Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny Swift-utbildning lär dig programmera appar till iPhone & iPad

Appin­dus­trin fortsätter växa starkt. Enligt EU behövs det ytterli­gare miljon­er apputveck­lare när avancer­ade appar blir människors van­li­gaste dig­i­ta­la verk­tyg för resor, inköp, utbild­ning, sport, nyheter, arbete, media, spel och underhållning.

I utbild­nin­gen Pro­gram­mer­are iPhone och Android lär du dig effek­ti­va sätt att ta fram appar, både med Swift för iOS och iPa­dOS till nya Kotlin för Android.

Du får ock­så tillfälle se närmare på avancer­ade mobil- spel, nya mobi­la lösningar för hälsa och sjukvård eller learni­fi­ca­tion för skolan under det nya design­block­et.

Utbild­nin­gen är tuff med inten­si­va studi­er plus ett långt moment av arbetsplatsförlagd utbild­ning (LIA). Men den som anstränger sig kan få sin belöning i myck­et attrak­ti­va jobb i spännande bran­sch­er.

  • Lär dig pro­duc­era rik­ti­ga nativeap­par snabbt, effek­tivt och lönsamt med Apples Swift för iOS och iPa­dOS samt Googles och Jet­brains Kotlin för Android.

  • Grafisk design för smar­ta mobil­er och surf­plat­tor och självständigt ska­pa god inter­ak­tions­de­sign.

  • Arbe­ta med alla led från idé till försåld pro­dukt samt lev­er­era med hög kvalitet inom bud­get- och tid­sra­mar

  • Arbetsplatsförlagd utbild­ning på 20 veck­or ingår.

  • Bygg upp ett stort kontaktnät inom mobil­bran­schen.

  • Star­ta eget under studi­e­ti­den med chans till stöd från Dri­vhuset, MINC, IDEON Inno­va­tion och Mind­park.

  • En utbild­ning för dig som vill kun­na och inte bara veta.

YRKESROLLER

Pro­gram­mer­are mobi­la app­lika­tion­er Utveck­lare Swift för iOS
Utveck­lare Kotlin för Android

UTBILDNINGSPLAN

Pro­gram­mer­ing Swift/iOS, 75p, 15v
Design och vidareutveck­ling, 10p, 2v
Pro­gram­mer­ing Kotlin/Android, 75p, 15v
Lärande i Arbete, 100p, 20v
Exa­m­en­sar­bete, 20p, 4v
EGEN UTRUSTNING
För att kun­na göra appar för både iOS och Android bör du ha egen Mac­Book (8 GB RAM, 256 GB SSD eller bättre) samt en bra smart­mo­bil.

FÖRKUNSKAPSKRAV

Gym­nasie­ex­a­m­en med lägst betyg E i Matem­atik 2 a/b/c samt Pro­gram­mer­ing 1 — eller motsvarande. Du bör behärska tillräcklig Engel­s­ka samt Sven­s­ka så att du kan tillgodogöra dig utbild­nin­gen.

ANSÖK SENAST 15 MAJ

Ansök före 15 maj på my.se, utbild­nin­gen star­tar 7 sep­tem­ber och är 1,5 år där det sista halvåret är prak­tik ute på ett före­tag. Utbild­nin­gen fokuser­ar på apputveck­ling med hjälp av Apples pro­gram­språk Swift för iPhone, iPad och allt annat samt med Google och Jet­brains pro­gram­språk Kotlin (som ersät­ter Java) för alla androiden­heter. Dessu­tom finns ett design­block för den som vill tit­ta när­mare på spel eller mobi­la lös­ningar inom häl­sa och sjukvård eller något annat område. Utbild­nin­gen är kost­nads­fri och ger rätt till CSN. Allt finns på my.se eller 0200–210 999.

Skriven av Peter Esse

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.