Annons

Uppdatering tillgänglig

Ios 13.6 ute nu – öppnar för digitala bilnycklar

Uppdateringen innehåller även buggfixar och finns nu att ladda ner.

Publicerad Uppdaterad

Den största nyheten i Ios 13.6 är möjligheten att använda telefonen som bilnyckel. Det kräver så klart att bilen i fråga har stöd för det och i dagsläget är det BMW som är först ut. Man låser då upp bilen via NFC och det går att göra med såväl Iphone som med senaste Apple Watch som även den får en uppdatering nu. Skulle mobilens batteri ta slut finns det en strömreserv som räcker så du kan låsa upp bilen i ytterligare fem timmar efter att telefonen dött. Bilnyckeln hittar man i Wallet-appen och därifrån kan du även dela en nyckel med någon som till exempel vill låna bilen tillfälligt.

Utöver en rad buggfixar ger Ios 13.6 även nya funktioner till Hälso-appen, närmare bestämt möjligheten att logga symptom, bland dessa feber, frossa, ont i halsen och samt det som loggats från EKG och Cykelkoll, vilket är Iphones funktion för att spåra användarens menstruationscykel.

Utöver Apple Watch och Iphone uppdateras även Ipad OS, men den uppdateringen ger inga nya funktioner utan är begränsad till buggfixar.