Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nu känner Face ID av din skyddsmask

Nu finns iOS 13.5 ute och innefattar två funktioner som är direkt följd av Covid-19. Det går snabbare att låsa upp telefonen när du har skyddsmask på dig. Dessutom gör Apple och Googles gemensamma satsning sin entré.

Det har visat sig vara ett problem att låsa upp sin telefon med Face ID om man bär skyddsmask. Men nu har Apple gjort så det går snabbare genom att Face ID känner igen din mask och öppnar kodinmatningen direkt. Notissystemet Apple och Google snickrat på tillsammans finns också tillgängligt nu.

Samarbetet bygger på ett API som samlar in platstjänster för att känna av var vi varit och vilka vi varit nära. Visar det sig att flera mobiler varit i närheten av varandra och en av användaren fyller i att den är smittad så får automatiskt användarna vars telefon varit i närheten en notis. Vilket talar om att personen i fråga kan vara utsatt och att det är dags att stanna hemma. I dagsläget får vi använda oss av en app, men i framtiden är tanken att detta ska finnas inbyggt i operativsystemet både hos iOS och Android.

Källa: The Verge

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.