öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 04 maj 2020

Apple uppdaterar MacBook Pro 13 tum med Magic Keyboard, dubbelt så mycket lagringsutrymme och högre prestanda

Nya MacBook Pro 13 tum.
Apple presenterar uppdaterade MacBook Pro 13 tum med nya Magic Keyboard, dubbelt så mycket lagringsutrymme och snabbare grafik.
Cupertino, KalifornienApple uppdaterade idag MacBook Pro 13 tum med nya Magic Keyboard för den bästa skrivupplevelsen någonsin på en bärbar Mac samt dubbelt så mycket lagringsutrymme på alla standardkonfigurationer. Den mest populära MacBook Pro-modellen blir därmed ännu bättre. Den nya laguppställningen har dessutom tionde generationen processorer med upp till åttio procent högre grafikprestanda1 och 16 GB snabbare 3733 MHz minne som standard på vissa konfigurationsalternativ. Den har kraftfulla fyrkärniga processorer, en fantastisk 13-tums Retina-skärm, Touch Bar och Touch ID, stereohögtalare med fylligt ljud, batteri som räcker hela dagen samt kraften hos macOS, allt i en otroligt bärbar design. Nya MacBook Pro 13 tum går att beställa idag och kostar från 16 995 SEK och erbjuds till ett ännu mer fördelaktigt pris för utbildningskunder.
Redigeringsskärmen i Photoshop på MacBook Pro.
MacBook Pro 13 tum har ett elegant unibody-hölje i aluminium som finns i rymdgrått och silver och väger endast lite över ett kilo. Modellen är otroligt bärbar och fullpackad med prestanda och avancerad teknik.
”MacBook Pro 13 tum är en bärbar proffsdator som bjuder på hög prestanda, en fantastisk Retina-skärm och makalös batteritid. Den passar precis lika bra för högskolestuderande och utvecklare som för personer med kreativa yrken. Idag utökar vi den med nya Magic Keyboard, dubbelt så stort lagringsutrymme som standard och ännu högre prestanda, vilket gör MacBook Pro 13 tum till ett ännu mer prisvärt alternativ för våra kunder”, säger Tom Boger, Apples Senior Director of Mac and iPad Product Marketing. ”De här uppdateringarna innebär att alla våra bärbara modeller nu är utrustade med Magic Keyboard, som bidrar till den bästa skrivupplevelsen någonsin på en bärbar Mac, har dubbelt så stort standardlagringsutrymme som förut och ännu högre prestanda.”
MacBook Pro 13 tum med Magic Keyboard.
MacBook Pro 13 tum har nu nya Magic Keyboard, som bidrar till den bästa skrivupplevelsen någonsin på en bärbar Mac.

Nytt Magic Keyboard

Uppdaterade MacBook Pro 13 tum har nu nya Magic Keyboard, som introducerades på MacBook Pro 16 tum och kom till MacBook Air i mars. Magic Keyboard har en omgjord saxmekanism med en slaglängd på en millimeter som gör att tangenterna känns stabila och bekväma medan piltangenternas nya placering i ett upp och nedvänt T gör dem enklare att hitta för den som flyttar runt i kalkylblad eller spelar spel. Magic Keyboard har även en fysisk Esc-tangent samt Touch Bar och Touch ID, vilket sammantaget ger den bästa skrivupplevelsen någonsin på en bärbar Mac-dator.
Nya Magic Keyboard på MacBook Pro 13 tum.
Magic Keyboard på MacBook Pro 13 tum har en fysisk Esc-tangent, Touch ID för enkel inloggning och säkra onlinebetalningar samt Touch Bar med dynamisk och kontextkänslig styrning.

Dubbelt så mycket lagringsutrymme

Kunderna älskar den otroligt snabba ssd-lagringen på MacBook Pro med sekventiella läshastigheter på upp till 3,0 GB/s. MacBook Pro 13 tum har nu dubbelt så stort lagringsutrymme som föregående generation, med standardlagring från 256 GB som kan utökas ända upp till 1 TB. Kunderna kan därmed få plats med ännu fler bilder, filmer och filer. Proffsanvändare som behöver ännu större kapacitet för att kunna lagra stora bildbibliotek och videoprojekt kan konfigurera MacBook Pro 13 tum med hela 4 TB ssd-lagring.
Videoredigeringsskärmen i Final Cut Pro X på MacBook Pro.
MacBook Pro 13 tum har standardlagring från 256 GB och ända upp till 1 TB så att användarna kan lagra ännu fler bilder, filmer och filer. 

Högre prestanda

MacBook Pro 13 tum kan nu väljas med upp till tionde generationen fyrkärniga Intel Core-processorer med Turbo Boost-hastigheter upp till 4,1 GHz. Kunder som uppgraderar från MacBook Pro 13 tum med dubbelkärnig processor kommer att kunna dra nytta av upp till 2,8 gånger högre prestanda. Inbyggd Intel Iris Plus Graphics bjuder på upp till åttio procent snabbare grafik jämfört med föregående generations MacBook Pro 13 tum för redigering av video i 4K, snabbare rendering och jämnare spelupplevelser. Den här nya grafiken innebär dessutom att användaren kan ansluta Pro Display XDR med full 6K-upplösning.
Bild från spelet Dota 2 på MacBook Pro.
MacBook Pro 13 tum har de senaste tionde generationen processorer med upp till åttio procent snabbare grafik för redigering av video i 4K, snabbare rendering och jämnare spelupplevelser.

Snabbare och mer minne

16 GB snabbare 3733 MHz-minne finns nu som standardkonfiguration på vissa modeller och för första gången på en 13-tums bärbar Mac kan kunderna nu välja 32 GB minne. Med 32 GB minne kan kunderna dra nytta av högre prestanda när de kör flera virtuella maskiner och upp till femtio procent högre prestanda när de redigerar gigapixelbilder i Photoshop.

Bärbar design med en fantastisk Retina-skärm

MacBook Pro 13 tum har ett elegant unibody-hölje i aluminium som finns i rymdgrått och silver och väger endast lite över ett kilo. Modellen är otroligt bärbar och samtidigt fullpackad med prestanda och avancerad teknik. Den kristallklara 13-tums Retina-skärmen har fler än fyra miljoner pixlar och miljontals färger samt en ljusstyrka på 500 cd/m2 och stöd för ett stort färgomfång (P3). Skärmen har även True Tone-teknik som bidrar till en mer naturlig visningsupplevelse vid arbete med exempelvis design och redigering, men även vid mer vardagliga sysselsättningar som att surfa på webben och skriva mejl. MacBook Pro 13 tum har dessutom högtalare med ett otroligt brett och uppslukande stereoljud, Touch ID för enkel inloggning och säkra onlinebetalningar, Touch Bar med dynamisk och kontextkänslig styrning samt marknadens bästa Force Touch-styrplatta för Multi-Touch-gester och exakt styrning av markören.
Retina-skärmen på MacBook Pro.
MacBook Pro 13 tum har en kristallklar Retina-skärm med fler än fyra miljoner pixlar och miljontals färger, ljusstyrka på 500 cd/m2 och stöd för ett stort färgomfång (P3).

Inbyggd säkerhet och integritet

MacBook Pro 13 tum har andra generationen Apple T2 Security-chip, Apples eget specialdesignade chip som kontrollerar att mjukvaran som läses in när man startar datorn inte har manipulerats. Alla data på ssd-enheten krypteras dessutom i realtid. I likhet med andra Mac-datorer med T2-chip har nu MacBook Pro den säkraste startprocessen och lagringen. T2-chippet skyddar även användarens Touch ID-information, vilket innebär att uppgifterna är skyddade när kunden till exempel låser upp sin dator, anger lösenord på webben eller handlar på nätet.
Rörlig grafik som visar Touch ID på nya MacBook Pro.
Touch ID på MacBook Pro 13 tum skyddar informationen när kunden låser upp sin Mac, anger ett lösenord på webben eller genomför en onlinebetalning.

macOS Catalina

Varje ny MacBook Pro levereras med macOS Catalina, den senaste versionen av världens mest avancerade operativsystem för datorer. macOS har alltid varit en mycket viktig del av Mac-upplevelsen och kunden kan göra otroliga saker med Safari, Mail, Bilder, Pages, Numbers, Keynote och andra kraftfulla appar. macOS gör dessutom MacBook Pro till den perfekta följeslagaren till iPhone, iPad och Apple Watch. Tack vare de inbyggda funktionerna i Synkad kan användaren ringa och ta emot samtal utan att plocka upp sin iPhone, låsa upp en Mac med Apple Watch, kopiera och klistra in bilder, filmer och text direkt från iPhone eller iPad till en Mac i närheten och – i macOS Catalina – utöka arbetsytan med hjälp av en iPad och Sidecar. Säkerhetsfunktioner ökar skyddet och med VoiceOver kan användaren styra sin Mac helt och hållet med rösten.
Nya MacBook Pro, iPad Pro och Apple Pencil.
I macOS Catalina kan användaren utöka sin arbetsyta och använda iPad och Sidecar tillsammans med nya MacBook Pro 13 tum.

Apple-tjänster

Kunderna kan även använda Apple-tjänster direkt på MacBook Pro, däribland Mac-versioner av apparna Apple Music, Apple Podcaster och Apple TV samt Apple News. Apple Arcade finns på Mac App Store och innehåller över hundra nya spel för Mac-kunder. Under en begränsad tid får kunder som köper en ny MacBook Pro ett års gratis abonnemang på Apple TV+ i Apple TV-appen.2
Priser och tillgänglighet
Nya MacBook Pro 13 tum kostar från 16 995 SEK och erbjuds till ett ännu lägre pris för utbildningskunder och kan beställas idag på apple.com samt via Apple Store-appen. Den börjar levereras till kunderna samt till vissa Apple Store-butiker och auktoriserade Apple-återförsäljare senare i veckan. Ytterligare teknisk information, tillval för beställningsbyggen samt tillbehör finns på apple.com/se/mac.

Bilder på MacBook Pro 13 tum

    1 Prestandauppgifter avser jämförelser med föregående generation MacBook Pro. Mer information finns på apple.com/se/macbook-pro.
    2 Specialerbjudandet gäller vid köp av en valfri Mac, iPhone, iPad, Apple TV eller iPod touch och gäller i tre månader från det att den aktuella enheten aktiveras.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48