apples Senior Vice President för Retail + People. ”Vi vet att våra användare är beroende av tekniken för att hålla kontakt, studera och utveckla sin kreativitet och genom att introducera Apple Store online i Indien kan vi erbjuda våra kunder det allra bästa från Apple i denna viktiga tid.”
Apple Store online erbjuder ett otroligt praktiskt sätt att handla Apple-produkter och Apples egna specialister finns till hands för att hjälpa till med allt från att anpassa Mac till att ställa in nya enheter. Kunderna kan få tips och vägledning och ta reda på mer om nya produkter direkt från Apple, såväl på engelska som på hindi.
Apple Store online erbjuder kunderna en rad betalningslösningar, däribland olika finansieringsalternativ och ett inbytesprogram. Studenter kan handla Mac eller iPad till specialpris och få rabatt på tillbehör och AppleCare+. I oktober kan kunderna se fram emot gratis Today at Apple-pass online med fokus på foto och musik, som leds av lokala Creative Pro-medarbetare. Lagom till storhelgerna i slutet av året kommer utvalda produkter att erbjudas med fina presentförpackningar och personlig gravyr. AirPods kommer att kunna väljas med graverade emojis eller text på engelska, bengali, gujarati, hindi, kannada, marathi, tamil och telugu. iPad och Apple Pencil kommer att kunna väljas med gravyr på engelska.
Som ett led i att skydda medarbetarnas, kundernas och andra aktörers hälsa och välmående kommer alla beställningar från Apple Store online att skickas med kontaktlös leverans. Beställningar som inte måste undertecknas kommer att lämnas vid dörren. För beställningar som ändå kräver godkännande räcker det med en muntlig bekräftelse istället för en skriftlig namnteckning.
Apple har bedrivit verksamhet i Indien i över tjugo år och företagets löpande investeringar och innovation står för närmare 900 000 arbetstillfällen runtom i landet. Apples accelerator för design och utveckling av iOS-appar i Bengaluru har gett stöd till tusentals lokala utvecklare och de appar som tas fram av indiska utvecklare idag spelar en allt viktigare roll för människor som behöver hålla sig uppdaterade och hålla kontakten hemifrån. En av dessa appar är Wysa, en AI-baserad app som ger miljontals människor smidig och prisvänlig tillgång till resurser för mentalt välmående. Ett annat exempel är yoga-appen YogiFi, som tack vare datorseende kan korrigera yogaställningar i realtid och som med hjälp av maskininlärning kan utforma personliga yoga-planer som hjälper användarna att hålla sig friska och aktiva hemma.
I en tid då covid-19 skapar stora utmaningar och bidrar till osäkerhet runtom i landet bistår Apples team lokala organisationer som erbjuder fjärrundervisning med studiehandledningar och kursmaterial.
Dela artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48