Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPadOS 14 lanseras idag - det här är nytt

iPadOS 14 lanseras idag och det nya operativsystemet har tagit fler funktioner från både macOS och iOS, men även sett till att Apple Pencil blir mer funktionell. Här är de största nyheterna.

Fler funktioner och widgetar på hemskärmen

Sidofälten i Bilder, Filer, Anteckningar, Kalender, Apple Music och många andra appar har gjorts om. Vad gäller hemskärmen så kan man anpassa widgetarna i olika storlekar och även ha fler på samma rad. Man kan även placera en trave med widgetar som anpassar sig till tiden på dygnet eller växlas manuellt. Tråkigt nog är dessa låsta till vänstra sidan av skärmen och går inte att flytta runt som i iOS 14.

Allt blir mer kompakt och smidigare

Sök tar inte längre upp hela skärmen utan blir mer kompakt som i macOS, likaså kommer samtal att ta upp mindre plats och dyker upp i övre delen av skärmen likt en notis. När ens AirPods behövs laddas kommer man även att kunna få en notis som varnar om att batteriet börjar att ta slut.

Apple Pencil blir mer användbar

Med handskriftsigenkänning på iPad kommer man att kunna använda Apple Pencil till nästan all skrift på sin iPad. Alla sökfält går att skriva i med pennan och gör automatiskt om texten till maskinskriven text, genom att skriva med pennan i exempelvis iMessage kommer det gå att svara snabbt på ett meddelande. Dock kommer detta bara fungera med engelska och kinesiska ord inledningsvis men utökas till fler språk över tiden. Man kan även rita former som görs om till geometriskt perfekta former som går att lägga in i diagram och bilder i Anteckningar.

Några mindre nyheter som du inte får missa

Dessa enheter kan uppdateras till iPadOS 14:

iPad (sjunde generationen)
iPad (sjätte generationen)
iPad (femte generationen)
iPad mini (femte generationen)
iPad mini 4
iPad Air (tredje generationen)
iPad Air 2

iPad Pro 12,9 tum (fjärde generationen)
iPad Pro 11 tum (andra generationen)
iPad Pro 12,9 tum (tredje generationen)
iPad Pro 11 tum (första generationen)
iPad Pro 12,9 tum (andra generationen)
iPad Pro 12,9 tum (första generationen)
iPad Pro 10,5 tum
iPad Pro 9,7 tum

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.