Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

App Store går som tåget

Apple meddelar idag via ett pressmeddelande att App Store-ekosystemet når nya höjder och det går minst sagt att säga att det är imponerande.

Apple berättar att App Store-ekosystemet bidrog till hela 519 miljarder dollar i fakturering och försäljning runt om i världen under 2019. Det är inte Apple själva som har tagit fram siffrorna utan en oberoende analysfirma vid namn Analysis Group. Kategorierna som omsatte mest var appar för digitala varor, mobil handel och tjänster samt annonsering i appar. Två spel som stack ut under 2019 var Mario Kart Tour och Sky: Children of the Light som var de två mest nedladdade spelen. Apple skriver i sin pressrelease:

”App Store är en plats där innovatörer och drömmare kan väcka liv i sina idéer och där användare kan hitta säkra och tillförlitliga verktyg som förbättrar deras vardag,” säger Tim Cook, Apples CEO. ”I dessa svåra och turbulenta tider tillhandahåller App Store oändliga möjligheter för entreprenörskap, hälsa och välbefinnande, utbildning och jobbskapande, som hjälper människor att snabbt anpassa sig till en värld i förändring. Vi anstränger oss att göra ännu mer för att stödja och främja den globala App Store-gemenskapen – från ensamma utvecklare i nästan alla länder till företag med flera tusen anställda – så att den kan fortsätta att främja innovation, skapa jobb och driva på den ekonomiska tillväxten.”

App Store som lanserades 2008 har minst sagt blivit en succé som nog inte ens Steve Jobs kunde ana skulle bli så här pass stor. Hela pressmeddelandet går att läsa hos Apple.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.