Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iOS 14 låter oss justera hur våra AirPods låter

iOS 14 kommer fullpackat med nya funktioner och förbättringar och en funktion som är lite gömd är att det går att få sina AirPods att låta lite bättre.

Apples egna hörlurar är bra trevliga men i iOS 14 kan vi göra dem ännu trevligare genom en helt ny funktion som minst sagt ligger begravd i inställningarna i telefonen. Har du installerat betan av iOS 14 kan du bege dig till:

Inställningar - Hjälpmedel - AirPods - Inställningar för ljudhjälpmedel - Anpassat ljud för hörlurar - Inställningar av anpassat ljud.

Där kommer du få gå igenom en guide där det går att anpassa AirPods för att höra samtal tydligare utan att behöva höja volymen, höra mer detaljerad musik och dialoger eller anpassa dem med hjälp av ett audiogram från Hälsa-appen. Det måste vara helt tyst i rummet när kalibreringen görs och vi kommer att få lyssna på när personer pratar för att avgöra vad som låter bäst och sen även lyssna på lite musik för att avgöra vilken inställning som låter bäst.

Hela kalibreringen tar cirka två minuter och vi märker faktiskt en påtaglig skillnad efteråt. Musiken låter lite fylligare och högre och röster i poddar är ännu tydligare än innan. Så har du betan kan det vara värt att spana in funktionen som är tillgänglig till AirPods och AirPods Pro samt vissa Beats-hörlurar.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Tack för tipset Mikael!

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.