Hoppa till innehållet

Ingen Iphone – men här är Apples nya produkter

Nej, Apple släppte ingen ny Iphone under tisdagskvällens virtuella event. Som väntat presenteras dock en ny klocka och en ny Ipad. Och lite överraskande en enda prenumerationsplan för en lång rad underhållningstjänster.

Apples hälsochef Sumbul Ahmad Desai presenterade nyheten om Apples watch nya mätinstrument för syremättnad, och varför det är ett värde att bry sig om.
Apples hälsochef Sumbul Ahmad Desai presenterade nyheten om Apples watch nya mätinstrument för syremättnad, och varför det är ett värde att bry sig om.
Foto: Apple
Apples nya klocka Apple watch series 6.
Foto: Apple
Foto: Apple

Apple Watch series 6 var kvällens stora produktnyhet när techjätten höll sin årliga presentation.

Ett nytt snabbare chip, nya färger och material, samt en uppsjö ny mjukvara presenterades vid sidan av den stora nyheten: att klockan nu också kan läsa av användarens syresättning i blodet.

”Syremättnad kan indikera hur din andning och cirkulation fungerar och är en nyckelfaktor till din totala hälsa”, sa Sumbul Ahmad Desai, Apples chef för segmentet hälsa.

Apple watch series 6 nya sensor för att mäta syremättnad i blodet. Ljuset mäter färgen på blodet genom huden, vilket avslöjar hur mycket syre det transporterar.
Apple watch series 6 nya sensor för att mäta syremättnad i blodet. Ljuset mäter färgen på blodet genom huden, vilket avslöjar hur mycket syre det transporterar.Foto: Pressbild

Sedan tidigare kan Apple watch läsa av puls och även ta användarens EKG.

Den nya versionen av Apple watch kostar från 4.495 kronor. För den som vill kunna ringa och surfa över mobilnät börjar priset på 5.695 kronor.

Apple passade också på att presentera en ny billigare Apple watch – SE kallad – utan sensorer för syremättnad eller EKG. Den klockan kommer att säljas i Sverige för från 3.195 kronor.

Kvällens andra stora produktnyhet var en ny mindre Ipad, stöpt i samma form som den Ipad pro som lanserades tidigare i år.

Apples nya version av Ipad Air.
Apples nya version av Ipad Air.Foto: Pressbild

Modellen, Ipad Air, innehåller inga hårdvarutnyheter som inte funnits tidigare i andra versioner av Ipad, bortsett en ny modell av fingeravtrycksläsaren ”touch id”.

Skärmen är 10,9 tum och priset är från 6.995 kronor.

Även Ipad, grundmodellen, uppdaterades under kvällen, på samma sätt utan några nyheter som inte setts tidigare. Priset för den modellen är från 3.995 kronor.

Kvällens stora nyhet gällande mjukvara var att Apple satt ihop en kombination av sina tjänster i ett paket. Molnlagringstjänsten Icloud, Apples Spotifyutmanare Apple Music, Apple tv+ och spelplattformen Arcade kommer att börja säljas tillsammans.

Priset för ett konto är från och med lanseringen i höst 155 kronor i månaden (med 50 gb lagring på Icloud) och för en familj med upp till fem personer 199 kronor (200 gb lagring på Icloud). 

Det kan jämföras med priset på 169 kronor för Spotifys familjeabonnemang.

Läs mer: Konkurrensexperten: Så stor chans har Spotify och Epic Games att besegra Apple

Anledningen till att Apple inte presenterade en ny Iphone under tisdagskvällen – vilket brukar ske i september – har att göra med förseningar kopplade till leverantörsledet på grund av coronapandemin.

Men det var också ett tecken i tiden att andra produkter fick ta steget fram i rampljuset.

Omsättningen för Iphone är ned med 16 procent på fem år, rapporterade Financial times i veckan. Procentuellt sett står Iphone bara för 44 procent av Apples omsättning (det senaste kvartalet), att jämföra med 63 procent för fem år sedan.

Istället har just ”kringprodukterna” blivit viktigare.

Apple Watch och Airpods, Apples trådlösa hörlurar, har som gemensam produktkategori växt till 6,45 miljarder dollar i omsättning de senaste fem åren. Det är upp 144 procent under samma period som Iphone backat 16 procent.

Enligt analysfirman Canalys säljer Apple 49 par Airpods och 14 Apple watch per 100 Iphones, rapporterar Financial Times.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här  

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera