öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 16 juli 2020

Nya Apple Sanlitun öppnar i dag

En exteriör bild av Apple Sanlituns framsida i skymning visar en belyst butiksinteriör som framhäver transparensen och flödet i byggnadens design.
Nya Apple Sanlitun ligger nära Apples förra butik vid torget Taikoo Li.
Beijing – I dag öppnar helt nya Apple Sanlitun, en ny inkarnation av Apples första butik i Kina. Den helt nya butiken ligger ungefär där den tidigare butiken låg, vid torget Taikoo Li i Sanlitun. Den är dubbelt så stor som den ursprungliga butiken och introducerar ett flertal nyheter för Apple i Kina. Butiken öppnar dessutom med samma omfattande hälso- och säkerhetskontroller som alla Apple Store-butiker för närvarande tillämpar för såväl anställda som besökare, såsom krav på munskydd, temperaturkontroller samt social distansering både utanför och inne i butiken. 
Den nya butiken bär många drag av Apples senaste butiksdesign, den har Forum, Boardroom och ett galleri. På Forum kommer det framöver att anordnas Today at Apple-pass med några av Beijings främsta konstnärer, musiker och kreatörer som ska visa och lära ut hur de arbetar. Galleriet, beläget på den storslagna ovanvåningen, bjuder på fantastisk utsikt över det livfulla torget utanför. Lokala företag och entreprenörer kan få personliga tips och råd från Apples medarbetare i butikens Boardroom. Den nya butiken har mer än dubbelt så mycket yta för service och support som den tidigare butiken hade, så här har kunderna gott om utrymme att träffa medarbetare i Genius Bar och uppleva Today at Apple.
Apple-medarbetare i blå tröjor och munskydd som iakttagande social distansering sitter och lyssnar till en presentation på Forum.
På Forum kommer det att anordnas Today at Apple-pass med några av Beijings främsta konstnärer, musiker och kreatörer.
En Apple-medarbetare iförd munskydd sitter på en bänk i galleriet på ovanvåningen och blickar ut över torget.
Från galleriet har man fantastisk utsikt över det livfulla torget utanför.
Två besökare går i en av butikens trappor, en med munskydd på väg uppför, den andra på väg nedför trappan.
Butiken är mer än dubbelt så stor som den förra. 
Apple Sanlitun är också Apples första kinesiska butik med egna solcellspaneler. Panelerna ska generera elektricitet till butiken, som i likhet med alla Apples lokaler världen över drivs enbart med förnybar energi. Apple förfogar över så mycket ren energi i Kina att den kan förse fler än 450 000 hushåll med el.
”Med den här butiken sätter vi en ny standard för Apple Retail i Kina och vi gläder oss åt att inleda ett nytt kapitel i vår historia i Beijing”, säger Deirdre O’Brien, Apples Senior Vice President för Retail + People. ”Vi ser fram emot att driva Apple Sanlitun, liksom alla våra butiker världen över, med våra kunders hälsa och säkerhet som vår främsta prioritet.” 
Solcellspanelerna på Apple Sanlitun.
Apple Sanlitun är Apples första kinesiska butik med egna solcellspaneler.
Sedan Apple Sanlitun med 52 medarbetare slog upp dörrarna för 12 år sedan har butiken välkomnat fler än 22 miljoner besökare – lika många som alla Beijings invånare. Tio meter höga glaspaneler, tillverkade i Tianjin i Kina, suddar nu ut gränsen mellan insida och utsida. De karakteristiska trapporna på vardera sida av butiken löper parallellt med de utvändiga trapporna för att skapa ytterligare transparens och flöde. På golven ligger Padang Light-sten från Shandongprovinsen och den västra terrassen kantas av pagodträd, som är Beijings officiella träd. Butiken och de 185 medarbetarna inleder i dag en ny epok för Apple i Beijing.
Anställda på Apple vid produktmontrar.
Den förra butiken öppnade för 12 år sedan med 52 medarbetare, i dag är de 185 stycken.
Ett glashörn av Apple Sanlitun och en sittplats utomhus kantad av träd visar hur sömlöst butikens design övergår från interiör till exteriör.
Butikens glaspaneler, tillverkade i Tianjin i Kina, suddar ut gränsen mellan insida och utsida.
Nya Apple Sanlitun öppnar i dag kl. 10 lokal tid. I enlighet med kinesiska regler kan kunder som vill närvara vid invigningen räkna med att få visa upp och skanna sin personliga QR-kod när de ställer sig i kö.
Dela artikeln

Bilder på Apple Sanlitun

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48