Nytt i Sverige

Apple öppnar för fler reparationer av Iphone efter att garantin gått ut

Idag är man i huvudsak hänvisad till Apple själva om en Iphone går sönder efter det att garantin gått ut. Nu öppnar Apple för andra företag att erbjuda service med originaldelar.

Publicerad Uppdaterad

När till exempel en skärm på en Iphone går sönder och du vill ersätta den med en ny, hel skärm öppnar sig en djungel av alternativ. Ett alternativ är att gå till en Apple Store men det finns även en lång rad fristående mobilbutiker som erbjuder reparationer.

Öppnar för fler reparatörer

Efter att ha börjat i USA så ska Apple nu erbjuda företag i Sverige att göra Iphone-reparationer med samma verktyg och originaldelar som Apple själva använder. Programmet kallar Apple själva för “Apple Independent Repair Provider Program” och det innebär att företag här i Sverige nu kan ansöka om att vara med. De som antas ska få gratis utbildning av Apple och för att kunna antas måste företaget ha en Apple-certifierad tekniker som kan genomföra reparationerna.

Idag finns det alltså inga reparatörer antagna, men eftersom nu Apple öppnar för ansökningar är deras tanke att det snart ska komma fler.