Hobby
Foto: Henrik Montgomery/TT, Henrik Montgomery/TT, Henrik Montgomery/TT

Spotify gillar inte Apples nya bundle

Konkurrens är inget roligt

Igår presenterade Apple den efterlängtade samlingstjänsten för sina tjänster – Apple One. Spotify har inte längtat efter den.

Apple One där Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade och iCloud ingår i ett abonnemang för 155 kronor i månaden, samt ett familjealternativ för 199 kronor. Tjänsten togs emot med glada miner av Apple-användare men Daniel Ek ler inte.

Redan under eventet gick Spotify ut med sin reaktion på nyheten:

”Ännu en gång använder Apple sin dominerande ställning och orättvisa metoder för att hindra konkurrenter och beröva kunderna, genom att främja sina egna tjänster. Vi uppmanar konkurrensmyndigheter att agera direkt för att stoppa Apples konkurrenshämmande beteende. Om ingen gör något kommer de att åsamka utvecklare oåterkallelig skada och hota vår gemensamma frihet att få lyssna, lära, skapa och kopplas samman”.

Spotify har varit öppna med vad de tycker om att Apple pushar sina egna tjänster i enheterna, monopolet som uppstår och girigheten av att ta betalt av prenumerationstjänster som användare tvingas teckna via Appels butik. Vilket flera tagit efter och sätter Apple i en utsatt position.

Vad tror ni – behöver Spotify oroa sig för framtiden?

 

Via: Di Digital.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!