öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 15 april 2020

iPhone SE: En kraftfull ny smartphone i populär design

Den mest prisvänliga iPhone-modellen har A13 Bionic, det snabbaste chippet i en smartphone, och det bästa enkelkamerasystemet på en iPhone

Nya iPhone SE.
Vi presenterar andra generationen iPhone SE, en kraftfull och kompakt ny smartphone. 
Cupertino, Kalifornien — Apple presenterade idag andra generationen iPhone SE, en kraftfull ny iPhone med 4,7-tums Retina HD-skärm kombinerad med Touch ID för branschledande säkerhet. iPhone SE är den mest prisvänliga iPhone-modellen och har en kompakt design med helt ny in- och utsida. Nya iPhone SE drivs med det Apple-designade A13 Bionic-chippet, det snabbaste chippet i en smartphone, som hanterar de mest krävande uppgifterna. iPhone SE har även det bästa enkelkamerasystemet någonsin på en iPhone som ger fördelar med datorfotografi, till exempel porträttläge, och har utformats för att klara väder och vind med tålighet mot damm och vatten.
iPhone SE finns i tre snygga färger — svart, vitt och (PRODUCT)RED — och kan förbeställas från fredagen den 17 april med ett pris från endast 5 495 SEK.
”Den första versionen av iPhone SE var populär hos många kunder som gillade den unika kombinationen av ett mindre format, höga prestanda och prisvänlighet. Andra generationen iPhone SE bygger på samma suveräna idé och förbättrar den på alla sätt – bland annat med vårt bästa enkelkamerasystem någonsin för fantastiska bilder och videor — till ett riktigt bra pris”, säger Apples vice vd för Worldwide Marketing Phil Schiller. ”iPhone SE har branschledande prestanda i A13 Bionic-chippet som möjliggör makalös batteritid, tar imponerande bilder i porträttläge och Smart HDR-bilder, spelar in otroliga videor med stereoljud, är utmärkt för att spela spel och surfa på nätet i mycket hög hastighet samt är byggd med samma branschledande säkerhetsfunktioner som våra kunder förväntar sig. Vi ser verkligen fram emot att låta kunderna prova iPhone SE.”
iPhone SE i svart.
iPhone SE har en design med aluminium i rymdklass och tåligt glas med en helt svart framsida.

Populär design med 4,7-tumsskärm

iPhone SE har en design med aluminium i rymdklass och tåligt glas med en helt svart framsida. Den finns i svart, vitt och (PRODUCT)RED. Glasfinishen på baksidan har en centrerad Apple-logotyp och framställs genom en färgprocess med sju lager som ger oerhört exakt nyans och opacitet, stort färgdjup och en färgmatchad kant i aluminium. Den är vatten- och dammtålig och uppfyller kraven för klassen IP67 för vattentålighet ner till en meter i trettio minuter.1
Retina HD-skärmen på 4,7 tum med True Tone anpassar vitbalansen efter det omgivande ljuset för att skapa en mer naturlig skärmupplevelse. Den levande Retina HD-skärmen med stort färgomfång har otrolig färgåtergivning och stöd för Dolby Vision och hdr10-uppspelning. iPhone SE använder haptiskt tryck för snabbåtgärder såsom att animera Live Photos, förhandsvisa meddelanden, ordna om appar och mycket mer samt kontextberoende menyer.
iPhone SE har även den bekanta hemknappen som har utformats med safirglas som gör den tåligare och skyddar sensorn samt en stålring som läser av användarens fingeravtryck för Touch ID. Touch ID är ett enkelt, privat och säkert alternativ till att ange en lösenkod för att låsa upp iPhone, fylla i lösenord med iCloud-nyckelring, logga in i appar, godkänna köp i App Store och göra transaktioner med Apple Pay. 
iPhone SE i svart, vitt och (PRODUCT)RED.
iPhone SE finns i svart, vitt och (PRODUCT)RED och är damm- och vattentålig för att stå emot väder och vind. 

A13 Bionic – det snabbaste chippet i en smartphone

A13 Bionic introducerades på iPhone 11 och iPhone 11 Pro. Det är det snabbaste chippet någonsin på en smartphone och ger oöverträffade prestanda för allt du gör på iPhone SE. A13 Bionic är perfekt för foto, spel och förstärkt verklighet och får allt du gör att gå smidigt. 
A13 Bionic byggdes med fokus på maskininlärning med en särskild åttakärnig Neural Engine som klarar att utföra fem biljoner beräkningar per sekund, två acceleratorer för maskininlärning på processorn och en ny styrenhet för maskininlärning som skapar balans mellan prestanda och effektivitet. Tillsammans möjliggör A13 Bionic och iOS 13 nya intelligenta appar som drar nytta av maskininlärning och Core ML. 
A13 Bionic är byggt för att vara effektivt och ger även suverän batteritid. iPhone SE kan laddas trådlöst med Qi-certifierade laddare och har även stöd för snabbladdning, vilket ger upp till 50 procent laddning på bara 30 minuter.2 Blixtsnabba nedladdningshastigheter finns med wifi 6 och LTE i gigabit-klass.3 Dubbla sim-kort med eSIM ger användarna flexibilitet att ha två separata telefonnummer på en och samma enhet när de reser eller att använda som företagsnummer.4
iPhone SE med Apple Arcade-spel.
A13 Bionic, det snabbaste chippet i en smartphone, kommer till iPhone SE och möjliggör suverän batteritid, kraft och effektivitet. 

Ny kameraupplevelse med A13 Bionic

iPhone SE har det bästa enkelkamerasystemet någonsin på en iPhone med en 12-megapixel vidvinkelbländare på ƒ/1,8 och använder bildsignalprocessorn och Neural Engine i A13 Bionic för att möjliggöra ännu fler fördelar med datorfotografi, till exempel porträttläge, alla sex porträttljuseffekter och skärpedjupsjustering.5 Med hjälp av maskininlärning och monokulär djupberäkning tar iPhone SE även imponerande porträtt med skärmkameran. Nästa generation Smart HDR kommer till iPhone SE och belyser på ett intelligent sätt igenkända motiv i bilden, vilket ger bilder som ser mer naturliga ut med snygga högdagrar och skuggor. 
Videor blir ännu mer fängslande med stereoljudinspelning och filmisk videostabilisering på kamerorna på fram- och baksidan. Kameran på baksidan har stöd för videoinspelning i hög kvalitet med 4K upp till 60 bilder/s och utökat dynamiskt omfång kommer till iPhone SE och ger mer detaljer i högdagrarna i upp till 30 bilder/s. Kunderna kan även dra nytta av QuickTake-video på kamerorna på fram- och baksidan, så att de kan spela in video utan att lämna Bild-läget. 
Avancerade funktioner i Kamera och Bilder i iOS 13 möjliggör mer omfattande och intuitiv redigering i appen genom kraftfulla verktyg som tidigare bara fanns för fotoredigering.
iPhone SE har det bästa enkelkamerasystemet på en iPhone och spelar in video i hög kvalitet med 4K upp till 60 bilder/s med kameran på baksidan, filmisk videostabilisering på kameran på fram- och baksidan och inspelning av studioljud.

Allt Apple har att erbjuda

iPhone SE ger kunderna tillgång till Apples robusta ekosystem med produkter, tjänster och tillbehör. Användarna kan dra nytta av närmare två miljoner appar i App Store, bland annat de bästa apparna från andra utvecklare och AR-upplevelser, hålla sig uppdaterade om de senaste händelserna med Apple News, uppleva originalserier, filmer och dokumentärer från världens bästa historieberättare med Apple TV+, streama fler än 60 miljoner låtar från sina favoritartister med Apple Music, göra säkra och privata köp med Apple Pay och lagra bilder, filer och kontakter på iCloud med möjlighet att komma åt innehållet på alla sina Apple-enheter. Tack vare Lightning-kontakten är iPhone SE även kompatibel med fler än 25 000 Lightning-tillbehör, till exempel kamera- och ljudtillbehör, högtalare, dockor, CarPlay med mera.
iPhone SE är byggd med samma branschledande säkerhetsfunktioner som kunderna förväntar sig av Apple och som skyddar integriteten och ger kunderna kontrollen över sin information. Touch ID och Secure Enclave skyddar fingeravtrycksdata, intelligent skydd mot spårning i Safari bidrar till att stoppa annonsörer som följer användare från webbplats till webbplats, Bilder använder maskininlärning för att ordna bilder på enheten, för att nämna några.
iPhone SE med iOS 13 ger en smidig upplevelse med integrering mellan mjukvara och hårdvara som är unik på en smartphone. iOS 13 har ett spännande Mörkt läge, ett mer privat sätt att logga in i appar och på webbplatser med Logga in med Apple samt en helt omgjord Kartor-app som ger snabbare och mer exakt navigering samt snygga bilder på gatunivå med Se dig omkring.
Priser och tillgänglighet
  • iPhone SE kommer att finnas i modeller på 64 GB, 128 GB och 256 GB i svart, vitt och (PRODUCT)RED från 5 495 SEK från apple.com, i Apple Store-appen och på Apple Store. iPhone SE finns att köpa från Apple-auktoriserade återförsäljare och vissa operatörer (priserna kan variera).
  • iPhone SE går att förbeställa på apple.com och i Apple Store-appen från fredagen den 17 april kl. 14.00 och finns från Apple, Apple-auktoriserade återförsäljare och vissa operatörer fredagen den 24 april i USA och fler än 40 andra länder och regioner.
  • Apple TV+ finns i Apple TV-appen på iPhone, Apple TV, iPod touch, Mac och andra plattformar samt online (tv.apple.com/se) för 59 SEK per månad med sju dagars gratis provperiod. Kunder som köper iPhone SE får Apple TV+ gratis ett år.6
  • Kunder som har frågor om iPhone SE eller vilken iPhone som passar dem kan starta en chatt i Meddelanden direkt från Apple Store-appen.
  • Alla som handlar online från Apple får gratis kontaktfri hemleverans och möjlighet att byta in sin nuvarande iPhone för att få ett lägre pris på iPhone SE.7
  • Kunder kan förlänga den begränsade garantin med AppleCare+ och AppleCare+ för stöld och förlust och få förtur till teknisk support dygnet runt.
  • En del av intäkterna från iPhone SE (PRODUCT)RED går direkt till Globala fondens nya fond för åtgärder mot Covid-19, som ger finansiering till länder som behöver personlig skyddsutrustning, diagnostisk behandling, labbutrustning, offentlig säkerhetskommunikation, stöd till leveranskedjan med mera, samt hiv/aids-program som erbjuder testning, rådgivning och behandling och arbetar förebyggande med särskilt fokus på att stoppa överföringen av virus från mammor till barn.

Bilder på iPhone SE

    1 Phone SE står emot stänk, vatten och damm. Den har testats i laboratorium och uppfyller kraven för klass IP67 enligt IEC-standard 60529 (maxdjup 1 meter i upp till 30 minuter). Stänk-, vatten- och dammtåligheten är inte permanent och skyddet kan minska som en följd av normal användning. Försök aldrig att ladda en iPhone som är våt. Anvisningar gällande rengöring och torkning finns i användarhandboken. Fuktskador täcks inte av garantin. iPhone SE står emot oavsiktligt spill av vanliga vätskor som läsk, kaffe, te, öl och juice. Om spill uppstår, skölj området med vatten och torka av iPhone tills den är torr.
    2 Upp till 50 procent laddning på 30 minuter med 18 W-adapter eller högre (säljs separat).
    3 Hastigheterna varierar beroende på lokala förhållanden och operatör. Mer information om LTE-stöd kan du få av din operatör samt på apple.com/iphone/LTE.
    4 Dubbla sim-kort kräver två mobilabonnemang (som kan ha begränsade möjligheter till roaming). Vissa användningsbegränsningar gäller.
    5 Porträttläget på iPhone SE kan känna igen människor.
    6 Ett abonnemang per familjedelningsgrupp. Erbjudandet gäller i tre månader efter att godkända enheter aktiveras, från och med den 24 april 2020. Abonnemanget förnyas automatiskt tills det sägs upp. Begränsningar och andra villkor gäller.
    7 Inbyte online finns inte i Mexiko, Brasilien eller Turkiet.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48